Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek nem önteltség...

Szerintetek nem önteltség írónak titulálni magad ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Ismerek egy 30 év körüli férfit, akitől ha megkérdezik, hogy mi a foglalkozása, akkor azt válaszolja, hogy író. Mikozben csak egy mezei általános iskolában tanít, és egész élete alatt csupán egyetlen könyvet publikált, és az sem bestseller. Szerintetek nem fellengzős ez így? Én simán csak annyit mondanék, hogy tanár vagyok.

2024. febr. 2. 13:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

Ő ezzel azonosul. A tanítást azért csinálja, hogy megéljen.

Egy könyvet írt, ami eggyel több, mint amit a többség írt.

Te viszont egy borzalom vagy.

2024. febr. 2. 13:49
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
Tehát csak a top írók azok. A maradék 99% nem? Nem is értem, komolyan.
2024. febr. 2. 13:50
 13/26 anonim ***** válasza:
73%

Én nem adtam ki egy könyvem se, nem is fogom, de néha mondok olyat a közeli ismerőseimnek, hogy hobbi szinten író vagyok. Azért, mert végül is folyamatosan írok mindig egy történetet. Ha befejezem, jön a következő. Persze így a szituációm teljesen más, mint ennek a tanáré.

Ha ki is adnék egy vagy akár sok könyvet sem mondanám azt, hogy író vagyok, ha megkérdeznék, hogy mi a foglalkozásom, mivel a hivatalos szakmám nem ez, nem ez a munkám. Tehát én a foglalkozás alatt a munkakört érteném. Csak akkor mondanám, ha amúgy meg teljes állásban ezt csinálnám.

De amint látjátok ez elég szubjektív, mint ahogy más is írta, hogy ők is inkább azt mondanák, hogy tanár vagyok.

Annyiból nem gondolom, hogy önteltség, mert ez még nem jelenti azt, hogy másról se tud beszélni, csak a könyvéről. Akkor az lenne. Másrészt meg tényleg írt egy könyvet.

14/26 anonim ***** válasza:
66%
#9: szerintem irreális elvárás a Kérdezőtől, hogy ilyen összetett kérdésre válaszoljon...
 15/26 A kérdező kommentje:

#9 A müveik minőségétől. De bevallom, most elgondolkodtadtál, úgyanis rájöttem, hogy talán elhamarkodottan ítélkeztem. Őszintén még nem olvastam ennek a srácnak a könyvét, így nem tudhatom, hogy "minőségi"-e.

Csak ez az első benyomás, a megismerkedésünkkor élég ellenszenves volt, hogy írónak vallja magát.

2024. febr. 2. 13:55
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Minőség. Szerinte Stephen King pl. nem olyan nagyon jó író. A másik, akkor mi van a nagyon sok könyvet eladó, de köztudottan rossz írókkal? Pl. az alkonyatos nő.

Mert ismertnek meg keresettnek megfelel, de szar.

2024. febr. 2. 14:00
 17/26 anonim ***** válasza:
69%

Ez viszont pozitív és egyben jó tulajdonság, hogy kapcsol az agyad és mérlegel. :)

7-es voltam.

2024. febr. 2. 14:03
 18/26 anonim ***** válasza:
41%

Hú! Hát szerintem ez nem túl jól kezdődik....

Én a srác helyében keresnék inkább egy írónőt közös fellengzéshez. :)

2024. febr. 2. 14:04
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk egyformák, de az tény, hogy én sem hívnám magam szakácsnőnek mások előtt, csak mert otthon főzni szoktam a családnak.

Szerintem ez az írói titulus is a hivatásosságnál kezdődik.

Ha ebből él, akkor író, ha egy általános iskolában tanít, akkor tanár/tanító, aki ír vagy írt egy könyvet.

Nekem se szimpi, amikor valaki, aki írt pár (rossz) verset, már költőnek tartja magát számon minden nyilvános platformon, de nem az én dolgom ezt megítélni. Ő úgy érzi és annak tartja magát.

Ezt vagy elfogadod, vagy tovább ismerkedsz mással!

Mindenesetre, ha rossz az első benyomásod, az nem jó! :D

2024. febr. 2. 14:11
 20/26 anonim ***** válasza:

14

Lehet, hogy irreális de ha kijelentést tesz erről akkor szerintem jogos a kérdés.

15

Ahogyan azt a 16 is nagyon jól írta ez nagyon szubjektív. Nem egyszer volt, hogy egy alkotó műveit (nem csak az íróknál) életében nem ismerték el de utána nagyon is.

Tehát szerinted most nem író, de ha 100 év múlva azt fogják gondolni, hogy az ő könyve a világon a legjobb akkor hírtelen íróvá válik a halála után?

2024. febr. 2. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!