Mit lehet tenni az ilyenekkel?
Majd' megszakad a szívem.
Az előbb mentem el egy csapat utcagyerek mellett, akik így, este, a sötétben, a hideg utcán álldogáltak, falták a pufi kukoricát, látszott rajtuk, hogy nagyon éhesek, és hát valószínűleg be voltak mindenezve, mert egyik se nagyon tudta, hogy merre tántorog arccal.
És ami a legszívettépőbb: volt köztük egy tízévesforma kisfiú is, akinek a nagyobbak azt mondták, hogy te már ne igyál, mert az előbb hányingered volt, és ahogy elmentem mellettük, a kisfiú megérintette a karomat, úgy mondta NEKEM, hogy "de már nincs hányingerem, ANYA!"
A szanaszét cuccozott kisfiú még a hallucinációjában is az anyukáját hívta!
Ezeknek anya és apa kéne, meg ilyenkor otthon meleg vacsora, utána meg fürdés és alvás.
Nemcsak a gyerekkoruk ment tönkre, hanem az életük is. Már most.
Istenem, ahogy mondta, hogy anya! Látszott rajta, hogy nem gúnyolódik, hanem szentül hiszi, hogy én vagyok az anyja. Anya kéne még neki.
Még most is könnyezem.
Igen, ez sorsod-Borsod.
Hat felnyilt a szemed a valo vilagra vegre.
En is hanyszor sirtam pszichiater elott, hogy ne mondjon semmit, majd kikuldjon haza, meg turjem masok eliteleset. Mint ahogy mindjart lepontoznak most is.
Amivel szuletunk azzal dolgozunk.
A segélyt se arra használják, amire kéne.
Szerencsétlen kisfiú... Meg még sok ezer.
Ogen nekem is szívfacsarók de nagyobb kamaszokon is hogy latszik rajtuk hogy azbutca neveki öket meg mj a hátteruk.
Pl van egy szép kisifiú gyakran jatszoteren focizik de néha átmegy verekedősbe. Mert neki ez is játék..mert neki a tesoival bnyózni szoktak a szulei gyerekverők ordítozósak. Neki ez a norma. Miközben jólelkű lenne.
Van esze. Egy két ujabb cselt meg ilyenek azonnal utánoz tanul. Szinte szomjaz mindent gyerekként simán iranyitható vezethető, motivált kíváncsi. Koncentrálása képességei, mindene jó. Suliban viszon bukik. Hiányzások miatt. Mert a szulei sokszor be se viszik suliba..
Játszón nem akarnak vele játszani.
Szomorúan elballag.
És hány ilyen van. Meg hogy azért cuccoznak is mert senki semmire nem motiválja őket nem íratják be sportra nyelvre normális közösségekbe, felneveli az utca őket:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!