Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van valami szakszerű oldal,...

Van valami szakszerű oldal, ami ilyenekkel foglalkozik?

Figyelt kérdés
Olyan specifikus webhely érdekelne, ahol olyanokat írnak le, ami arról szól, hogy hogyan kell ügyeket intézni, pl.: hogyan kell temetést vagy esküvőt intézni, hogyan kell bankkártyát vagy egyéb dokumentumot csináltatni vagy mondjuk kórházban, mukahelyeken milyen papírokat kérnek számon.

2020. szept. 1. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Fú, brutál jó lenne ilyen oldal.
2020. szept. 1. 22:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás lennék érte. :D Lehet ciki ilyenre kérdezni, mert ezeket nem tudom, csak hát még nem nagyon voltam ilyen helyzetekben és nem úgy születtem, hogy tudjam ezeket. :D A szüleim meg nem mindig tudnak segíteni, mert sok minden másképp működött az ő idejükben. :D
2020. szept. 1. 22:22
 3/10 anonim ***** válasza:
7%
Azt nem várod, el hogy elmondják hogyan éljél? Mit csináljál egy nap? -.-
2020. szept. 1. 22:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Szerintem ez még messze van attól. És még nem is vagyok abban a korban h mindent tudjak egyedül csinálni vagy átgondolni
2020. szept. 1. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

Nekem se tanították meg, pedig annyira alap dolgok, és mégsem tudom őket. Nem ciki. Az a ciki, h a társadalomban létezik olyan, h ezt valakinek nem tanítják meg. Én egyébként mindennek utána olvasok, kiguglizgatom, aztán megkérdezem az idősebb haverjaim. Vannak szerencsére olyan rokonaim, akik vágják ezeket.

De olyat is tudsz, hogy mindent megkérdezel egyébként. Kórházt például felhívod, és megkérded, ha bemész, mit kérnek el. A bankba be szoktam menni, bármilyen kérdésem van. Most pl. olyan "vállalkozást" csinálok, amihez semmit nem értek, de megkérdeztem fb-n embereket akik ezt csinálják, és az ügyfélszolgálatost is felhívom, hogy mindent megkérdezzek tőle. Igazából ezek az emberek ezért vannak, szóval őket bátran hívhatod.

Szoktam úgy is, ha vásárolok valamit, mondjuk egy laptopot, akkor minden szaküzletbe bemegyek, megkérdezem őket mit javasolnak, aztán amit mondanak, annak a metszetét vásárolom meg laptopba. Szóval kihasználod mindenkinek a szolgálatát. Úgyhogy nincs semmi gond.

2020. szept. 1. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:
71%

Elvileg a gyakori is egy ilyen oldal :)

Viszont például a bankkártya az folyamatosan változik. Ma ott járunk hogy videóazonosítás. Pár éve még egy paksaméta papírt kellett nyomtatni és aláírni. Változnak ezek a dolgok. De még bankonként is.

De amúgy egyetértek, jó lenne. Sőt, akár suliban tananyag is lehetne.

2020. szept. 1. 22:30
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Ez a gond, hogy nem magadtól akarsz rájönni és megoldani, hanem másoktól várod és ezáltal a probléma megoldó készséged a 0 lesz. Bár a mai fiataloknak mindegyiknek az, mert maguktól semmit se tudnak, nincs logikájuk, hogy rájöjjenek. Múltkor megkértem egy diák munkást dobja be a levelet a postaládába, erre megkérdezte melyik postaládába. Másnap ki is lett rúgva.
2020. szept. 1. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:
87%

igazabol az egesz internet errol szol.

Ha valamit nem tudsz, beirod a keresobe.

Szegyen vagy nem, en a bankkartya hasznalatat is internetes video alapjan sajatitottam el.

Es?

2020. szept. 1. 23:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes dolog ez. Pl. esküvőt már rendeztünk. És abban tényleg mindenki "amatőr", mert jó esetben egyszer csinálja (ha netán többször, akkor a második már úgyis tizedakkora felhajtással megy).

De valahogy gond nélkül ment az egész. Elmentünk a polgármesteri hivatalba, elmentünk két paphoz (különböző felekezetűek vagyunk, mindkét felekezet papja esketett minket egyetlen szertartásban). Aztán elmentünk egy étterem vezetőjéhez, utána egy cukrász vállalkozáshoz stb. stb. Pedig komolyan, még a bátyám esküvőjének szervezésébe se folytam bele. És nemigen kellett a szüleinktől sem tanácsot kérni. És nem volt semmi gixer a nagy napon. Mondjuk bennem nem is volt semmi görcs vagy idegesség, biztos voltam benne, hogy minden jól alakul. És jól is alakult.

A temetésről: általában a szülők temetésekor kell először temetést intézni. Meg lehet keresni egy temetkezési vállalkozást, és ők mindent megcsinálnak, ill. mindent elmondanak. Másrészt ha egyik szülőnk meghal, a másik szülőnk már járatos ebben, és vele együtt nyilván mindent jól tudunk intézni.

A többi meg lényegtelen. Bankkártyát hogyan csináltatunk? Bemegyünk a bankba és megmondjuk, hogy bankkártyát akarunk csináltatni. Onnantól mindent mondanak ők. Kórházba az ember vigye a TAJ-kártyáját, és legyen tisztában korábbi komolyabb betegségeivel, műtétjeivel. Munkahelyen meg a személyzetis megmondja, milyen papírokra van szüksége. Ha valami kimaradt, majd szól, és másnapra azt is beviszem.

Szóval csak bátran vágj bele abba, amit akarsz: fog az menni akkor is, ha először csinálod!

2020. szept. 1. 23:49
 10/10 anonim ***** válasza:

A Google kereson jol megvalasztott kulcsszavakkal az egadta vilagon minden feljon, es konnyen megallapithato, melyik weboldal megbizhato, es melyik csak istentudja kinek a hulyesege. Tenyleg azt latom, hogy az emberek nem hasznaljak, vagy nem tudjak hasznalni.

Nem kioktatas, de vegtelen valasz nyilik mindenre.

2020. szept. 2. 00:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!