Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Irigyek rám akik mióta megszül...

Irigyek rám akik mióta megszületett a kisbabám és rakok fel róla képeket törölnek FBról és kikövetnek Instáról is főleg férfik?

Figyelt kérdés
2024. jan. 26. 20:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%
Félnek hogy a feleségük vagy barátnőjük meglátja a gyerekfotót és ő is akar. Amúgy a gyereket jobb lenne ha csak közeli megbízható ismerősöknek mutogatnád.
2024. jan. 26. 23:55
 22/29 anonim ***** válasza:
97%
Nem szeretik a bájolgó kirakatembereket.
2024. jan. 27. 01:47
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

"A kérdező ugyan egy szóval sem mondta, hogy minden nap feltesz egy fotót a babáról"

Hát nézd: igazad van, ez egy feltételezés. Ugyanakkor nem teljesen megalapozatlan.

Mi az alap szituáció? Mióta gyereke van, kikövetik az ismerősei. Ennek biztosan van valami oka, ha eddig nem tették, most meg egyszerre többen is. Mi lehet ez az ok?

Szerinte az, hogy irigyek. Ez a legtipikusabb, legkényelmesebb magyarázat: ő mindent jól csinál, olyannyira, hogy ez a többieknek szörnyen fáj. Férfiak gyerekes posztokra? Jaj, ne már...

Mi a valószínűbb magyarázat? Én akkor szoktam kikövetni az ismerőseimet, amikor az agyamra mennek a posztjaikkal. Az összes konteós, politizáló, fröcsögő ismerősömmel ez történt.

Mivel mehet ugyanakkor az agyamra egy kismama? Volt, aki leuralta a feedemet olyan posztokkal, mint "így vááárjuk haza apáát". Volt, aki szabályosan spirituális blogot vezetett az anyaságán keresztül megélt önismereti utazásáról - persze csakis a pozitívumokról - a közösségi médiában, én meg nem szeretek olyanokat olvasni. Volt, aki anyublogos cikkekkel szarta tele a feedet, megtoldva önigazolós kommentárokkal, bezzeganyuként oktatva a világot.

Szóval valami ilyesmi viselkedésre gondolok én, amikor valakit "irigységből" kikövetnek a közösségi médiában.

2024. jan. 27. 08:42
 24/29 anonim ***** válasza:
96%

"Mivel mehet ugyanakkor az agyamra egy kismama? Volt, aki leuralta a feedemet olyan posztokkal, mint "így vááárjuk haza apáát". Volt, aki szabályosan spirituális blogot vezetett az anyaságán keresztül megélt önismereti utazásáról - persze csakis a pozitívumokról - a közösségi médiában, én meg nem szeretek olyanokat olvasni. Volt, aki anyublogos cikkekkel szarta tele a feedet, megtoldva önigazolós kommentárokkal, bezzeganyuként oktatva a világot. Szóval valami ilyesmi viselkedésre gondolok én, amikor valakit "irigységből" kikövetnek a közösségi médiában."

Jogos a feltételezés!

2024. jan. 27. 11:09
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
#23: Jó, úgy látom, elbeszélünk egymás mellett, így kár tovább ragozni. Inkább hadd mondjak egy közéleti példát: pár éve berobbant a stand up világába Ráskó Eszter és nő létére ma már az egyik legjobb dumaszínházasnak számít. Sztorizott a súlyáról, az ivásról, a bulikról, stb. Aztán terhes lett. Ettől kezdve az egész élete csak és kizárólag erről szólt, erre a témára fűzte fel a teljes önálló estjét és még indított egy terhes vlogot is a YouTube-on (mindkettő óriási siker volt). Nem tudok sem eladatlan jegyekről, sem tömeges leiratkozásról, sem kikövetésekről. Az, hogy ma már feleség és anya, semmilyen módon nem befolyásolja a megítélését. Ha ismerkedni akarnék vele, akkor azt mondanám, hogy ez a hajó elment, de nekem, mint közönségnek, miért is lenne fontos, hogy szingli legyen, gyerek nélkül?
2024. jan. 27. 17:26
 26/29 anonim ***** válasza:
8%
vannak akik nem tudják elviselni a tudatot hogy elment a hajó, anyuka lett a lehetséges nő, semmi érdekem hogy továbbra is foglalkozzam vele mert esély sem lesz valszeg semmire már, és akkor ne fárasszon a megnyilvánulásaival -gondolom. (nem ismert stand upos hanem átlag nő esetében)
2024. jan. 27. 21:48
 27/29 anonim ***** válasza:
4%

Utolsó, igen ez is benne van a pakliban férfirészről.

Női részről meg talán az irigység vagy egyszerűen zavarja őket a sok poszt.

2024. jan. 28. 00:12
 28/29 anonim ***** válasza:
69%

"Ha ismerkedni akarnék vele, akkor azt mondanám, hogy ez a hajó elment, de nekem, mint közönségnek, miért is lenne fontos, hogy szingli legyen, gyerek nélkül?"

Ha jól értem, arra gondolsz, hogy nem azért követik ki a férfi ismerősei, mert zavarják őket a mama posztok, hanem mivel anyuka lett, lehúzták a listáról, mint nőt. Érdekes elképzelés, ilyenre nem gondoltam eddig, van is benne logika. Ugyanakkor magamból, és a környezetemből kiindulva mégsem tudok kapcsolódni a gondolatra. Bár eleve távol állna tőlem, de ha azért követtem eddig, mert le akartam feküdni vele, akkor már a házasság/terhesség idején leiratkoznék, minek várnám meg a több hónapnyi kismama contentet?

Ráskó Eszter érdekesebb párhuzam volt, és talán segít rámutatni, én mire gondoltam. Én családos apuka vagyok, nyitott vagyok a kisgyerekes témákra; Ráskó Esztert is bírom, mert JÓ tartalmat szolgáltat. Tegyük fel, hogy van egy nő ismerősöm, aki erősen aktív online, és nemrég lett kismama. Ha eddig szívesen olvasgattam amiket posztol, szeretni fogom a mamás posztjait is.

Akikről én beszéltem, azok ettől eltérnek. Egy nőnek a kismamává válás élete legfontosabb projektje, és sokan belecsúsznak abba, hogy azt hiszik, ez másoknak is ugyanennyire fontos és izgalmas. Ráadásul elég megterhelő biznisz mamának lenni, és természetes az igény, hogy valakinek kibeszéld az élményt. És mindennek a tetejébe gyakran elég magányosak is ezek a kismamák, így nem tudják kinek kibeszélni.

Ez a három együtt kiadja azt, hogy a nő elkezd önigazolásért saját magával beszélgetni online, amitől engem kiráz a hideg. Én ilyenkor szoktam elrejteni valakit, nem akkor, ha már szexuálisan érdektelennek találom.

2024. jan. 28. 08:48
 29/29 anonim ***** válasza:
59%

Egyszerűen csak abból van elegük, hogy 5 másodpercenként untatod az embereket a gyerekről készült fotókkal, ráadásul érdemi történések sem kapcsolódnak az ilyen képekhez. Én is gyalulnálak, ha napi távlatban 50-150 képet nyomnál fel a netre olyan tartalmakkal, hogy

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:30 - 250 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:35 - 255 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:40 - 260 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:45 - 265 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:50 - 270 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:30:55 - 270 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:31:00 - 270 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:31:05 - 275 ° -os szög"

"Zsóti spenótot eszik - 2024. 01. 28., 10:31:10 - 280 ° -os szög"

Sok embernek van elege az ilyen szinten értelmetlen posztokból...

2024. jan. 28. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!