Javulhat ilyen gyorsan angol beszédértés?
Figyelt kérdés
Másfél hónapja nem tudtam angol sorozatokat felirat nélkül nézni. Azóta kipróbáltam hogy mindent felirat nélkül nézek még ha nem is értem akkor is. És észrevettem hogy rengeteget fejlődtem és már kb egy egy film esetében majdnem mindent értek. Napi 5 órákat néztem filmeket csak angolul az elmúlt időszakban2024. jan. 13. 14:02
1/9 anonim válasza:
Hát látod :D Az angol a legkönnyebb nyelv egyébként, szóval annyira nem meglepő.
2/9 anonim válasza:
Igen, tényleg így müködik, ha az angolt csak hallás után használod, akkor a hallás utáni szövegértés fog fejlödni.
Az 1-esnek meg egyáltalán nincs igaza, NEM az angol a legkönnyebb nyelv, ezt csak az állítja csak picit gagyog esetleg, de nem tudja rendesen a nyelvet.
3/9 anonim válasza:
A filmek felirat nélküli nézése segíti a legjobban a szövegértést. Ha van felirat, akkor az emberek 99 %-a a szöveget "olvassa" és nem "hallgatja", ha nincs felirat, akkor nincs más lehetöség, mint megérteni, amit mondanak.
4/9 anonim válasza:
"Javulhat ilyen gyorsan angol beszédértés?"
Mert ha azt írjuk, hogy nem, akkor nem is igaz, hogy rengeteget fejlődtél?...
5/9 A kérdező kommentje:
Angolul rengeteget olvasok. A hallás utáni szövegértésem és a beszédem az utóbbi időben visszább esett, mert 4 éve nem használom aktívan az angolt
2024. jan. 13. 14:25
6/9 A kérdező kommentje:
Ja nemtom csak személyes történeteket akarok hallani hogy mással volt e már ilyen vagy csak én haluzok:D
2024. jan. 13. 14:27
7/9 anonim válasza:
Hát nézd, egy Shakespeare nyelvezetű regényt lehet nem tudnék megírni, gratulálok, ha te igen. De amikor napi szinten angolul kellett kommunikálnom egy munkahelyemen, nem voltak gondok. Az élő, beszélt nyelv ezerszer könnyebb, mint bármelyik másik, már csak azért is, mert rengeteg dolog tanulás nélkül is megragad az emberben, lehet van olyan, ami elméletileg könnyebb, de nehezebb lesz megtanulni, mikor gyakorlatilag az 1-10-ig számolásnál kell kezdeni és amúgy sehol nem találkozol a nyelvvel a tankönyveiden kívül.
8/9 anonim válasza:
Ááááá, mással ilyen még sose fordult elő a világtörténelemben, te egészen egyedi eset vagy!... Ja, nem.
9/9 anonim válasza:
Azért másfél hónap napi 5 óra az sok idő ám :) Szerintem azért javult igen. (nem a 8 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!