Az miért van ha valakinek senki se kíván boldog születésnapot Facebook üzenőfalon mint másoknak?
Nekem pl kívánnak az üzenőfalon is, csak olyanra van beállítva, hogy csak én látom.
De én eleve utálom ezeket az üzifalas köszöntéseket, direkt elrejtem a dátumot kb a szülinapom előtt 2 héttel, meg azért is vannak rejtve az üzenőfali köszöntések is, hogy ott se lássák meg az ismerősök, hogy szülinapom van és ne köszöntsenek fel.
Én se írok soha senkinek, csak azoknak, akiknek fb nélkül is menne a dátum. Az meg a halálom, amikor a névnapomot beteggelnek 20 másik ismerősükkel együtt, hogy kedves összes Jolánka nevű ismerősömnek boldog névnapot. Ezekre nem is válaszolok.
A szülinapomra meg van egy csodás szűrőm, egy napon van a szüliapom az egyik gyerekkel. Aki mindkettőnket felköszönt, az ismer, és megy a kösziüzenet, aki meg csak engem, annak kötelességszerűen nyomódott a fb értesítés alapján, annak max egy like.
Szal kérdésedre válaszolva: annak nem kíván senki boldog szülinapot a fb-on, akinek nincsenek barátai rajta, csak fb ismrősei.
Nagyon nem csípik sokan ezt a konvencionális hagyományokat, ami érthető.
Ez ilyen XV. sz.-i csökevény-maradvány.
Én pl. soha nem kívánok üzenőfalon. Akit köszönteni szeretnék, azt cseten köszöntöm, vagy ha szorosabb a kapcsolat telón. Nem köszöntöm azt, akivel nem vagyok állandó kapcsolatban. Az én köszöntéseimet egy "Köszönömmel" honorálom a nap végén, de őszintén szólva nem hat meg, hogy egy 30 évvel ezelőtti diáktársam, akivel a 30 év alatt 2x találkoztam köszönt vagy nem. Aki nekem fontos általában szintén telón vagy cseten köszönt fel.
Nekem nagyon visszás a FB-on kitolt "BSz szerelmem/anyukám/kiscsillagom, te vagy az életem értelm/szemem fénye stb." poszt, baszki ott ül melletted, nem köszöntötted fel? Akkor meg minek? Hogy lássa mindenki, hogy felköszöntöd a gyereked/férjed? Hát nyilván basszus...
Ennél már csak az rosszabb, aki névnapon taggelve köszönti az ismerőseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!