Milyen a gyereknek, ha két férfi vagy két nő neveli?
Az egyik a biológiai apja/anyja, a másik meg annak a párja.
Máshogy nő fel, mint akit egy férfi meg egy nő nevel?
Apám halála utan, anyám egyedül nevelt, aki tudott segitett. Mondthatom hogy két nő nevelt, mert egyik nagynénémre mindig számithattunk.
Az apás dolgok kimaradtak, nyilván minden más lenne.
Sokan írják, hogy olyan mintha elváltak volna a szüleik.
Gondolom ezt mind tapasztalatból írjátok.
Másrészt: biztos, hogy teljesen más a kettő.
3: gonosznak hangzik (és nem vagyok homofób), de nem engednék mindenkinek gyereket tartani (lásd 200 tagú szegény ciganyfamilia, majd abból 199 börtönben végzi).
Ez kiterjedne a melegekre is, mindent csak gyerekvédelem miatt.
Bizonyos feltételekkel tarthatnának, de sokkal több feltételnel kellene megfelelniük mint manapság
Szerintem pl az nem helyes, ha két párkapcsban élő férfi, egy fiú kisgyereket nevel. Helytelen mintát kap az ilyen családban. Szerintem az nem helyes minta, ha pl folyamatosan csókolózni lát ilyeneket egy kisfiú. Könnyen elviheti abba az irányba. Ugyan ezt gondolom nőknél is, tehát, ha egy leszbikus pár egy kislányt nevel. Talán(?!) ha ellentétes neműek a gyerekek, még valahogy beleférhet, de erre se mernék mérget venni.
Szerintem nem helyesek az ilyen minták kisgyerekek esetében.
#14 vagyok. Kifejtené valaki szakember, hogy miért nem helyes a meglátásom?
Újabban már nem fontosak az otthonról hozott helyes férfi és női minták? Én felnőtt férfiként, apaként ezeket nagyon fontosaknak gondolom.
Sőt továbbmennék és szerintem a helyes párkapcsolati minta adása is ugyan ilyen fontos. Lássa a gyermek, hogy hogyan szereti egymást helyesen(!) az anyja és az apja.
Ezt a mintát egy heteró kisgyereknek hogyan tudja megadni egy homoszexuális pár?
15-ös:
Először is, ha a párkapcsolati minta, amit a gyerek lát, lenne meghatározó, akkor a homoszexualitás nem tudott volna kialakulni, mert tradicionálisan egy gyerek házasságban (nő + férfi) nő fel, tehát nem is juthat eszébe másféle kapcsolat. Ezelőtt 50-100 évvel még a homoszexualitást szigorúan büntették, ezért akiknem ilyen hajlana volt, azok nagyon erősen titkolták. Szóval ha a gyerekkori minta lenne a döntő, akkor lehetlen lenne, hogy valaki homoszexuálissá váljon.
Másodszor, az elmúlt 50-100 évben egyre gyakoribb lett, hogy egy gyerek nem komplett családban nő fel, mert a szülők elválnak, a gyerek az anyjánál marad (az esetek 99 %-ban legalább), a logikád alapján elvált szülők esetén legalább is a lányok mind leszbikusokká kellene, hogy váljanak.
HArmadszor, mivel gyakorlatilag a fiúgyerekek is az anyjuknál vannak, nem fordulhatna elő, hogy meleggé legyenek, mert nem férfiak között nönek fel.
Emellett semmiféle statisztika sincs, ami alátámasztja, hogy a kétnő/két férfi által nevelt gyerekek között több lenne a homoszexuálisok aránya, mint az egy férfi-egy nő által neveltek között.
Mindettől eltekintve meg jóformán nincs olyan gyerek, aki a biológiai anyjával és apjával nő fel, az általad "helyes férfi és női minkák" szerint nevelődik, mivel a kapcsolatok igen nagy százaléka pár év múlva felbomlik, szóvak a kapott minta eleve nem túl pozitív.
Beteg világ.
Egy ilyen nő nyilatkozott néhány éve, hogy az oviban sóvárogva nézte az ovistársait, amikor az apukájuk jött értük.
Amikor nagykorú lett, felkutatta az édesapját és sikerült szoros kapcsolatot építeniük.
#16 Szinte semmivel sem tudok egyetérteni, amit írtál.
1. Nem csak attól lehet valaki homoszexuális, hogy milyen mintát látott otthon. Heteró családból kikerülve is válhat belőle később meleg felnőtt.
2. Ez honnan jön a logikámból, hogy az a lány, aki csak az anyjával nő fel az meleg lesz? Az én logikám az az volt, hogy ha az anyja másik nővel lép párkapcsra és ebben nő fel a lány gyermek, akkor ő nem kap hiteles heteró párkapcsolati mintát családon belül, csak meleg mintát és ez elviheti a meleg irányba, mivel ezt gondolhatja normálisnak, követendőnek.
3. Az lehetséges, hogy leszbikus pár fel tud nevelni úgy fiú gyermeket, hogy nem viszi el a gyereket a meleg irányba, de ettől még ő otthon nem kapta meg a helyes heteró mintát.
4. A statisztika helyességéről majd inkább csak akkor beszéljünk, ha már mindenütt mindenki szabadon lehet párkapcsban bárkivel és már így is nevelednek fel gyermekek. Szerintem ez még azért messze nem egy bevett gyakorlat, ezért az ilyen irányú statisztikák max csak spekuláció szintűek lehetnek.
5. Azért még messze nem tartunk ott, hogy minden gyerek csonka családban nőne fel. Attól meg még messzebb vagyunk, hogy egy heteró pár a válása után szexuális orientációt is váltana.
Összességében nagyon nem lettem meggyőzve az elméletem helytelenségét illetően a válaszod alapján, de azért nagyon szépen köszönöm, hogy megpróbáltad bizonyítani az elméletem helytelenségét.
# ma 06:24
Ha ez megtörténik, akkor az az Orbán gyűlöletpropagandájának lesz köszönhető. Tehát azért nem a szülők, hanem a Fidesz-KDNP tehet. Más, normális országokban ezt normálisan tudják tolerálni. Ja és az orbáni hazugsággal szemben azok nem hanyatlanak... ha hanyatlik egy ország, akkor az Magyarország - hála Orbán kitartó munkájának.
Isten őt úgy segélje, ÁMEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!