Tavaly januárban alig voltak mínuszok, kellemes, enyhe tél volt, várjátok, hogy ez a fagyos förtelem végetérjen?
Figyelt kérdés
jan. 11. 18:15
11/16 anonim válasza:
már magyarország is mediterrán, enyhe a tél és forró a nyár
12/16 A kérdező kommentje:
A tél kimondottan hideg, az előző nyár meg minden volt, csak nem forró.
Málaga amúgy, Spanyolország. 10 fok alatt én megfagyok. 😀
jan. 11. 20:27
13/16 anonim válasza:
hol élsz te? én még ventillátor mellett is elolvadtam
15/16 anonim válasza:
40 évvel ezelőtt még keményebb tél volt gyerekkoromban. Úgy, ahogy a 4-es is írja. Mínusz 15-20 fokok voltak gyakran és ha esett a hó, hetekig, hónapokig megmaradt. Nyáron meg a +30-32 fok már kánikulának számított. Ma már télen jó, ha néha fagypont alá süllyed a hőmérséklet pár napra/egy-két hétre (az az 1-2 centis hó is elolvad pár nap alatt, ritkán marad meg egy hétig), nyáron meg 40+ is előfordul. Városban, betonon 50+ is akár. Bő 10-15 fokkal melegebbek a telek is és a nyarak is, mint a mai középkorosztály gyerekkorának idejében, 30-40 éve. És nagyon fontos amit a 8-as mond, ha télen nem lesznek már kemény mínuszok, az hazavágja a fél mezőgazdaságot, gabonatermesztést, zöldség- és gyümölcstermesztést stb. és emellé majd jönnek még a mindenféle rovarinváziók (kullancs, poloska, harlekin katica, malária szúnyog) meg spanyol csupaszcsiga invázió stb., mert télen nem fagynak el rendesen. Szóval a mezőgazdaságnak még ennél is hidegebb kellene, ráadásul hosszan, tartósan, ha enni akarunk nyáron. Igaz, a tartós hideg meg a gázszámlánknak nem kedvez, illetve a szilárdtüzelés is drága. Nincs 100%-ban tökéletes megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!