Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg az ember az egyetlen...

Tényleg az ember az egyetlen élőlény a Földön, aki tudja, hogy meg fog halni?

Figyelt kérdés
jan. 10. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amúgy vajon hogy éreznék magukat, ha valaki elmondaná nekik, hogy egyszer meg fognak halni?
jan. 11. 15:47
 12/22 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit furán vagy ingerülten néznének arra az emberre, hogy miért nézi őket hülyének ennyire. Hiszen ők ezt alapvetően már a kezdetek óta tudják :)
jan. 11. 15:50
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Egszer hazavittem egy taknyos kismacskát, ő érezte, hogy meg fog halni, mivel a lakásból nem engedtük ki, a karácsonyfa alatt bújt el. Az állatok elbújnak, ha érzik, hogy itt az idő. Lehet, hogy addig nem tudják, hogy meg fognak halni, de azt biztosan érzékelik, ha valaki mellettük haldoklik (dédnagyanyám otthon halt meg végelgyengülésben, a kiskutyája napokig nem mozdult el mellőle még enni se az utolsó napjain, és ő jelezte nekünk, mikor meghalt, mert elkezdett vonyítani, ahogy megállt a szíve).

Nem értem, miért mondják, hogy az állatok halhatatlannak képzelik magukat. Eleve szerintem nincs hitük semmiben, de látnak halált (pláne a ragadozók, akik normális körülmények közt ölnek prédákat), szerintem tisztában vannak vele, hogy meghalnak, ha más nem akkor, mikor már haldokolnak.

jan. 11. 19:42
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
13. Azt tudják, hogy meghalhatnak, ha úgy alakul, azt nem tudják, hogy mindenképp meghalnak egyszer.
jan. 11. 21:58
 15/22 anonim ***** válasza:
64%
Nem. Sok állat is tudja, elefántok meggyászolják elhunyt fajtársaikat, de más állatokat is, ha találkoznak a maradványaikkal. Csak mi hisszük azt, hogy valami felsőbbrendű lények vagyunk.
jan. 13. 15:15
 16/22 anonim ***** válasza:
60%

De nem értitek a kérdést?😂😂😂

Az állatok tudják, hogy létezik halál, hogy meghalhatnak ők is. De azt nem tudják, hogy 100%, hogyha máshogy nem, akkor abban, hogy megöregednek. Ők azt hiszik, hogy ha nem lövik le őket, vagy nem üti el őket az autó, vagy nem betegszenek meg, akkor örökké fognak élni. Mi emberek meg tudjuk, hogy senki nem él örökké.

jan. 13. 17:56
 17/22 anonim ***** válasza:

"Ők azt hiszik, hogy ha nem lövik le őket, vagy nem üti el őket az autó, vagy nem betegszenek meg, akkor örökké fognak élni."

Értjük mi a kérdést. Csak többen is erre próbáltunk rávilágítani, hogy sokan miből veszik annyira biztosra, hogy nem tudják az állatok ezt. Főleg azok az állatok, akik láttak már más fajtársukat megöregedni és meghalni. Sokan lenézik az állatokat, azt se hinnék el hogy lelkük van, holott sokszor teljesen egyedien viselkednek. Simán benne van a pakliban hogy tudják ezt is hogy meg fognak halni, csak épp az élet és hogy a jelent élik ennyire intenzíven, ezt felülírja. Másrészt az állat nyilvánvalóan nem fog filozofálni se a halálról mint az ember, mert arra már szerintem sem képes. De azt hogy ne tudnák hogy idővel ők is meghalnak, azt szerintem így nem lehet biztosra kijelenteni. Ehhez kisérletek kellenének.

Főleg hogy vannak nagyon intelligens és nagyon szociális állatfajok is. Már csak ezért sem lehetne ilyen általánosításképp kezelni, hogy állatok tudják-e.

jan. 13. 18:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Vagy csak mi hisszük, hogy intelligensek...
jan. 13. 19:44
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos fajok nagyon is intelligensek, mérték különböző tesztekkel. Kardszárnyú delfinek, csimpánzok, de pl kutyából és macskából is vannak nagyon intelligens fajták. És akinek volt már több állata, az tudja hogy teljesen más személyiségek tudnak lenni, akár még azonos fajon belül is. Nem értem mire jó sokak felől ez a lenézés. Vannak buta és primitív állatfajok is, ahogy kifejezetten nagyon intelligens állatfajok is. Szóval ezért se szerencsés összesmosni ezt, hogy állatok.
jan. 13. 19:48
 20/22 A kérdező kommentje:
Az emberekhez képest bármelyik másik élőlény intelligens.
jan. 13. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!