Mennyire gyakori az, hogy egy tanult, diplomás párnak a gyereke nem végez egyetemet?
Illetve a társadalom miért vár többet az ilyen gyerekektől és miért azonosítja őket a szüleikkel?
Ha megesik, hogy egy mérnök/jogász/orvos gyereke nem végez egyetemet, azon miért akadnak ki sokan?
(Nem én találtam ki, ezt vettem észre.)
Én diplomás szülők gyereke vagyok. Igaz, még csak 22, de eddig nem kezdtem egyetemet. Lehet, hogy fogok. Tőlem elvárták volna, de beletörődtek, hogy ezt (még) nem.
Amit a #4 írt arra reflektálva nem drogozom, nem iszom, nem vagyunk gazdagok, csak nem szenvedünk hiányt semmiben. Én végül egy barista+mixer képzést végeztem, és ezzel is dolgozom, de rengetegen rágják a fülem a diplomával (vicces, hogy már nem a szüleim, hanem mások), így kezdek meghajlani, csak nem tudom mit tanuljak, mert nem érdekel semmi. Ennyire furcsa lenne ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!