Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori az, hogy egy...

Mennyire gyakori az, hogy egy tanult, diplomás párnak a gyereke nem végez egyetemet?

Figyelt kérdés

Illetve a társadalom miért vár többet az ilyen gyerekektől és miért azonosítja őket a szüleikkel?

Ha megesik, hogy egy mérnök/jogász/orvos gyereke nem végez egyetemet, azon miért akadnak ki sokan?

(Nem én találtam ki, ezt vettem észre.)

2024. jan. 9. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nincs gyerekük
2024. jan. 9. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igaz ez már nem mai történet. Az egykori pedagógus szülők fia (55 körül van) egy hajléktalan elzüllött alkoholista egyén lett. Mostanság viszont nem tudom elképzelni, hogy diplomás szülők ne várnák el a gyerekektől hogy szintén diplomás legyen.
2024. jan. 9. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Azt nem tudom, hogy mennyire gyakori, de diplomás szüleim vannak, a testvérem szakmunkás, érettségije sincs, nekem van diplomám. Sosem volt elvárás a diploma nálunk, csak az, hogy értsünk valamihez.
2024. jan. 9. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megesik, sőt az ilyen nagyon gazdag, elkényeztetett gyerekekből sokan megcsúszhatnak, mert elkezdenek drogozni például.
2024. jan. 9. 17:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Én diplomás szülők gyereke vagyok. Igaz, még csak 22, de eddig nem kezdtem egyetemet. Lehet, hogy fogok. Tőlem elvárták volna, de beletörődtek, hogy ezt (még) nem.

Amit a #4 írt arra reflektálva nem drogozom, nem iszom, nem vagyunk gazdagok, csak nem szenvedünk hiányt semmiben. Én végül egy barista+mixer képzést végeztem, és ezzel is dolgozom, de rengetegen rágják a fülem a diplomával (vicces, hogy már nem a szüleim, hanem mások), így kezdek meghajlani, csak nem tudom mit tanuljak, mert nem érdekel semmi. Ennyire furcsa lenne ez?

2024. jan. 9. 22:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én diplomás szülők fiaként szakmát tanultam. Egész egyszerűen azt tanultam ami érdekelt(pedig nem voltam rossz tanuló, gimibe is mehettem volna).
2024. jan. 11. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!