Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Diplomások! Büszkék vagytok...

Diplomások! Büszkék vagytok arra, hogy egyetemet végeztetek?

Figyelt kérdés
Adott önbizalmat?
2023. szept. 4. 08:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Főiskolán szereztem diplomát még 2013-ban. Persze büszke vagyok az elért eredményemre, ez hozzá segített ahhoz, hogy megkapjam azt a munkát, amiben jelenleg sikeres és elismert vagyok. De csak ennyi. Ezen kívül semmi pluszt nem adott. A kenyérkeresetemhez kellett. Nincs az emberre ráírva, hogy most van-e diplomája vagy nincs.
2023. szept. 4. 08:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudva, hogy mennyi munka volt benne, és milyen jó volt, ezért jól érzéssel tölt el, hogy sikerült.

Egy kétéves mellett szakdolgozatot írni azért kihívás, sokan adták már fel a záróvizsgát erre hivatkozva.

2023. szept. 4. 08:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyik oldalról rengeteg munkám van benne, így büszke vagyok rá. Szerencsére sokat profitálok is belőle.

De ettől nem lettem más ember.

2023. szept. 4. 08:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mivel jól éreztem magam az egyetemen, tetszett és azóta is a szakmában dolgozom, sőt tudományos fokozatot is szereztem. Szóval megérte tanulni.
2023. szept. 4. 08:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Közepesen. Mesterszakos diplomám van, de alulfizetett így nem azon a területen dolgozom. Egyébként sosem töltött el túlzott büszkeséggel és nem is nagyon szoktam hangoztatni. És tényleg nincs a fejemre írva (az enyémre különösen nincs...)
2023. szept. 4. 08:56
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Mind a kettőnél hátszelem volt úgymond, az egyiknél az, hogy büfészak, az esti BSc-nél pedig a COVID-időszak.

De valahol büszke vagyok, hogy elvégeztem.

Inkább a karrierváltásra vagyok büszke.

Környezetmérnök BSc (jó, valahol biztos nehéz, ahol csináltam, fullkönnyű volt), munkavédelmi és tűzvédelmi OKJ-kal nem sikerült elhelyezkednem. Irodai adminisztrátorként kezdtem dolgozni.

A mai napig dolgozhatnék irodai "betanított" munkában, a monotónia által kicsinálva, a mai napig nettó 250 ezerért, kifogásokat keresve, hogy miért nem tanulok közben.

Ehhez képest átképeztem magam, magát az autodidakta tanulást 18-ban kezdtem, tehát a COVID előtt. Pl este 6-ra haza, este 9-ig tanulás aztán lassan fekvés. Hétvégén nem egyszer tanulás egész nap.

OKJ-t végeztem az új irányban is, minden 2. hétvége full suli. Ezen kívül is tanulás.

Majd az esti egyetem.

A COVID alatt nem mellesleg a rendszeres sportra is rászoktattam magam.

Szóval nem maga a diploma ténye, de ez, így, már adott önbizalmat.

2023. szept. 4. 09:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én még igy is büszke vagyok, hogy tanárit végeztem (angol-tori) . Szerintem e nélkül nem kaptam volna meg a jelenlegi munkám. És nagyon szép évek voltak, sokat hozzám tett mind emberileg, mint tudás szempontjából.
2023. szept. 4. 10:10
 8/12 Metionin ***** válasza:
96%
Igen, szerintem eléggé odatettem magam hogy munka mellett is el tudtam végezni. De amúgy nem vagyok nagyra vele, inkább magamnak bizonyítottam ezzel.
2023. szept. 4. 12:08
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Épp most fejeztem be a mestert egy nyugati egyetemen. Persze örülök neki és büszke vagyok rá valamelyest, de azért olyan sok önbizalmat nem adott a dolog.

Nekem az egyetemi lét nem csak egy papír megszerzéséről szólt. Szerintem rengeteget hozzámtett a felsőoktatás, mind műveltség és gondolkodásmód terén. Az egyetemen tanultam meg rendesen kutatni, írni és érvelni is. Valósznűleg nagyon más ember lennék most, ha nem tanulhattam volna ilyen sokat a középiskola után. Ezért örökké hálás leszek.

2023. szept. 4. 12:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Így más emberek felé nem vagyok rá büszke, nem büszkélkedek vele senkinek. Inkább csak magam felé könyveltem el, hogy elismerem az erőfeszítéseimet, mert én ismerem, hogy milyen családi/anyagi háttérrel és egyéb problémák megoldásával jutottam el a végzettség megszerzéséig.
2023. szept. 4. 14:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!