Azok a szakmunkások akik például a MÁV-nál vagy vízműveknél dolgoznak hogy élnek meg olyan kevés bérből?
Tudom most lehet jönni a tanárokkal és egyéb más dolgozókkal, de talán ők könnyebben tudnak például korrepetálásból mellékest csinálni és a kérdés nem is rájuk szegeződik.
230 nettó nagyon max túlórákkal 280 amit keresnek ilyen helyeken. És felénk annak ellenére hogy Pest megye egymást rugdossák hogy bekerüljenek ilyen helyekre ahol a megalázó fizetési mellette sokszor megalázó bánásmód is jár...
Apam a vizmuveknel dolgozott es ott is sokan csinalnak valami mellekest. O pl munka utan ment maszekolni mert tudtak az emberek hogy a vizmuveknek dolgozik es neki szoltak hogy bent a hazban csinaljon meg olyan dolgokat hogy csaptelep csere, wc tartaly javitas es egyeb aprobb vizes munkak.
A kollegai is mind csinaltak mast is munka mellett. Volt aki meheszkedett, egy masiknak volt egy kis boltja de volt koztuk autoszerelo, ezermester, stb. A lenyeg hogy nem kizarolag a vizmuves fizetesbol eltek meg.
Amugy nem elhetetlen fizetes az a 230-280, ha az embernek van egy tehermentes haza es igy nem kell alberletet fizetni.
Ha ketten vagytok es fejenkent 250-et megkerestek akkor a fel millios fizetesbol meg lehet elni, ha csak szinte a szamlakat kell kifizetni es kajat venni. Akkor mar nehezebb ha van lakashitel, autohitel, napi 1-1 doboz cigi, sörözes a haverokkal munka utan, tippmix es ez mellett meg olyan igenyek is vannak hogy kulfoldi nyaralas, markas ruhak.
Megalázó fizetés? Én diplomás közalkalmazottként (nem tanár) kevesebbet keresek.
Egyébként ha nem egyedül kell fenntartani a háztartást, egyáltalán nem lehetetlen megélni ennyiből.
Amúgy meg nagyon sokan élnek ennek a töredékéből. Nem véletlenül van túljelentkezés. Lehet, hogy neked nincs rálátásod erre, de nagyon sokan ennél jóval kevesebbet keresnek.
"Tudom most lehet jönni a tanárokkal és egyéb más dolgozókkal, de talán ők könnyebben tudnak például korrepetálásból mellékest csinálni és a kérdés nem is rájuk szegeződik."
És szerinted egy vízműveknél dolgozó szakmunkás: villanyszerelő, műszerész, lakatos, vízvezetékszerelő, gépszerelő, kútfúró, stb nem tud havonta százezreket összeszedni maszekolással? Sokan azért dolgoznak ilyen helyen, mert laza, rugalmas, nincs nagy hajtás, van idejük mellette maszekolni és többet megkeresnek így, mintha egy multinál a gyárban 100-200 ezer forinttal többért robotolnának és nem lenne energiájuk semmire munka után. Sőt tudok olyat is, amikor a cég megpályáztat egy projektet (pl. hálózat bővítés, rekonstrukció), az ott dolgozó szakember megnyeri, és mint alvállalkozó elvégzi munkaidőben, céges szerszámokkal, eszközökkel, céges anyagokkal...
Irodai dolgozó vagyok, kevesebbet keresek. Albérletben lakom.
Nem veszek gyakorlatilag semmit, csak kaját, abból se jó minőségűt. Nem járok semmi olyan helyre, ami pénzbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!