Gáz dolog hogy 2 vizsgán elsírtam magam egyetemen?
Kedves 9-es!
Tudom milyen a kemény munka. Gyorsétteremben dolgozok egyetem mellett. Gyakori, hogy bent kell maradnunk éjszakázni hétvégenként és akár hiszed akár nem hajnal 2-ig el szokott tartani a takarítás és wc-t pucolni hajnalban vagy 10 kilós fagyasztott krumpliszsákokat cipelni sem egy leányálom.
Ja! És jelenleg mesterszakon tanulok, ahol azért vannak elvárások. Rengeteg beadandó, napi szintű éjszakázással gazdagítva. És minden órára be kell járnunk mert a tanárok katalógust vezetnek (16 darab másfél órás óra hétfőtől csütörtökig). Plusz még emellett egy beteg családtagról is rendszeresen kell gomdoskodnom és nézni ahogy fokozatosan romlik az állapota. Azt hiszed, hogy csak te élsz át nehézségeket?
Közben az az ember, akit te kis "mimózalelkűnek" gondolsz rengeteg terhet cipel. Persze nem mondom, hogy másnál többet. Mert mindenkinek van valami nehézsége. De utána ítélkezz miután megismerted a másikat+ne névtelenül
Én 21 voltam amikor egy nagyon nehéz, 2 részes vizsgára készültem, nagyon beteg voltam a héten, csak az egyik részét mertem megpróbálni (a másikat egy héttel később csináltam végül). Rengeteget tanultam így is, de egyszerűen nem jutottak eszembe a válaszok. Én akkor elsirtam magam, az oktató normális volt, és végül össze tudtam kaparni egy kettest abból a részből.
Amúgy én is eléggé stressz-síros voltam, nem az volt a bajom ha valami nem ment vagy valamiért lecsesztek, hogy szomorú vagyok, hanem a stressz. Önismerettel lehet javítani rajta, én már azért az esetek nagy részében vissza tudom fogni, vagy ritkán legalább elhalasztani addig amíg egyedül vagyok, és így nem azt hiszik az emberek hogy hisztiből /sajnálatért stb sírok. Úgyhogy egy kicsit ha olvasgatsz önismereti témában vagy egyéb pszicho témában az segíthet. Pl az Idiótákkal körülvéve elég nagy segítség volt hogy megértsem egyes emberek miért viselkednek úgy ahogy, és így kevésbé veszem magamra, könnyebben kezelem a helyzeteket. Saját magadon is érdemes gondolkodni, hogy miért vagy ennyire feszült ezekben a helyzetekben, ezek "kezelésére" egy csomó infót találsz pszichológia témájú oldalakon
10. vagyok. Részletezzem kérdező? Akkor én is egyetemre készültem, 2 emelt érettségire + nyelvvizsgára készültem, amit 90+% fölé kellett csinálnom, különben csúszok egy évet, akárcsak te csúsznál.
Ráadásul előtte halt meg a baratom, akivel jártam.
De igen, csak neked vannak nehézségeid, én el sem tudom képzelni.
Persze nem mondom, hogy másnál többet. Mert mindenkinek van valami nehézsége
Khm olvasd el részletesebben amit írtam 👆
Nem verem én semmire sem a mellem, ha jól olvasom vissza a 9. válaszom, még bíztatom is a kérdezőt, hogy faragjon magán.
Gondolom azért jár egyetemre, hogy tudást szerezzen, fejlődjön.
Akkor ebben miért nem akar fejlődni?
Két tippem van:
- vagy fejlődni akar, mivel megfogalmazódott benne a kérdés, hogy gáz volt-e. Tehát őt is zavarják a sírások.
Írok egy megoldást, erre le vagyok pontozva, és megkapom - miután elmesélem, hogy én is voltam fiatal es sírós, mint a kérdező -, hogy én nem ismerem őt és proémait. Őöö, oké...
- előző pont második fordulatabol adódóan NEM akar változtatni semmin, csak vigasztalást akar hallani, hogy dehogy volt gáz, teljesen normális, mindenki aki mást mond hülye. Kis önsajnaltatas, kis egósimi, és minden a legnagyobb rendben.
Majd felnősz, kérdező. De meg gyerek vagy. Bízom benne, hogy pozitív irányba változol. És sok sikert kívánok a többi vizsgaidhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!