Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz dolog hogy 2 vizsgán...

Gáz dolog hogy 2 vizsgán elsírtam magam egyetemen?

Figyelt kérdés
Rengeteget készültem rá, éjszakázással és amikor odaültem annyira lefagytam, hogy nem jutott eszembe semmi. A tanár kérdezte, hogy mi a bajom ezt elmondtam neki. Mondta hogy sajnos nem tud segíteni ezt nekem kell megoldani és sok sikert. Azért rendes volt tőle h biztatott.

jan. 3. 09:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
62%
Érdemes ezeken gimiben túlesni
jan. 3. 09:52
 2/26 anonim ***** válasza:
83%
nem gáz, minden tanár látott már ilyet, nem te vagy az első. ők is emberek, velem is volt ilyen bár én azt a választ kaptam, hogy "most azért sír mert örül a kettesnek vagy azért mert nem?" :D (második)
jan. 3. 09:56
 3/26 anonim ***** válasza:
94%

nyilván "gáz", csak úgy mint eltaknyolni az utcán és hoppsz időről időre megesik, de annak aki tudja milyen rengeteget készülni és végül becsődölni, milyen kétségbeesettnek és fáradtnak lenni addig a pontig hogy képes vagy nyilvánosan sírni az nem arra fog gondolni, hogy ez "gáz", hanem hogy neked most nehéz ez az időszak, esetleg a lehetőségeihez képest megpróbál megnyugtatni, szerencsére ilyen tanárt fogtál ki

ne aggódj, mindig van javítási lehetőség, főleg egyetemen a bukás az nem olyan bukta mint gimiben, nálunk 60%-tól van kettes az lenne a csoda ha nem bukna senki

ne add fel, készülj szépen, és találj valami módszert hogy a vizsgán megőrizd a nyugalmadat, bármi ami képes megnyugtatni segíthet, volt évfolyamtársam aki minden papír sarkára a vizsgán ráírta, hogy relax és isten úgy se segített neki

jan. 3. 10:09
 4/26 anonim ***** válasza:
95%

Nem gáz, így jött ki rajtad a stressz. Illetve neked gáz, mert akadályoz. Valahogy túl kell jutnod ezen, fel kell hogy tudd oldani magadban ezt a feszültséget.

Nekem az szokott beválni, ha egyből őszintén kimondom az adott helyzetben, hogy félek. Ebben az adott esetben azt csináltam volna (én, azt nem tudom, neked mi lenne jó megoldás), hogy elmondom, hogy rettentően izgulok, leblokkoltam. Ha ezt ki tudom mondani, már félig fel is oldottam ezzel. Ha partner a tanár, és segít egy kérdéssel vagy valami, és sikerül elkezdeni, onnantól már menni fog.

Szerintem neked is ez az első lépés kellene csak. Hogy kimondd vagy leírd az első mondatot, aztán onnantól már jön a többi is.

Ha más nem, keress meg egy pszichológust ezzel, ők biztosan tudnak megoldást. Pszichológushoz járni sem ciki, minden embernek szüksége lenne rá.

jan. 3. 10:23
 5/26 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen igaza van a tanárnak. Ha stresszelsz és lefagysz, és nem tudsz semmilyen értékelhető tudást produkálni a vizsgán, azt ő nem tudja értékelni.

Ha ő normálisan viselkedett, nem játszott rá arra, hogy fokozza a stresszt benned, akkor az onnantól kezdve már tényleg a te problémád, amit neked kell megoldani.

Sok sikert kívánok én is.

jan. 3. 11:27
 6/26 anonim ***** válasza:
Gáz, vagy nem gáz, ez történt. Vissza csinálni már úgysem tudod.
jan. 3. 12:02
 7/26 anonim ***** válasza:
91%
Én anno az emelt érettségin sírtam el magam, annyira stresszeltem, aztán egyetemen már voltam olyan harcedzett hogy kibírtam amíg eljutok a mosdóig :'D Aki nem érti ezt meg, az empátiahiányban szenvedő s3gg, velük nem érdemes foglalkozni. Nálunk volt egyetemen olyan tanár aki záróvizsgán is megalázta a magukat elsíró hallgatókat, mondván mit képzel, csak az sírhat akinek halálos beteg családtagja van (wtf). Az ilyenek annyira egyszerűek, hogy fogalmuk sincs róla hogy mindenki más idegrendszerrel, háttérrel rendelkezik, és nem egy pszichopata akinek nincsenek érzései.. Na mindegy, csak eszembe jutott, te ne találkozz ilyen boszorkánnyal kérdező, ezt kívánom 😄
jan. 3. 12:04
 8/26 anonim ***** válasza:
20%
Igen, gáz.
jan. 3. 12:11
 9/26 anonim ***** válasza:
21%

Most még nem gáz, gondolom 18-19 éves vagy.

Munkahelyen majd, 30-hoz közel elbőgni majd magad azért, mert ér valami stressz ér... Na az majd még gázabb lesz.

Kicsit eddz magadon, mert később ki fognak ezért utálni a munkatársak, ha mindenen bömbölni fogsz, ami kicsit is hozzáér a lelkivilágodhoz.

Nem kell lepontozni, ugyanilyen kis hópihe voltam 18 évesen én is, csak nálam kicsit nagyobb stressznél jött ki (vendéglátás, 16. munakaóra, túlhajtás, hányás a személyzeti wc-ben, főnök ordítva rúgta rám az ajtót, hol vagyok már 2 perce.... Én meg sírva mondtam neki, hogy elértem a határaimat, kérek 1 percet pihenni. Erre annyit felelt: Renáta, az élet szar, kemény és igazságtalan. Takarodj vissza dolgozni, vagy nem fizetlek ki ma.)

Tudom, hogy a sírás rohamszerűen tör ilyenkor az emberre, de meg kell tanulnod másképp kezelned a helyzetet, különben később óriási nagy bajok lesznek ebből.

A vendéglátós eset után jöttem rá, hogy meg kell emberelnem magam, különben nem jutok tovább az akadályokon. Szerintem mondanom sem kell, hogy ezután az eset után soha nem tört rám a stressz-sírás. (14 éve).

Neked kellene egy hasonló szituáció, ami csinálna nálad egy 180 fokos fordulatot. Nem a vizsgáztató babusgatása kell, mert azzal nem fejlődsz. Kell egy oktató nálad, aki ilyenkor kimondja amit gondol, és bár szarul fog esni, ezt nem vitatom, de igaza lesz! És át fogod értékelni a stresszhelyzeteket, a tested is másképp fog viselkedni ilyenkor.

Legjobbakat.

jan. 3. 13:52
 10/26 Metionin ***** válasza:
94%
Én nem tartom gáznak, gondolom fiatal vagy, majd megszokod. Rendszeresen szóbeliztetek olyan hallgatókat, akiknek a szakján nem divat a szóbeli, félnek nagyon, pedig ismernek óráról, tudják, hogy nem eszek embert. Aki durván rosszul van, kiküldöm, hogy igyon egy pohár vizet aztán jöjjön vissza, vagy adok a kezébe valami stresszoldó eszközt. Olyan még nem volt, hogy másodszorra se tudjanak megszólalni. Ha teheted, ne éjszakázz vizsga előtt, a kimerültség és a stressz is okozhat ilyet. Aludj, vegyél be vitamint meg magnéziumot, bízz a tudásodban.
jan. 3. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!