Miért szól egyeseknek minden esemény az evésről?
Mármint tisztelet a kivételnek.. nyilván, nem mindenkinél, de azért jó párat ismerek.. pl. a párom családja is ilyen.
Náluk sosem az számít, hogy együtt van a család, hogy örül a gyerek, beszélgetünk... nem.. Hanem, hogy mi lesz a kaja? Honnan lesz a torta? Milyen leves lesz? Legyen ám 5 felé sütemény.. Anyósom megszakad, szakadjon meg a sógornőm is, én is.. hiába a gyerek, család, lenne jobb dolgom, nekem amúgy sem olyan fontos, szerintük, de.. döntős, FŐZNI KELL. Hát hova jutna a világ ha nem ennénk. Akkor mit csinalnánk..? De ha véletlenül rendelünk már kapjuk is az osztást, hogy az "nem olyan".
Nyáron kimegyünk após hétvégi házába, akkor kötelező grillezni. Nincs ám döglés, napozás, medence.. 50 fokban is nyomjuk neki a sütést, hiába tele mindenkinek vele a f.sza. Óriási sértődés lenne ha nemet mondanánk. (Persze szoktunk.. van is belőle minden évben pár perpatvar)
Egyszer szóvá tettem, mert nálunk azért ennyire nem volt ez túltolva, max a "nagy" ünnepek alkalmával (karácsony, húsvét) volt nagy lakoma.. hát kaptam is utána vagy egy évig.
#8 A "lakoma" szónak nézz utána, pont az a lényege hogy a neves alkalmakkor többet eszel-iszol, mint amit a mindennapok során szoktál.
De amúgy felteszem felnőttek vagyunk, mindenki el tudja dönteni hogy mit akar csinálni. Sőt, szerintem arra is képesek vagyunk hogy másokat hagyjunk azt csinálni amit akarnak, kritizálás nélkül.
De mi nem csak neves alkalmakkor, hanem egy szimpla szombaton is csak azért találkoznánk ha rajtuk múlna, hogy együnk.
Miért nem lehet pl elmenni túrázni, csodálni a természetet, vagy sétálni a városban, beszélgetni.. ha megéhezik valaki akkor eszik valamit és nem kell ehhez 2 napig főzni meg előtte egy hétig vitatkozni mit főzzünk, stb.. ki nem szarja ezeket le..?
Amúgy, néha lehet jobb lenne ha az ivásról szólna, de nyilván ha mindig az gáz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!