Szerintetek sem lehet manapság már remete életet élni?
Lehet így élni. Sokan csinálják!
Pl: Ez a férfi Nagyecséren egy szellemfaluban egyedül él. A Google szerint is ő az egyedüli lakos. Persze ő sem teljesen remete.
https://www.youtube.com/watch?v=2Fo7WfY7_v8
Vagy van ez a család akik Istenmezején jurtában élnek a gyerekeikkel. Mindent maguknak termelnek meg, állataik nincsenek mert nem esznek húst.
https://www.youtube.com/watch?v=yDTwdG_KMbY
Úgyhogy nem lehetetlen ma sem elvonulni a világtól.
Simán lehet. Nem kell ehhez gazdagnak lenni, ne viccelj. Viszont le kell mondani sok mindenről. Nögrádban, Borsodban vagy Szabolcsban stb találhatsz eladó tanyákat, erdőben épült eladó házakat, ezek elég olcsóak. Közművek akár lehetnek is, de jó esetben max áram. Oda be lehet cuccolni, egymagadnak felhalmozol félévi kaját és utána elmerülhetsz a természet békés szemlélésében. Sok munka is lesz a házzal, nem fogsz unatkozni. Ha elfogynak a kajakészletek, mehetsz a közeli faluba. Ami a vadakat illeti, pl a vaddisznók túlszaporodtak, ha kiváltod a vadászati engedélyt, párat ki szabad lőni.
Meg van még valami, ami a középkor óta nem változott a remete életben: félelmetes egyedül. És nem ok nélkül.
Kollégám egy elszigetelt tanyán lakik 3 hektár földdel egy pici falu végén Bihar megyében. Se szomszéd, se zaj, se autó. Út se visz oda be, a sáron keresztül kell bemenni a tanyáig.
Én is laktam ilyen helyen, igaz az Békés megyében volt. Még a kukás sem járt hozzánk. Víz hidroforròl volt, gáz nem volt bent, mellettünk hatalmas föld volt, csak villanyszámla volt. Mondjuk munka miatt laktam ott, munkásszállò volt, ketten voltunk ott elszállásolva.
Egy pár milkòért már lehet ilyen helyen házat venni.
Idehaza kb minden el van lehetetlenítve,szándékosan.
Biztos vagyok benne vannak a világnak részei ahol jobban boldogul aki ki akar vonulni a modern állatkertből amit társadalomnak hazudnak.
Mediterrán térségben biztos jobb,legalábbis én oda tervezek több szempont miatt is.Ennek fő szempontjai a napsütés intenzitása és a 90%-ban zöldség alapú étrendem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!