Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy képzelitek el jan.1-től...

Hogy képzelitek el jan.1-től a palack visszaváltási procedúrát?

Figyelt kérdés
Mivel ép állapotúakat lehet csak visszaváltani,ezért fekete zsákokkal ott fognak sorban állni az emberek a köbméternyi poshadt sörösdobozokkal,meg üdítős és ásványvizes palackokkal,mint a batyusok?És fél napjuk rámegy,mire sorra kerülnek?

2023. dec. 27. 10:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
Mivel csak azt a palackot lehet visszaváltani amin rajta van a jelölés így nem hiszem, hogy akkora felhalmozott készlete lenne bárkinek..
2023. dec. 27. 11:03
 2/29 anonim ***** válasza:
88%

Megváltoztatom a folyadékfogyasztási szokásaimat és nem vásárolok többé olyan termékeket, amelyek vásárlása problémát generál. Senki nem gondolta komolyan, hogy akrobatikázni, bohóckodni fogok különböző műanyag vacakokkal, amelyek megvásárlásakor jó vagyok, - utána meg nem!

Mást iszok, aztán rohadjanak el a gyárak, amelyekben ezeket gyártják!

Így nem leszek fogható azért sem, hogy "titokban" ide vagy oda dobtam ki...

2023. dec. 27. 11:04
 3/29 anonim ***** válasza:
23%
Már most gyűjtöm, egy halom palackom van. Ahogy megjelenik az adott termék visszaváltható verziója lemásolom a logót és a vonalkódját, kinyomtatom és ráragasztom a régi palackokra, majd megy vissza mind. Egy kis ingyenpénz amit önkényesen visszaveszek az államtól amiért ők is levonnak a béremből olyan jogcímeken amiket én nem szeretnék fizetni.
2023. dec. 27. 11:09
 4/29 anonim ***** válasza:
33%
Én örülök a palackvisszaváltásnak a környezetvédelem miatt. Aki nem akar ezzel bajlódni az hagyja a kuka melleltt és majd más visszaváltja. Nem tudom, hogy mennyire lesz megvalósítható a 3 válaszban leírt dolog.
2023. dec. 27. 11:11
 5/29 anonim ***** válasza:
44%
#4 a gép a palack formáját és a vonalkódját nézi (a MOHU informatikai partnereinek dolgozom, így pontosan tudom, de ez nem titok, cikkek is megjelentek róla, így nem szegtem most titoktartást). Tehát ha egy termék visszaváltható verziójának a palackja ugyanaz marad (vagy maximum 20%-ot változik, mert ennyi változást még elfogad, ha sérülne a palack), egyedül a vonalkód az amiről meg tudja különböztetni. Azt pedig viszonylag egyszerű manipulálni és egy palackért kapott 50 Ft-ért kb 40 db palackra elég kód nyomtatható, tehát abszolút megéri.
2023. dec. 27. 11:22
 6/29 anonim ***** válasza:
62%

Németországban élek, itt régóta ez a normális.

Eleve nem tudom elképzelni, hogy bárki is egy hét alatt ipari mennyisségü flakont termelne, de ha hazavinni tudott ennyit, akkor az üreseket visszavinni sem megoldhatatlan feladat.

Itt a legtöbben vagy nagyobb (max. 60 kiteres) szemeteszacskóban viszi vissza, vagy abban a bevásárlóládában, amibe utána az aktuális bevásárlást teszi.

Aki hónapokig gyüjtögeti, az csak magát hibáztathatja, a normális embereknek továbbra sem lesz probléma.

A 3-as meg nagyon el van tévedve, ez nem müködik (tipikus magyar ötlet, ahol lehet, csalni akar - a kevés normális embertöl elnézést emiatt a megjegyzés miatt!)

2023. dec. 27. 11:24
 7/29 Metionin ***** válasza:
72%
Laktam már olyan országban, ahol ez megszokott. Minden boltban van automata, ami visszaveszi a palackokat. Egyszerűen amikor mész boltba, beviszed a szatyor palackodat, visszaváltod, majd ugyanabban a szatyorban hazaviszed a bevásárlást.
2023. dec. 27. 12:57
 8/29 anonim ***** válasza:
88%
Jó, de én munkából hazafelé menet vásárolok be, biztos nem fogom magammal hurcolászni az üres flakonokat. Majd csapvizet iszok mostantól azt jól van. Talán veszek szűrőt vagy szódagépet
2023. dec. 27. 15:52
 9/29 anonim ***** válasza:
És ha megtellik a gép, ki fogja kiüriteni?
2023. dec. 27. 18:48
 10/29 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván rendszeresen üríteni fogják, mint a szemetes kukákat. Gondolom az üzembe tartó fogja, tehát a MOHU.

2023. dec. 27. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!