Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A plázák éttermeiben hogy fog...

A plázák éttermeiben hogy fog működni az 50 forintos betétdíj?

Figyelt kérdés
Mondjuk megveszek egy ebédet és veszek hozzá egy fél literes kólát. Ha az étterem nem számolja fel a palackra az 50 forintot, akkor mi garantálja, hogy visszaviszem vagy hozzá kerül vissza és nem a szomszéd étteremhez? Ha felszámolja, akkor vissza fogom tudni ott váltani és visszakapom az 50 forintomat? Vagy mindenki hazacipeli zsebben és majd elviszi a helyi bolt visszaváltójába? Esetleg otthagyja és összeverekednek érte a palackgyüjtögetők? Ezt mégis hogyan kell majd elképzelni?

2023. okt. 16. 11:12
 1/9 nemaRendőrség ***** válasza:
88%

Plázák több mint valószínű hogy rendelkezni fognak visszaváltóval.

Úgy fog működni mint kint németben.

Ha kell az 50 ft akkor viszed magaddal majd, ha nem akkor otthagyod

2023. okt. 16. 11:18
 2/9 anonim válasza:
82%

Németországi tapasztalatom alapján vagy mindenki kifizeti és hazaviszi magával (ha akarja) vagy alapból nem lesz visszaváltható.

Abban biztos lehetsz, hogy nem verekednek majd össze a palackgyűjtögetők 50 forinton, mert amíg verekednek össze is koldulhatnak pár ezer forintot.

2023. okt. 16. 11:21
 3/9 anonim válasza:
9%
Milyen betetdij? A politikanak mi köze ehez
2023. okt. 16. 11:27
 4/9 Fsms válasza:
94%
Amiatt ne aggódj, h nem számolja fel az étterem. Utána mi történik szerintem étterem függő lesz. Legtöbbje lenyeli mint haszon.
2023. okt. 16. 11:28
 5/9 anonim válasza:
66%

"Ha az étterem nem számolja fel a palackra az 50 forintot"

Mért ne számolná fel? Hogy híják a bolygót ahol élsz?

2023. okt. 16. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

3. és Moderátorok!

Az a köze a politikához, hogy ez egy jogszabály és a Politika kategóriában van a Jog alkategória.

Nem megenni akarja a kérdező a műanyag palackot, úgyhogy a mostani Ételek, italok kategóriának nincs köze a témához, nem a Politikának....

2023. okt. 16. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
#6 itt van a helye, ha nem is ebben az alkategóriában. Az oktatási törvények következménye a Közoktatásba, a napelemkérdés az Otthonba való, hiszen arról szól. A betétdíj kérdése nem politizálás.
2023. okt. 16. 12:44
 8/9 anonim ***** válasza:
23%
7: ahogy írtam, a Politika kategóriában van a Törvények, jog alkategória
2023. okt. 16. 12:50
 9/9 anonim válasza:
16%

8.

Nem baj, Én azért átrakattam!

2023. okt. 16. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!