Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A 40 feletti gyerekteleneknek...

A 40 feletti gyerekteleneknek vajon hány százaléka tudatosan gyerektelen?

Figyelt kérdés

Úgy értem, aki nem is akart soha.

Nem csak a körülmények áldozata, hanem tudatos döntése.

Ha végig nézek a környezetemben lévőkön, ahol felülreprezentált a gyerektelenek száma (mivel én is az vagyok), egyedül egy emberről tudom azt mondani, hogy igen, ő sosem akart. Ő az, aki határozottan tudta már huszonévesen is és nem ingott meg (1 nő, tartós párkapcsolatban. A párját azért nem számolom ide, mert ő akart, de elfogadta a nő döntését).

A többiek (gyorsban csak ~20 embert számoltam össze):

A pasik közül (többségük ötvenes) mind mondogatta, hogy akar, de az egyik felük a munkában lúzer, ezért nincs stabil egzisztenciája és erre nem talált nőt, aki bevállalná, a másik felük meg a munkáját jobban szereti, ezért nem áll le velük hosszabban egy nő sem, ezért nem lett gyerek.

A nők között meg azok vannak, akik akartak, de 1, kifutottak az időből: hosszú párkapcsolatuk pont úgy szakadt meg (30 körül), hogy még épp gyerekvállalás előtt voltak, s azóta nem találtak olyat, akivel lehetne.

Vagy 2, akartak de egészségügyi okokból nem jött össze és mivel nem volt elég támogatás a párjuk részéről, beletörődtek. Illetve olyanok is vannak, akik az eü-i bajaik miatt nem találtak párt.

(Én az vagyok, aki kifutott az időből. Akartam, de szar kapcsolatokra vesztegettem az időt. Most meg 40 évesen már hova vállaljak. Maradok macskás nő.)

2023. dec. 22. 09:07
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
83%
"Biztos mindegyiknél külön-külön megvan mi történt ami ide vezetett, de nem jó látni." -- ez a "nem jó látni" igazán hitelesen hangzik egy ilyen manosphere panelekből építkező emberke szájából...
2023. dec. 22. 14:42
 22/40 anonim ***** válasza:
0%

Igen, kifejezetten csúnya látvány egy céltalan, kisiklott, magányos élet.

Az emberiség az őskortól kezdve manosphere panelekből építkezik, és most egy patriarchizmus által kifejlesztett kütyün szájalhatsz arról hogy mennyire rossz a patriarchizmus. Én örülnék ha nem omlana össze a nyugati társadalom, és a nők még azelőtt kapnának észbe, mielőtt belecsapódnak a biológiai falba. Utána már késő. Sajnos a természet már csak ilyen manosphere dolog.

2023. dec. 22. 14:59
 23/40 anonim ***** válasza:
87%
AKi itt hözöng a nök ellen, ugyanígy elitéli az apácákat is? Mert ök is önként nem vállalnak gyereket, mindenféle feminizmus meg egyebek nélkül.
2023. dec. 22. 15:06
 24/40 anonim ***** válasza:
77%

Egy 2021 es dokumentumfilm, amit Stephen J Shaw csinált, azt fedi fel, hogy a gyermektelen nőknek 80%-a akart volna gyereket, csak valamiért nem jött össze, 20%-uk pedig szándékosan gyermektelen.

Linkek: Birth Gap dokumentumfilm

[link]

Riport Stephen J Shaw-val, aki erről beszél:

[link]

2023. dec. 22. 15:16
 25/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem azt mondtam, hogy nem szomorú a céltalan, magányos élet, hanem azt, hogy te vagy az utolsó ember a földön akiben egy magára maradt ex-girlboss szomorúságot vagy együttérzést ébresztene, úgyhogy használj életszerűbb frázisokat mielőtt a fejedre szakadna a plafon.
2023. dec. 22. 15:20
 26/40 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy manoszféra man, hány éves vagy, és hány gyereked van? Csak kíváncsiságból kérdezem.
2023. dec. 22. 15:22
 27/40 anonim ***** válasza:
80%

Én még csak 27 vagyok, de egyre inkább hajlok afelé, hogy nem akarok gyereket. Okai:

1. nincs kedvem ahhoz, hogy egy kisgyerek táncoljon minden nap az idegeimen, nővéremnek és egyik barátnőmnek van már gyereke, látom, hogy milyen kva nehéz…most van egy nyugis kiegyensúlyozott boldog életem, nem akarnám ezt felrúgni

2. ahhoz sincs kedvem, hogy egy férfitól függjek anyagilag, aki bármikor leléphet és vállalhatok majd 2-3 munkahelyet, hogy el tudjam tartani a gyereket

3. annyira jó dolog lenne az élet, hogy ebbe a világba gyerekeket szüljek? Munka, tanulás, konfliktusok, betegségek, annyi szarság van az életben, hogy én ezt abszolút nem kívánom másnak.

Önző lennék emiatt? Ponthogy az az igazi önzetlenség, ha valaki lemond a gyerekvállalásról, mert nem látja olyan jó dolognak az életet. Vagy mert nincs stabil kapcsolata, és akárkinek meg nem fog szülni, mert nem akar egy sokmilliomodik apa nélkül vagy szar apával felnövő gyereket.

Egyébként egyre több a tudatosan gyerektelen, de hogy pontosan hány százaléka az embereknek, arról fogalmam sincs.

2023. dec. 22. 15:46
 28/40 anonim ***** válasza:
85%

Akkor talán nézzük meg a másik oldalt, ellenpróbázzunk.

""Ha újra leélhetné az életét, és megint eldönthetné, hogy vállal-e gyermeket, végigcsinálná ugyanezt még egyszer?" - szólt a kérdés egy utóbb elhíresült közvéleménykutatásban, amelyet 1975-ben Ann Landers, egy újság levelezőrovatának vezetője kezdeményezett. A szerkesztőségbe több mint tízezer levél érkezett, és a válaszadók 70%-a azt írta, hogy nem vállalna gyermeket, ha még egyszer kezdhetné."

[link]

2023. dec. 22. 22:59
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
ez pedig most jelenz meg: [link]
2023. dec. 22. 23:00
 30/40 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a többsége nem akart és azért nem lett. Azért mondom ezt, mert akiben megvan a gyerekvállalási vágy, az biztos, hogy összehozza. Szerintem ezek a belső vágyak nagyon erősek, így én wbből indulok ki, hogy aki akar, az tenni fog érte.

Akik kifutnak az időből, azok szerintem sosem akartak valójában gyereket. Mert aki tényleg szeretne, az nem válogat annyit a partnerek között, hanem egy normálisat kiválaszt és akkor jöhet a gyerek. Aki pedig kifut: sose gondolta komolyan, hogy gyereket akar, különben tett volna érte.

2023. dec. 23. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!