Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A 40 feletti gyerekteleneknek...

A 40 feletti gyerekteleneknek vajon hány százaléka tudatosan gyerektelen?

Figyelt kérdés

Úgy értem, aki nem is akart soha.

Nem csak a körülmények áldozata, hanem tudatos döntése.

Ha végig nézek a környezetemben lévőkön, ahol felülreprezentált a gyerektelenek száma (mivel én is az vagyok), egyedül egy emberről tudom azt mondani, hogy igen, ő sosem akart. Ő az, aki határozottan tudta már huszonévesen is és nem ingott meg (1 nő, tartós párkapcsolatban. A párját azért nem számolom ide, mert ő akart, de elfogadta a nő döntését).

A többiek (gyorsban csak ~20 embert számoltam össze):

A pasik közül (többségük ötvenes) mind mondogatta, hogy akar, de az egyik felük a munkában lúzer, ezért nincs stabil egzisztenciája és erre nem talált nőt, aki bevállalná, a másik felük meg a munkáját jobban szereti, ezért nem áll le velük hosszabban egy nő sem, ezért nem lett gyerek.

A nők között meg azok vannak, akik akartak, de 1, kifutottak az időből: hosszú párkapcsolatuk pont úgy szakadt meg (30 körül), hogy még épp gyerekvállalás előtt voltak, s azóta nem találtak olyat, akivel lehetne.

Vagy 2, akartak de egészségügyi okokból nem jött össze és mivel nem volt elég támogatás a párjuk részéről, beletörődtek. Illetve olyanok is vannak, akik az eü-i bajaik miatt nem találtak párt.

(Én az vagyok, aki kifutott az időből. Akartam, de szar kapcsolatokra vesztegettem az időt. Most meg 40 évesen már hova vállaljak. Maradok macskás nő.)

2023. dec. 22. 09:07
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
77%

Feminizmus? Érdekesen látod.

Én inkább azt gondolom, hogy a társadalom tette tönkre a nőket a sorozatos elvárásokkal és valójaban rengeteg olyan nő van, aki nem akart gyereket. De lett, mert anyának unoka kell, a házat csak úgy tudjuk megvenni, csak úgy lehetsz teljes ember, blablabla, mindenki ismeri a bullshiteket. Csak az elnyomások alatt ezt nem lehetett kimondani. Sokan ma is inkább a fejlett érzelmi intelligenciával lévők mondják ki. Akiknek nincs megfelelési kényszerük.

2023. dec. 22. 11:10
 12/40 anonim ***** válasza:
5%

Sajnos ismerek néhány gyermektelen idős nőt. Mindegyikük céltvesztett, összeomlott karakter, hiába utazgatnak Dubai-ba a barinőkkel meg pózolnak koktélokkal, mindegyikük megkeseredett, céltalan, üres zombi, aki egyedül tölti a karácsonyt, és senki nem lesz az ágya mellett amikor megöregszik, és az egész életük értelme a munka és a fogyasztás volt. Nagyon dicső.

Gyereket nem vállalni társadalmilag káros, és önző, léha dolog.

Szerintem semmi társadalmi trend, ami a gyermek-nem-vállalás felé tereli a nőket, nem szabadna hogy létezzen. Egy civilizációs öngyilkosság.

Ennek semmi köze az érzelmi intelligenciához, bár a beismeréséhez kell némi intelligencia és tapasztalat a világból.

2023. dec. 22. 11:20
 13/40 anonim ***** válasza:
79%

"Gyereket nem vállalni társadalmilag káros, és önző, léha dolog."

Mert a te környezeted ezt nevelte beléd. Ezzel semmi gond.

De a valóság az, hogy a nő a saját testéről egyes egyedül dönt.

2023. dec. 22. 11:27
 14/40 A kérdező kommentje:

"De a valóság az, hogy a nő a saját testéről egyes egyedül dönt."

Ez csak az abortuszra igaz.

A gyerekvállaláshoz viszont 2 ember kell.

Én pont azt látom a környezetemben, hogy a nők 99 %-a nem szabad akaratából dönt a gyerektelenség mellett.

Nem azért hogy utazgasson, bulizzon, élje az "életét". Ez már csak egy megküzdési stratégia válaszként arra a kényszerhelyzetre, amibe jutott. Ha már így alakult, akkor kihozza belőle a legjobbat. Nem a bulizás/utazgatás az ok, amiért tudatosan nem vállalt, hanem a következmény. Már ha valaki megteheti.

2023. dec. 22. 11:44
 15/40 anonim ***** válasza:
0%

Nem nevelt belém senki semmit. Több mint 50 országban jártam és négy kontinensen dolgoztam hosszabb ideig társadalomtudományi területen, stb. Hiszed vagy nem, és képes vagyok saját vélemény alkotására, valószínűleg szélesebb spektrumról táplálkozó tapasztalatok alapján, mint te.

A nőket családalapítástól elfele orientáló társadalmi trendek a legkárosabb dolgok közé tartoznak, ami a nyugati civilizációval történt az elmúlt évezredekben, míg más kultúrákban ez a gyermektelenség fel sem merül, és itt sem merült fel egészen az elmúlt évtizedekig. Akkor most szerinted mi a természetes alapállapot, és mi az amit újonnan nevelnek az európai lányokba?

2023. dec. 22. 11:47
 16/40 anonim ***** válasza:
6%

A legtöbb esetben a bulizós girlboss ribiség nem megküzdési stratégia, hanem a stratégia ami ahhoz az állapothoz vezet, hogy valaki felett elketyeg az óra és a figyelem.

Minden egészséges 20-25 éves nő előtt ott a lehetőség, hogy találjanak egy komoly partnert, és pár éven belül családot alapítsanak. Hogy ők ezt nem tették, vagy olyan tulajdonságokkal bíró férfiakat választottak, akik láthatóan nem voltak alkalmasak erre (mert pl túl fiatalok voltak, egzisztencia nélkül), az az ő egyéni döntésük, és a következmény pedig az, hogy 10 év múlva ezt már nem tudják megtenni. Ezt kellene MINDEN fiatal nőnek megérteni. A tetteknek következménye van.

Ismétlem: Ha most 20-25 éves vagy, ne tinderes kefélést és vodkameggyért szopást keress, hanem egy 5-10+ évvel idősebb férfit, akivel jövőd van. Hamarosan ezt már nem fogod tudni megtenni. Ezt lehet szeretni-nemszeretni, a statisztikák, a biológia, és az ilyen kérdések ezt mutatják.

2023. dec. 22. 11:54
 17/40 anonim ***** válasza:
78%

Azért vicces, úgy van itt is tálalva, mintha gyereket nem akaró pasik nem is lennének, vaaagy, róluk csak simán nem ejtünk szót, mert az elfogadottabb.

Hálisten én megtaláltam a társam, aki ugyanúgy viszolyog a kölyköktől, mint én, de érdekes, hogy itt is csak a nőkről esik szó.

Egyébként meg éljen mindenki úgy, ahogy akar (gyerekkel vagy nélküle) és szálljunk ki mindenki nemiszervéből végre. Vagyunk már elegen, nem kell ennyire nyomatni a szaporodást, sőt. Nem mindenkinek ugyan az a boldogság. Én el nem tudnám képzelni gyerekkel az életem, mindent csak tönkretenne, ami most jó az életemben/életünkben. Valakinek meg minden álma, de az fogadja el, hogy van, akinek meg a rémálma és ne erőltesse senkire, aki nem akarja. Szerintem a gyerek csak egy következmény, nem cél.

2023. dec. 22. 12:19
 18/40 anonim ***** válasza:
67%

Én elfogadom, hogy te így látod. Ahogy írtam is. Visszafelé miért nem működik? Csak érvényteleníted azokat a válaszokat, amik neked nem tetszenek. Nem csak az van, amit te gondolsz. Én is jártam és éltem több országban.

Viszont belőled az önismeret hiányzik. Ezért nem tudsz kommunikálni.

Sajnálom.

2023. dec. 22. 12:20
 19/40 A kérdező kommentje:

"Azért vicces, úgy van itt is tálalva, mintha gyereket nem akaró pasik nem is lennének"

Olvasd el a kérdésem kifejtését.

2023. dec. 22. 12:22
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez az, amit igazán kideríteni nem lehet. Az ember változik az évek előre haladtával. Meghatározó tényező milyen környezetben él az ember, s milyen anyagi helyzete van, de szituáció függvénye is, hogy milyen indokot ad erre a kérdésre.

36 éves férfi vagyok, s nem terveztem és nem is tervezek gyereket vállalni. Anyám tartós beteg volt hosszú ideig apám pedig agresszív, aki sokszor ivott. Sokat segítettem otthon, így gyerekkorom nem nagyon volt. A gyerek inkább mint elvárt dologként jelent meg nálam. Általános iskola vége felé már azt éreztem, hogy szabad szeretnék lenni.

Fiatal felnőttként kevés stabil kapcsolatom volt. Nagyon sok negatív példát láttam gyerekvállalás után tönkrement kapcsolatokról, s tönkretett gyerekekről. Én nem szerettem volna ilyen lenni. Elismerem magam előtt, hogy nincs türelmem a gyerekekhez továbbá nem szeretnék röghöz kötött lenni. Ha döntést kell hoznom, akkor szeretnék én döntést hozni, s úgy hogy ha rosszul döntök, akkor ennek senki nem viseli a következményét csak én. Valljuk be gyerekkel, aki függ tőled nem igazán lehetne ezt megtenni. Például négy évvel ezelőtt egyik napról a másikra felmondtam és elköltöztem másik városba. Amikor ott probléma lett akkor nyáron pedig vissza költöztem. Ezt család és gyerek mellett nem tudtam volna megtenni.

2023. dec. 22. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!