Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A függetlenség miért érték,...

A függetlenség miért érték, miért akar sok ember független lenni amikor nem is olyan jó dolog?

Figyelt kérdés
Egyedül élek, szüleim már élnek, van saját lakásom, de mi értelme van, ha nem tudom valakivel megosztani? Miért jó nekem az, hogy egyedül vásárlok, főzök, takarítok ebbe mi az érték? Akiknek élnek a szülei legyenek hálásak érte, mert nekem nagyon hiányoznak. Semmi értelme úgy leválni a szülőkről, ha valakinek nincs társa. Akik azt hangoztatják, hogy milyen fontos a függetlenség valszeg nem éltek még teljesen egyedül és csak a szájuk jár. Az emberi társaslény nem egy sziget. Kölcsönös szeretetteljes függésbe sokkal jobb élni, mint egyedül függetlenül.
2023. dec. 19. 14:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A kapitalizmust idekeverni meg nettó baromság. A kapitalizmus sokkal inkább fekszik az embereknek, mint a szoci/komcsi stb ideológiák. Ezt az idők már bizonyították.

A szocik alatt is magányos lettél volna

2023. dec. 19. 14:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Voltak élettársaim, évekig tartó kapcsolataim, de valahogy mindig oda lyukadtam ki, hogy nekem jobb egyedül. Nem mondom, hogy ez érték, de nem vagyunk egyformák. Engem néhány hónap után nagyon tud zavarni valaki jelenléte. Szeretek a magam ura lenni, nem szeretek alkalmazkodni, kompromisszumokat kötni, megalkudni, senki ne szóljon bele az életembe. A monogámia se az én világom.
2023. dec. 19. 14:54
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A függetlenség az én értelmezésemben azt jelenti, hogy senki nem hoz az életedre vonatkozóan döntést helyetted. Szabadon eldöntöd, hogy eszel-e egy hamburgert, elmész-e sétálni, tanulsz-e, hazamész-e egyből munka után vagy vásárolsz vagy beülsz teázni és csevegni egy barátoddal, elmész-e egészségügyi szűrésre... stb. A döntéseidért pedig felelősséget vállalsz.
2023. dec. 19. 15:04
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az emberi társaslény"

Az ember társas lény, de ez nem azt jelenti, hogy minden ember csak párkapcsolatban lehet boldog. Az ősembereknek kellettek társak a túléléshez, ezért éltek csoportokban, többen jártak vadászni, a csoport más tagjai gyűjtögettek, munkamegosztás volt. Ha nem így éltek volna, ma te sem tudnál ide kérdést kiírni. Az embereknek vannak munkaTÁRSai, lehet házasTÁRSa, ha sportol valamit, akkor vannak sportTÁRSak, és vannak baráti TÁRSaságok is, az üzleti életben vannak versenyTÁRSak, egy cég üzleti TÁRSaság, a színészek TÁRSulatban dolgoznak, a társ nem csak párkapcsolatra vonatkozó kifejezés.

2023. dec. 19. 15:12
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A függetlenségnek nem sok köze az egyedülléthez. A függetlenség lényege az önálló döntés lehetősége, azaz ha akarsz valakivel élsz, ha meg nem akarsz, akkor egyedül élsz. Ilyen értelemben a kérdező nem független, mert kényszerben van, azaz szeretne valakit, de nem talál.
2023. dec. 19. 15:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom neked olyan szüleid voltak, akik nem szóltak bele az életedbe. 26 évesen költöztem el, mert akkor volt pénzem albérleti szobára (!). Egy igazi megváltás volt, mert 6 éve vártam a pillanatot (akkor fogalmazódott meg bennem a különélés gondolata). Végre nem kellett beszámolnom (utolsó percig bekellett), hogy mit csinálok hova kivel megyek mikor jövök. Anyám képes volt 26 évesen is felhívni, hogy este 10kor!!! még nem értem haza és azonnal takarodjak haza. Illetve végre nem zavartak ilyenekkel, hogy apám üvölteti a tv-t éjfélkor, anyám reggel 4kor már zajt csap, bejön a szobámba kinyitja az ablakot és a kukásautóra ébredek, és még sorolhatnám reggelig.

Igen hálás vagyok hogy élnek de azért is hálás vagyok hogy végre megtehetem azt, hogy külön éljek, mostmár a párommal. 2 és fél év telt el és jobban becsülöm, mint bármit, még mindig nem szoktam meg, egy eufória minden napom otthon :D

2023. dec. 19. 15:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A függetlenség nem jelenti hogy egyedül vagy. Lehetsz független kapcsolatban, jó barátokkal és családi kapcsolattal is. Ez azt jelenti (számomra), hogy az életem a kezemben van. Ott dolgozom ahol szeretnék, ott élek ahol szeretnék, oda járok szabadidőmben és azokkal akikkel szeretnék, arra költöm a pénzem, amire csak szeretném stb. Ha megszűnik valakivel a kapcsolatom (pl kirúg a főnök, szakít a párom, meghalnak a szüleim), akkor is megmaradok, mert enélkül is életképes vagyok. (Persze ezek mind nagy csapások, nem azt mondom, hogy ezeket meg se érezd. Érzelmi szinten persze, van hatalmas hatása, de az életed egyébként megmarad.

Független akkor vagy, ha mindent megválaszthatsz az életedben, nem dönt más helyetted.

2023. dec. 19. 15:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kérdésnek kb. annyi értelme van, mint azt kérdezni, hogy egyesek miért nem szeretik az ananászt a pizzán, amikor az olyan finom?

Az emberek nem egyformák. Ez azt jelenti, hogy az igényeik, a preferenciáik, az életmódjuk sem egyforma. Amit te negatív dologként élsz meg valami okból, annak egy másik ember lehet, hogy pozitívként éli meg. Az egyedül élésnek és a másokkal való együttélésnek is vannak előnyei és hátrányai. Úgy tűnik, számodra ebben a kérdésben inkább a hátrányok ütköznek ki, és az előnyeiből nem nyersz annyit, ami ezeket ellensúlyozni tudná. Mások viszont lehet, hogy pont fordítva vannak vele, hogy számukra megéri együtt élni a hátrányokkal, cserébe az előnyökért.

2023. dec. 19. 16:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

valszeg nem éltek még teljesen egyedül

9 évet életem egyedül kertes házban, minden vele járó "nyűggel" ugyis megerte fuggetlennek lenni.

2023. dec. 19. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!