Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A függetlenség miért érték,...

A függetlenség miért érték, miért akar sok ember független lenni amikor nem is olyan jó dolog?

Figyelt kérdés
Egyedül élek, szüleim már élnek, van saját lakásom, de mi értelme van, ha nem tudom valakivel megosztani? Miért jó nekem az, hogy egyedül vásárlok, főzök, takarítok ebbe mi az érték? Akiknek élnek a szülei legyenek hálásak érte, mert nekem nagyon hiányoznak. Semmi értelme úgy leválni a szülőkről, ha valakinek nincs társa. Akik azt hangoztatják, hogy milyen fontos a függetlenség valszeg nem éltek még teljesen egyedül és csak a szájuk jár. Az emberi társaslény nem egy sziget. Kölcsönös szeretetteljes függésbe sokkal jobb élni, mint egyedül függetlenül.
2023. dec. 19. 14:16
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
*már nem élnek
2023. dec. 19. 14:16
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, engem például bántalmaztak a szüleim, 19 éves koromban megszakítottam velük minden kapcsolatot és a mai napig nem hiányoznak. Szerintem a függetlenség hatalmas kics és nem egyenlő a magánnyal. Családom nincs, de vannak barátaim, haverjaim, kollégáim, később társam is lett. Imádtam egyedül élni, szerintem az a legjobb. Imádtam hazamenni az üres, csendes, nyugis lakásba, miután egész nap emberek között volnam. Nagyon ritkán éreztem magam magányosnak, de ez így is sokkal jobb volt, mint társas magányban vagy rossz kapcsolatban élni. Én szeretem a saját társaságomat is, de a szociális igényeimet is van kivel megélnem.
2023. dec. 19. 14:23
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Öhm.... miért ne lehetne társad? Attól még lehetsz független.

A függetlenség lényege, hogy nem más tart el, nem fügsz mástól, nem vagy kiszolgáltatva másnak. Ezt lehet csoportban is cisnálni. Lehet egy teljes független kommunád, ami kifelé nem függ senkitől és semmitől.

És leshetsz független úgy is, hogy sok időt töltesz a szüleiddel. Mármint ha még énének, úgy értem. A lényeg, hogy nem az ő pénzüktől és akaratuktól függsz, hanem önállaón hozol döntéseket és saját erőforrásokból teremted meg hozzá a szükséges dolgokat.

2023. dec. 19. 14:23
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Van előnye, van hátránya... Van érték benne, van visszássága. Kinek melyik a domináns. Jólláthatóan neked a visszásság a domináns.
2023. dec. 19. 14:25
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A függeltenség nem egyenlő a magányossággal, társtalansággal.

lehetsz magányosan is függő helyzetben és társsal is független.

2023. dec. 19. 14:26
 6/19 A kérdező kommentje:

"Öhm.... miért ne lehetne társad?"

Nagyon szeretnék társat, de manapság baromi nehéz találni, főként olyat aki tényleg tud szeretni és nem fogyasztási cikknek nézni a másikat. Ezt az egész fogyasztói társadalmat se szeretem, a kapitalizmus olyan messze áll az emberi természettől, mint Makó Jeruzsálemtől, nem is értem, hogy gondolhatják azt, hogy az ember egy kapitalista lény. Na meg, ha beszélek arról, hogy szar egyedül élni akkor néha megcímkéznek azzal, hogy párkapcsolat függő vagyok, pedig ez nem igaz, mert nem ugrálok egyik kapcsolatból a másikba, mintha elvárnák azt, hogy egyedül is légy faszagyerek. Nem képesek felfogni, hogy az ember egy társaslény? Ez a fogyasztói kultúra ennyire elvette az emberek eszét?

2023. dec. 19. 14:28
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
OKé, neked sz/r egyedül, de ezért ne legyen már mindenki hülye, aki jól érzi magát egyedül...
2023. dec. 19. 14:31
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

6, ez nem volt válasz a kérdésre.

Te függetlnségről beszélsz és úgy állítod be, mintha ez automatikusan társtalanságot is jelentene.

De nem azt jelenti.

Ezért kérdeztem, hogy miért ne lehetne társad, mert te a függetlenség nagyszerűségét kérdőjelezted meg azáltal, hogy a magányra hivatkozol.

De akkor máshogy kérdezem:

Miért kellene magányosnak, társtalannak lenned ahhoz, hogy független legyél?

2023. dec. 19. 14:35
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy te nem érzed jól magad egyedül, más még érezheti másképp. Nem mindenki társfüggő.
2023. dec. 19. 14:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van párom, mégis független vagyok olyan értelemben, hogy nem vagyok kiszolgáltatva neki. Van saját keresetem, lakásom, nem szülök gyereket, tehát semmivel nem vagyok zsarolható. Ez is függetlenség úgy, hogy van kedvesem és ez így pont jó.
2023. dec. 19. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!