Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A tanult, értelmiségi emberek...

A tanult, értelmiségi emberek miért olyan zárkózottak idegenekkel szemben, miért félnek annyira az idegenektől?

Figyelt kérdés
Míg mondjuk egy hajléktalan kb. bárkivel szóba állna aki beszélni akar vele. De alapvetően akik kevésbé jómódúan élnek mintha közvetlenebbek, nyitottabbak lennének mások felé
2023. dec. 15. 11:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%

#10 Ez szép és jó, de aki azon a szinten van, hogy "Brüsszel-Soros-A B.zik, A Zsidók És A Cigányok Dögöljenek Meg-Az Asszony Verve Jó" azt nem lehet felemelni, azzal nem lehet megtalálni vele a közös hangot.

Az egyszerű ebben a kontextusban nem egy kedves, nyitott szívű koldus embert / paraszt embert jelent a népmeséből, akinek lehet, hogy nem voltak lehetőségei és lehet, hogy nem egy professzor, de befogadóképes, jóindulatú és megvan a magához való esze.

Hanem úgy egyszerű, hogy tele van lefojtott agresszióval, ezért mindenhová ellenséget lát, nincs kritikus gondolkodása, nincsenek érdemi céljai vagy önálló víziói, szolgalelkűen követi, amit a nagy ember mond, fél mindentől, ami újdonság vagy árnyalná a világképét.

2023. dec. 15. 12:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen szituációban tapasztalod ezt a jelenséget.

Én nagyvárosban élek, rengeteg a kéregető, csaló, ilyen-olyan alapítvány mögé bújó leszólítgatók, erre gyűjtenek, arra gyűjtenek (állítólag...), könyvjelzőt, képeslapot nyújtogató kisebbségiek, akik pénzt akarnak, és ha nem állsz le velük, átkozódnak. Én már úgy közlekedek, hogy esélyük se legyen leszólítani, oda sem nézek, meg sem hallom. Nagyon agresszívek, rámenősek tudnak lenni. Kinek hiányzik ez?

2023. dec. 15. 12:11
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
A 10-es szerint bizonyára te vagy a hülye, amiért nem tudod őket felemelni a te szintedre...
2023. dec. 15. 12:13
 14/17 anonim ***** válasza:
57%
Ja, igen, mesélte ismerős, hogy adott aprót csövesnek, az meg még megjegyezte a pénztárca tartalmát nézegetve, hogy "van ott több is". Így legyen nyitott az ember idegenekkel...
2023. dec. 15. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

9.

Milyen vicces, amikor az elefántcsonttorony lakójának fogalma, sincs az nagy magyar átlagról. :D

Mikor jártál a pórnép között utoljára? :D

2023. dec. 15. 12:54
 16/17 anonim ***** válasza:
26%
Én tudom, miről írsz (nem az utcai leszólítgatásról). Egyszerű a képlet: többségük a magához hasonló végzettségűeket és/vagy anyagi helyzetűeket tartja magával egy szinten lévőnek, csúnyábban mondva ezek az illetők előszeretettel ítélkeznek mások felett, lenézőek másokkal és belterjesek.
2023. dec. 15. 16:04
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
4 Azt nem értem miért pont az értelmiségnek kellene leállni bárkivel beszélgetni. Mi ő, ilyen óvóbácsi vagy mi? Éppen az az idegesítő hogy árgus szemekkel figyelik hogy na a nagy értelmiségi (nyilván gúnyos hangsúllyal értik) majd "leáll" e velük beszélgetni. Könyörgöm pl egy közösségben ahol van 1-2 értelmiségi max, a többiek se állnak le mindenkivel, de az valahogy elsikkad, nekik megengedik. De az értelmiségi ha nem rendelkezik 30 emberre jutó csak egy 10 perccel (összesen több óra kiesne a napjából plusz a figyelem hogy kivel mi van), akkor már ő a főgonosz.
aug. 3. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!