Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Feltétlen értelmiséginek kell...

Feltétlen értelmiséginek kell lennie mindenkinek?

Figyelt kérdés
Személy szerint nincs gondom az "alantasabb" munkával amíg jó pénzt kapok érte, gondolok itt gyári gépkezelésre vagy valami hasonlóra. Semmi ingerenciám az elit picsáját nyalni meg egyéb ostoba intrikákban részt venni. Megkapom a pénzem, ellátom magam, félreteszek és megveszem amit meg akarok. Nem hiszem hogy eltudnék végezni egy egyetemet vagy főiskolát, pláne hogy motiválatlan vagyok. Letettem egy érettségit, beszélek angolul amit rendszerint hasznosítok de ennyi. Valamennyi németet is tudtam tanulni, ez magmahoz képest nagy szó mert hosszú diagnózisom van diszkalkuliáról, diszgráfiára meg volt ott némi figyelemzavar/tanulási nehézség gyanúja is. Helyesen írni is úgy tanultam meg hellyel közzel hogy olvastam, iskolában nem tudták ezt kikupálni belőlem.
2023. okt. 31. 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. okt. 31. 19:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az értelmiségi nem egyenlő sem azzal aki nem "alantas" munkát végez, sem azzal aki az "elit picsaját nyalja meg egyéb ostoba intrikákban vesz részt".
2023. okt. 31. 20:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell annak lennie.
2023. okt. 31. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Nem. Valakinek az "alantas" munkát is el kell végeznie. Nem a büfészakon végzett "értelmiségiek" fogják kifesteni a lakásunkat, megjavítani a tetőt, szerelni az autónkat, megtermelni az élelmiszert, amit megzabálunk. Főleg olyan értelmiségiekre nincs szükség, akiknek csak a papír kell, de nem dolgoznak a szakmájukban.
2023. okt. 31. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:
21%
Nem, hiszen kell az alja pórnép is, akit lenézhetünk.
2023. okt. 31. 20:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy ki-mit akar dolgozni az mindenkinek a saját dolga.

Bár ezt az "elit pcsája" dolgot nem igazán értem, egy gyári munkás is ugyan úgy egy cégnek dolgozik meg egy programozó is egy cégnek dolgozik. Nem azért megyek be az irodába hogy valami gazdag embernek a seggét töröljem ki hanem azért hogy megcsináljam a munkámat, ugyan úgy mint a gyári munkás. A különbség az hogy jobb körülmények között dolgozom, jobb pénzért.

2023. okt. 31. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
72%
Nem, viszont legyen fejlett az érzelmi intelligenciája, amiből te, kérdező, hiányban szenvedsz, főleg, ahogy jó párszor megnyilvánultál itt.
2023. okt. 31. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
23%
Túl sok a szakmunkás itthon, szándékosan butitják le a népet, nem ártana bizony ha többen lennének az értelmiségiek. Igy csak a munkanélküliség, rabszolgaság, csóróság jut a népnek.
2023. nov. 1. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!