Mit csinálnátok a helyemben?
15 sem voltam amikor letetem a C1 nyelvvizsgát, saját magam tanulva videojátékokból és filmekből. A párom 18 éves és 4 nyelven beszél C1-B2 szinten.
Nehéz azonosulnom valakivel aki elvégez egy anglisztika szakot és nem tanul meg közben angolul, illetve egy nyelv megtanulása "felemészti minden figyelmét".
De azt elárulom, hogy attól, hogy annyira tudsz egy vagy két nyelven, mint egy anyanyelvi tízéves, még nem fogsz tudni elhelyezkedni vele. Ahhoz piac által megfizethető tudást kell felmutatnod, azaz megmukkanni nem elég, valami értéket is elő kell tudnod állítani. Én inkább ezen dolgoznék nagy iramban, amíg nem késő, mert láthatóan nyelvérzéked nem igazán van. Bocs a nyers fogalmazásért, de úgy tűnik veled még senki csinált soha egy reality check-et, ami durván tévútra vitt.
Az legyen a lényeges, hogy hallgass beszédet, szöveget a kiszemelt nyelven.
Ha van módod, beszélj olyanokkal, akik jobban tudják az általad igényelt nyelvtudást. Természetesen, nem magyarul gondolom a beszédet.
"feltétlen ezzel a 2 nyelvvel szeretnék elhelyezkedni a jövőben"
Jó, de milyen állásban tudod elképzelni magadat?
Milyen nyári munkákat végeztél életedben és melyik miért tetszett vagy nem tetszett?
Szeretnél pl. recepciós lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!