Mennyi megtakarításotok van?
11 te meg a párod is úgy vagytok, hogy mindkettőtöknek volt lakása, majd hozzáköltöztél? :D
Én most abból fedezem a hitelem, hogy ki van adva a lakás, páromnak ez megfelel így. Aztán majd ha lesz gyerek, akkor esetleg eladjuk az enyémet is és veszünk egy nagyobbat.
27/N
15 nem irigységből abszolút, de pl: nekem nincs a környezetemben olyan ismerősöm, aki ezt megtehette volna ennyi idős korára, bár nincsenek is köztük nagyon vállalkozók, orvosok vannak, alkalmazott mérnökök, tanárok, pszichológusok. És nagy korkülönbség sincsen tehát nem is mentek jól férjhez vagy ilyesmi.
Az viszont tipikus, hogy a lány lakásába költözött a leendő férj, egyetlen párt sem ismerek, ahol a férjnek vettek volna a szülők bármit is, akár egy kocsit vagy valami. A társadalomban a szülők többet adnak a lányuknak ilyen szinten, mert a nők védtelenebbek. Viszont ezek a nők (én is) ambíciózus férjet választottunk, akinek ugyan jól jön a "hozomány", ha már neki nincs lakása, de többet is keres, mint a feleség, tehát el tudja tartani a családot.
Tehát aki mégis tehetősebb lett (háza senkinek sincs, csak lakás), az vagy örökölt, vagy vettek neki a szülők.
Illetve de, 1 ismerősöm van, aki 28 éves nő, sajnos mindkét szülője elhunyt évekkel ezelőtt, még a Covid előtt láncdohanyzás miatti rákban. Neki van háza az örökségéből, amúgy edző és testnevelés tanárnő, akárcsak az édesanyja volt. Tehát máshogy neki sem lenne.
És tényleg csak a nők kapnak ilyen nagy dolgokat körülöttem. A férfi az kb. Oldja meg az életét...
Én hálás vagyok, mert a párom és az én szüleim is élnek még (tehetősebb családból jövünk), páromnak a nagyszülei is szerencsére.
Perpillanat a kettőnk bevétele kb. 1 millió havonta, 20 éves kiskocsink van, házunk talán azután lesz, hogy lesz egy gyerekünk, de most egyelőre a PhDm akarom befejezni. :)
Kettőnk közül szintén én voltam az, akinek volt lakása alapból
En ezt nem láttam ennyire nemekre lebontva, ahol a szülők tehetősek, ott adnak mindegy milyen nemu. Van meg ket batyam, ok is kaptak lakast, illetve van egy kozos nyaralonk is, de azt nem szamoltam a vagyonba, mert nem csak az enyém/mienk. Szerencses helyre szulettem.
A ferjem nagyon szegeny körülmények között nőtt fel, csak adósságot örökölt, viszont borzasztó ambiciozus es intelligens, neki köszönhetően jutottunk idaig. Mindketten informatikusok vagyunk, jelenleg 2 millió az összbevételunk, o a fo kenyerkereso. A hazunkat amúgy 28 evesen vettük.
A környezetemben nagyon vegyes a kep, nagyon nagy az ollo a tarsadalmi retegek között, van akinek mar ket haz van a neven tizeneseven es semmi gondja, van akinek meg egy panelra sincs kilatasa a következő 10 évben. Ezt amugy nem tartom normalisnak, hogy ennyire eltunt itthon a középréteg.
Szerintem sem normális ez az egész. Én is úgy vélem alsó hangon havi 1,5 millió kéne a kasszába egy normális életszínvonal fenntartásához, amiben 2-3 gyerek sem szenved hiányt, és belefér a nyaralás is.
Sajnos nekem nincs tehetségem az infohoz, páromat csak hobbi szinten érdekli. Mi embercentrikus munkakörben dolgozunk, túl extravertáltak vagyunk az IT világához, pedig ezzel lehet csak igazán keresni.
Mondjuk nem vidéken az tény. Pestre meg az árak és más miatt sem mennénk, az egész életünk itt van. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!