Miért csak a gazdagoknak lehet teljesen boldog, és gondtalan életük?
Nagyon nagyon téves felfogás, hogy a vagyonod nagyságával nő a boldogságod is.
Rengeteg gazdag családot ismerek, 37 éves vagyok.
Azt persze nem mondom, hogy boldogság a csirke belező vágóhídon, 1500Ftos órabérért gürizni, de attól hogy sok a pénze valakinek, még számos gondja lehet.
Egyrészt a gazdagsággal sokszor elképesztő düh, gőg is tàrsul egy családban, láttam olyan férjet, aki úgy leordította a feleségét telefonba, hogy szerintem a másik telefonból kiszakadt még a membrán is, ott aztán full boldog lehet a feleség.
A másik család, jó módú, boltjuk van, emeletes ház, 3 kocsi, nem küzdenek a napi kiló kenyérért, csak egy szép napon a 20. éves fiuk csomót kötött a nyakán és lógva találták meg otthon. ( Szerintem képesek lennének egész hátralévő életükben szart lapátolni, hogy visszakapják a fiukat)
Amikor te kint vagy az utcán, pl a szüleiddel sétálsz, lehet elmegy melletted egy Ferrari, akinek a sofőrje irigykedve néz rád, hogy neked ott vannak a szüleid, neki meg már nincsenek pl.
Azt persze aláírom, hogy jobb pénzzel, mint pénz nélkül, de nem leszel automatikusan boldog is.
Mert pénzzel a problémák 85%át meg lehet oldani, át lehet hidalni.
Nem irigykedni kell rájuk, hanem tenni érte. Mo egy olcsó ország, 1 millió felett már nagyon jól le lehet élni benne.
"Mert tele vannak pénzzel, és bárhova elutazhatnak ahova szeretnének,nem kell pár százezerért gürizniük, nem kell elviselniük a többi idegesítő munkatársat stb."
Vs
"Miért csak a gazdagoknak lehet teljesen boldog, és gondtalan életük?"
Mert szerinted a boldogság forrása az, hogy bárhová elutazhatsz, meg nem pár százezerért gürizel? 🤦🤣
Bocs, nekem ez a nap vicce. 😅😂🤣
A magadfajta anyagias, irigy embernek hiába írnánk ide bármit, úgyse hinnéd el, mert a te fejedben csak az van, hogy sok pénz = boldogság.
Valamiért pl. rengeteg gazdag amerikai híres ember kerül drog, alkohol elvonókra..na vajon miért? Ja, bocs, elfelejtettem, a sok pénzzel együtt jár a boldogság is. 🤦 Csak a mesékben, drága kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!