Mitől híztál meg?
Ha súlyfelesleged van, megosztanád, hogy szerinted miért van ez veled?
Nem megfelelően táplálkoztál?
Nem mozogtál eleget?
Valamilyen betegséged van/volt?
Valamilyen gyógyszer mellékhatásaként történt ez?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Mióta olyan munkám van ahol nem kell mozognom azóta híztam meg.
Nem eszek sokat, csak egyszerüen nem mozgok eleget
Kamaszként röpiztem és vívtam (ezutóbbit hobbi szinten, de azért heti 4 óra edzés megvolt belőle), viszont közben tönkrement a térdem, nagyon óvatosan mozoghatok.
A vívást sajnos fel kellett adnom, stb., enni viszont ugyanúgy ettem, így egyév alatt feljött 10 kg - mondanom sem kell, a térdemnek nagyon jót tett :(
Azóta már lement.
A sok szénhidrátdús pékcucctól amit éveken át folyamatosan ettem és hozzá semmit sem mozogtam, na meg persze ittam hozzá a rengeteg cukros üdítőt.
+15kg van rajtam kb
Szerintem nálam lelki okai vannak. Gyerekként az volt a jutalom, hogy kaptam valami finomságot, ha valami teljesítményt kellett nyújtani pl tanulmányi versenyek vagy feleslegesen 120%-osra megtanulni az anyagot, akkor az volt a mondás, hogy az édesebb kaják beindítják az agyműködést. Meg aztán az is fontos volt, hogy mindent megegyek a tányérról, ne dobjunk ki kaját. Talán hajlamom is van rá (úgy rémlik, hogy tényleg van egy gén, ami ezért felel) és tényleg kb a legnagyobb jutalom, hogy ehetek.
Az életem meg egy borzalom, gyerekként a szüleim pakolták tele idegeskedéssel, frusztrációval és mivel egyetemre járok, így még függök tőlük és a suli miatt is gyakran idegeskedek. Próbáltam mindenféle diétát, edzettem, futkároztam, de semmi se segített...
Egyik nyáron még tini koromban bele keveredtem egy társaságba és reggeltől estig együtt voltunk, nem volt semmi stressz és akkor egy-két hónap alatt 10 kg-ot le is fogytam mindenféle erőlködés nélkül, de aztán szeptemberben kezdődött az iskola, a megfelelési kényszer visszajött, meg a tanáraim és a szüleim is ki voltak h miért barátkozom bukott diákokkal, így ebből a csapatból szépen elmaradoztam és visszajöttek a kilóim is...
Emiatt remélem, hogy ha találok valami normális munkát, rendeződik az életem és kiszakadok végre az elvárásokból, ezt a problémát is sikerül megoldanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!