Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen lenne egy...

Szerintetek milyen lenne egy olyan világ, ahol a nők dominálnak majd, tehát a középkori állapotok fordítottja következik be?

Figyelt kérdés

Régen a Sliders sci-fi sorozat egyik részében volt egy epizód, ahol nőuralom alá került a világ, és a férfiakat már csak tenyésztették, mint olyan egyedeket, akik arra valók, hogy a társadalom fent maradjon. Egyébként a szaporodás továbbra is nemi kapcsolat révén történt, de ebben a világban a férfi kb. ennyit jelentett. Ez hasonló ahhoz, mint amikor az ókorban a nők másodrangú polgárok voltak, és azt várták tőlük, hogy fiú örököst szüljenek.

A nők bölcsebben vezetnék a világot, tehát kevesebb háború, környezetszennyezés, bűnözés lenne?

2023. dec. 2. 15:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Nők nem tudnak csapatban dolgozni.

Nem véletlenül van az a vicc, hogy berángatsz a szobába 10 férfit a legnagyobb haverként jönnek ki, berángatsz 10 nőt legnagyobb ellenségként, klikkesedve.

Képtelenek az együttműködésre. Egyszerűen így vannak beprogramozva, ezért nem hibáztatom őket. Azonnal elindul köztük a verseny, hogy ki a szebb, kinek karcsúbb a dereka, kinek jobb a pasija/férje, kinek szebb a gyereke, kinek a gyereke vitte többre.

Hatalmas, ordító nagy kamukra képesek, ha megpusztulnak is, de a látszatra arra különösen nagyon figyelnek.

Vezetőként alkalmatlan a nők többsége, mert a női természet korántsem a nyílt konfrontációról híres. Tipikus női sumákolást sem kell részletezni. Ha valakivel bajuk van, nem az illetővel beszélik meg, hanem elkezdenek pletykákat terjeszteni róla és féligazságokat pufogtatni. Eget rengető hazugságokra képesek csak azért, hogy a végén ők jöjjenek ki, ha átmenetileg is (mert a hazug embert hamarabb utolérik ugye...) de győztesen.

Lehet most azt írni meg mondani rám, hogy általánosítok, igen, mert a 99%-ára igaz.

2023. dec. 2. 16:55
 12/20 anonim ***** válasza:
Én örülnék, nagyon örülnék neki, másrészt való igaz, hogy helyzeteket, krízises időszakokat tényleg jól/jobban kezelnek ők, pl.: lásd a COVID-időszakot: Új-Zélandon, Izlandon, Finnországban, Norvégiában.
2023. dec. 2. 19:36
 13/20 anonim ***** válasza:
66%

11

Női többségű cégnél dolgozok, vezető is vagyok. A férfi kollégák túlnyomó többsége állítja, hogy sokkal jobb nőkkel együtt dolgozni, mint férfiakkal.

"Vezetőként alkalmatlan a nők többsége, mert a női természet korántsem a nyílt konfrontációról híres."

Erről szeretnék kérni egy hiteles szakvéleményt, konfrontálódjunk egy kicsit. :) Hozzátenném, eléggé szubjektív vélemény szagú a kommented.

2023. dec. 2. 19:43
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Jó lenne, ha megnéznéd újra azt az epizódot!!! Baromira nem erről szólt!

Abban a világban egy VÍRUS majdnem kipusztította a férfiakat. Ezért voltak azokon a helyeken, mert ott vigyáztak rájuk, hogy nehogy meghaljanak. Nem éltek elnyomásban, ahogy te képzeled, hanem nagyon is luxusban éltek! Annyi munkájuk volt, hogy jól érezzék magukat és néha adjanak spermát!

2023. dec. 2. 19:58
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

"Erről szeretnék kérni egy hiteles szakvéleményt, konfrontálódjunk egy kicsit. :)"

Ez komoly? A mai PC világban akarsz erről hiteles szakvéleményt? Te jó ég, ezt te sem gondolod komolyan!

Elég, ha tapasztalsz.

Márpedig sok női ismerősöm van, némelyik közelebbi is, ugyanez a természet, ami a leírtam.

Lehet viszont, hogy te abban az 1%-ba tartozol. Akkor örülj neki.

2023. dec. 2. 20:03
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kiigazítást.

Gyerek voltam, mikor láttam azt az epizódot, így rosszul emlékeztem, illetve raktam össze a dolgokat.

Bocsánat a téves információkért.

2023. dec. 2. 20:05
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
Most a sok feminista le fog pontozni, de ez sosem tudna rendesen működni. Alapjáraton a nők sokkal emocionálisabbak, és érzelmi alapon hoznak döntéseket, ami rossz vezetővé teszi őket. Kivételek vannak, most is vannak női vezetők a világban, viszont ők mind rend szerint hiper-maszkulinok, maszkulin tulajdonságokkal. Egy átlagos feminin nő sosem tudna vezetni még egy céget sem, nem hogy egy várost vagy országot. Arányosítva egyébként női uralkodók alatt a történelem során sokkal több háború volt mint férfi vezetők alatt. A másik része a dolognak hogy amíg a férfiak fizikai erőfölényben vannak, addig nők sosem fognak tudni dominálni. Ne akarjunk már több millió éves evolúciót felrúgni egyébként. Megvannak a férfi és a női szerepek, amik nem véletlenül alakultak ki úgy ahogy. Mind a kettő egyformán fontos és kiegészíti egymást. Ez a legújabb agymenés hogy egyenlően kell reprezentálni mind a két nemet a vezető poziciókban a modern társadalmak bukásához fog vezetni, ha sokáig kitartanak mellette. Anyám magas vezető pozícióban van egy multinacionális nagyvállalatnál, de meg is látszott rajta. Sosem volt szó szoros értelemben vett anya. De ő is mondta hogy amikor megpróbálták bevezetni hogy több nő legyen a vezetőségben, egyszerűen elkezdtek pénzt veszíteni, úgyhogy gyorsan el is törölték a kvótákat és visszaállítottak mindent úgy ahogy volt. Egyszerűen el kell fogadni hogy vannak amiben a férfiak jók és vannak amiben a nők. Kivételek mindig is voltak és lesznek is, de egy átlagos nőből sosem lesz jó vezető, ahogy egy átlagos férfiból sosem lesz olyan szintű gondoskodó szülő mint egy nőből.
2023. dec. 3. 20:17
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

"Egy átlagos feminin nő sosem tudna vezetni még egy céget sem, nem hogy egy várost vagy országot."

Vannak gyengébb nők és töketlen férfiak is szép számmal a világon. Most is vannak ilyen töketlen férfiak sok sok hatalommal, pénzzel és jó hosszú nyelvvel, például a Kormányban. A multik nagy részében is ilyen kis fas*szopók vannak csoport és műszakvezetőként. Mindegy hogy nő vagy férfi, tudjon szószerint vagy átvitt értelemben xopni és egyből feljebb kerül. Ha nő uralomra kerülne a sor, előbb utóbb ott is az erős nők kerülnének felülre, ahogy most a férfiaknál és alájuk kerülnének hierarchiában a felszo*ók.

2023. dec. 3. 20:42
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

#18 én csak anyám példájából tudok kiindulni, mert ő mozog ilyen magas körökben. Ő mindig azt mondja hogy sokkal szívesebben dolgozik együtt férfi vezetőkkel, mert megbízhatóbbak, logikusabb döntéseket hoznak és tapasztalata szerint az alkalmazottak is jobban engedelmeskednek nekik és jobban tisztelik őket (férfi és női alkalmazottak egyaránt). És ő úgy mondja ezt hogy Magyarországon nincs is főnöke, a közvetlen főnöke kint ül Svájcban, fölötte meg már csak a tulajdonos család van. Úgyhogy úgy gondolom elég jó rálátása van hogy kik a jó vezetők és kik nem. Ha már anyám nő létére mondja hogy olyan ritka a jó női felsővezető mint a fehér holló, akkor hiszek neki.

Nekem sosem volt még női főnököm (nagyon férfi sem, mert családi vállalkozásban tulajdonos vagyok), csak beosztottjaim, de ott is úgy vettem észre, hogy eredményesebb a csapat, ha férfinak adom ki a vezetést, mert valahogy sokkal nagyobb rendet tud tartani, és célirányosan a feladatra koncentrálnak. A nőknél mindig azt vettem észre hogy túl szelidek és nem nagyon tudnak összetartani egy társaságot és sokszor döntésképtelenek, mindig az lesz a vége hogy végül valaki más veszi kezébe az irányítást. Úgyhogy mint mondtam: a férfiak jobb vezetők, a nőknek meg jobb a szociális képességük, ezért is jobbak HR-en pl amikor embereket kell felvenni. De a nehéz döntések és a nagy felelősség súlya alatt könnyebben roppannak meg, és érzelem alapú döntésekre hajlamosak, a logikus döntés helyett.

És akkor még beszélhetünk arról az oldalról is, hogy egy nőnek választania kell a karrier és család között. A kettő együtt nem fog menni. Vagy jó karriert futsz be, de pocsék anya vagy, vagy jó anya vagy, de nincs fényűző karrier. Az a pár év amit egy nőnek ki kell hagynia a szülés miatt, igenis sokat számít. Én is szívesebben veszek fel egy férfit, mint egy 25-30 éves nőt, aki bármikor elmehet szülni, aztán ott vagyok hogy megint kell embert találnom. Ez igazságtalan, tudom, de ilyen az élet. A férfiakat ugyan úgy érik igazságtalanságok, ezt el kell fogadnunk. Én még mindig azt mondom hogy a hagyományos nemi szerepeknél kell maradni, mert nem véletlenül azok lettek a hagyományos szerepek. Sokkal jobban működik egy férfi és nő csapatban egymást kiegészítve, mint egymással versengve

2023. dec. 3. 21:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Csak emlékezzünk vissza Merkel asszonyság "Willkommen" ötletére, Ő is mint vezető hozta meg a döntést.
2023. dec. 4. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!