A külföldi élet egy bizonyos életszakaszban a legtöbb embernél felmerül?
Arra gondolok, hogy tinédzserként sokan vágynak arra, hogy máshol éljenek, például az én generációm (30 éves vagyok) nagyrésze amerikai filmeken nőtt fel és sokan gondolták, hogy milyen vagány lehet kint az élet. A szüleim korosztályának Amerika az ilyen vágyálom lehetett a vasfüggöny mögött, de akkoriban valószínűleg sokkal kevesebbet tudtak róla az emberek, mint ma.
Ez a "világgá menni" dolog amúgy sok mesében is van, hogy a főhős elindul otthonról és szerencsét próbál máshol, igazából az unalmas sztori is lenne, ha minden csak ugyanott rutinszerűen történne. Nyilván az van, hogy az elején csak a pozitívumokat látja valaki és miután eltölt pár évet külföldön láthatja, hogy igazából ott is vannak problémák és mit áldozott fel miért.
Én kisvárosból származom, egy nagyobb városban jártam egyetemre, most a fővárosban élek és sokáig szerettem volna elmenni (leginkább Németországba), de most már úgy vagyok vele, hogy elengedtem a dolgot. Igazából itthon is jól megélek, sikerült vennem egy lakást (nyugati nagyvárosban ez sokkal inkább elérhetetlen), vannak barátaim, családom itt él, politikailag nem mindennel értek egyet, de az életminőségem nem annyira befolyásolja. Az öcsém is azt mondta középiskolás korában Amerikába akart menni, de aztán nemhogy oda nem ment, de egyetem után visszatért a szülővárosunkba és tulajdonképpen ő is jól érzi magát. Szóval úgy látom sokan vágynak arra, hogy elmenjenek, de kevesebben lépik is meg és hogy hosszútávon kint maradjanak, azt még kevesebben.
En nagy vandor vagyok, a 4. orszagban elek, immar 10 eve, most nezegetem az otodiket😬
Szoval en a masik veglet vagyok. Erdekes, h igy visszagondolva, mar gyerekkent is tudtam, ereztem, h nem otthon fogok elni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!