Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Huszonéves fiatalok titeket...

Huszonéves fiatalok titeket mi motivál az élethez?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem ebbe a mai vilàgba nagyon nehéz dolgunk van elkezdeni építeni az életünket. Sose lesz saját házunk, éhbérért kell dolgoznunk, nem lesz nyugdíjunk. Nekem személy szerint nincs kedvem heti 5 napot robotolni, úgy hogy minden szabadidőmet a munka vesz el, iskolába sokkal szabadabbnak éreztem magam..

Ti hogy vagytok vele velem egykorúak?

23/f

2023. nov. 20. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Akkor mit csinàlsz ha nincs kedved robotolni?

Ülsz otthon vagy sètálsz?

Ha nem dolgozol abba mèg jobban bele lehet hülyülni.

Az az èhbèr se mindegy ,hogy befolyik -e vagy sem....

2023. nov. 20. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Engem ettől az országtól való megmenekülés motivál. Igyekszem megragadni minden lehetőséget, hogy fejlődjek, hogy annyi tudást szedjek össze, amennyit csak lehet, hogy aztán az államvizsga után végre itt hagyjam ezt a bohózatot.

23/L

2023. nov. 20. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 31 vagyok. És azt javaslom mindenképp, hogy ne is kezdjetek bele ebbe a lélekölőbe. Tényleg semmi értelme dolgozni így, hogy melózol, hazaérsz hullaként, elmegy a minden, elmegy az idő, és nincs változás, nem lépsz előre az életben, mert soha nem engedhetsz meg magadnak többet egy kutyánál vagy macskánál.

Mindenképp valami mást kell csinálni. Ha nincs valami jó vállalkozásötleted, vagy olyan komoly ambícióid, amiből tényleg meg lehet élni (középvezetőtől felfelé), akkor leginkább külföld.

Most éppen másfél hónapja felmondtam. Nem is akaroo dolgozni menni, nem strasszelek rajta. Elmúlt az 5 éve egyre rosszabodó refluxom is! Biztos vissza nem megyek dolgozni addig, amíg nincs olyan lehetőség, amiben legalább jól érzem magam. Inkább éhen halok már tényleg, mint ez, amit iderittyentett nekünk az elmúlt 30+ év magyar demokrácia politikája... (de ez legaláb tényleg nem a legrosszabb opció. EU-ban vagyunk... még...)

És a Viktor egy ilyen helyzetben várja el a fiataloktól, tőlem, és tőletek 23 körüliektől is, hogy vegyük fel a csok-ot, házasodjunk, csináljunk magyar gyerekeket... 🤷‍♂️ Embeeer, magunkat nem tudjuk eltartani ilyen gazdasági helyzetben!? Csak belebetegszünk a robotolásba tényleg. Értelmes ember ilyen nyomort nem kíván a gyerekének! Semmi értelme. Aztán főleg, hogy mindenki egy roncs... aki 23 évesen megtalálja a párját, akivel komolyabban tervezhet, az... manapság ritka, és hatalmas szerencse.

Én tanultam valamit amúgy, precíziós mezőgazdaság érdekel. A kormány konkrétan mozikban minden film előtt levetítette a „dolgozz a jövő mezőgazdaságában” típusú reklámfilmjét. De valójában ott is csak robotmunkásokra van szükség. Gépkezelő (traktoros) és szervizes. Senki más. És csodálkoznak, hogy elöregszik a gazdásztársadalom. Konkrétan a gazdák gyerekei undorodnak a mezőgazdaságtól, ilyenek a körülmények, és nincs utódlás. Szépen mindent felvásárolnak maguknak.- Ha meg nem születtél bele, akkor max traktoros lehetsz, ennyi. Esetleg keresnek még értékesítőket, de ugye ahhoz egy olyan személyiség is kell, full sales állás. Vagy ugye ha full szakmai irány, mint növényorvos, állattenyésztő, növénytermesztő. De engem, akit meg az adatok érdekelnek azok a dolgok, amivel becsábítottak ebbe a témába, az semmi... van kb párszáz ilyen munkahely. Meg néhányan próbálnak lavírozni a drónos permetezéssel, meg iyesmi illegális/szürkezőnás témákban. A precíziós mezőgazdaság nem vesz számításba engem' ez van. Kevés állásra van egy csomó jelentkező. Vállalkozásötletem nincs, és tapasztalat nélkül totál halálra ítéltnek érzem is magam.

Én még fél évet akarok maradni mindenképp, mert párom is próbálkozik most egy új pályán, júniusig. Ha addig nem kínél lehetőségeket ez az ország, ahazám, akkor megyek. Igye legalább tapasztalatot adna, lehetőséget, hogy megmutassam magam, hogy én vagyok valaki vállalkozásába a legjobb segítség. De ennyi se. Lassan nincsenek is már válllakozások. Az emberek olyan kormányokat szavaznak meg, amik gyűlölik a magyar vállalkozókat, és a külföldi munkáltatók betelelülését támogatják. Milyen jövője is lenne egy ilyen országnak, aminek nem célja, hogy értéket teremtsen, ötleteket valósítson meg, bátorítana, hogy képes vagy rá!? Itt ilyen nincs. Itt nem hogy támogatnának benne, hanem még külön meg is adóztatnak (pl kata módosítás/kivégzése)

És a magyarok többsége szerint ez jó irány, ilyen emberekkel élü.k egy országban, akik szerint ez jó, hogy heti 5 napot hulla vagy, utána 2 napban próbálj élni a nem létező egzisztenciádból

2023. nov. 21. 01:39
 4/9 anonim ***** válasza:

SEMMI. Kiéltékbelőlem. Szóval ünnepet rontok, bocsi.

27N

2023. nov. 21. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:
kiölték*
2023. nov. 21. 08:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Mostanában semmi, ugyanaz van mint amit leírtál kérdező..Kapcsolatokban is csalódtam, most van egy új ami jól indul, dehát az elején mindig így van szóval totális bizonytalanság és kilátástalanság amit érzek.
2023. nov. 21. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:

A pénz motivál. Sokat dolgozom, és rakok félre. Látok reményt saját házra is, mert ismerek olyan módszereket, amiket a korombeliek nem/legális dolgok/. Ezek kívül szeretnék saját vállalkozást is. Egyidős vagyok veled, de már elértem pár dolgot. Van négy szakmám, érettségim, munka mellett egyetemre járok levelezőn, és autóm is van már amit én vettem/olcsó, de az enyém és munkaeszköz/.

A sok munka mellett sajna kapcsolatra, és barátokra nincs időm, de valamit valamiért.

Külföldre nem akarok menni, mert nem azért tanultam, hogy külföldön megrohadjak egy szalag mellett, vagy egy fóliasátorban. Itthon még lehet vállalkozásom, külföldön meg mindig csak egy vendégmunkás lennék, aki lobogtathatná a szakmáit, meg később a diplomáját csak jól kiröhögnék.

2023. nov. 21. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok már huszonéves, de gondolom hogy a célok.
2023. nov. 21. 17:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Semmi.
2023. nov. 22. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!