Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Ne sminkelj huszonévesen,...

"Ne sminkelj huszonévesen, mert idősebb korodra csúnyább lesz a bőröd" - Nem mindegy, hogy abban a korban, amikor a kutyát nem érdekli már az ember, hogy néz ki a bőre? Nem épp fiatalon kell a lehetőségekkel élni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 22. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem lesz csúnya a sminktől :D Ezt azok szokták mondani, akik nem sminkelnek. Nem tudom, mennyire számítok már idősnek 44 évesen, de rendszeresen sminkelek. Amióta dolgozom, szinte minden egyes nap használok egy minimális sminket, és semmi baja a bőrömnek. Sőt! Sokkal szebb, mint huszonévesen :D
2022. febr. 22. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
59%

1-es. Azért azt ne akard már megetetni velünk, hogy natúr állapotában, 44 évesen szebb a bőröd, mint 20-on évesen.

Nincs azzal baj ha nem, de a természet ilyen. Dupla olyan idősen, egyszerűen más a bőröd. Vagy magadnak hazudsz inkább?

2022. febr. 22. 10:47
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
2: De igen, szebb. Huszonévesen voltak bőrhibák, pattanások. Most meg "hibátlan". Szerencsére a ráncok még nem támadtak meg. Nyilván a szerkezete nem olyan, mint 20 éve, de az sem látványos. És persze az sem a sminktől romlott, hanem a kortól.
2022. febr. 22. 10:50
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Azért, én megnéznélek, hogy 20 meg 44 évesnen mennyire van-volt egyben az arcod, smink nélkül :D
2022. febr. 22. 10:53
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem mindenféle kínai boltban kapható bizonytalan eredetű olcsó vackot kensz magadra, akkor nem lesz csúnya. Még a drogériás termékek is vannak olyan jó minőségűek, hogy nem ártanak a bőrnek, nem kell rögtön világmárkákban gondolkodni.

A bőr öregedése a genetikán is múlik, de ha nem szolizol és megfelelő bőrápolókat használsz, akkor nem lesz csúnya a bőröd. Természetesen öregedni fog valamennyit, de azért mégsem mindegy, hogy mennyire.

Ha te úgy érzed jól magad, akkor nyugodtan sminkelj.

2022. febr. 22. 10:54
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

1. Nem kifejezetten a sminktől lesz csúnya, hanem attól, ha nem tisztítod le utána megfelelően, nem használsz megbízható kozmetikumokat és nem tudod védeni a naptól a smink miatt (rásminkelsz a fényvédőre, nem kened újra, mert lejönne a smink, de tartósan a napon tartózkodsz ennek ellenére). Már ami a sminkhez kapcsolódó részét illeti, nyilván oldalakon át lehetne sorolni, hogy mivel tudsz még ártani a bőrödnek és elősegíteni a bőröregedést.

2. Hamarabb meglátszik az ember fején a szar életvitele, minthogy abba a korba érjen, ahol már "mindegy" neki.

3. Egyébként a te döntésed, csak ne gyere sírni fiatal 30-asként, hogy mit csinálj, ha varánusz lettél. Úgy szeretem én is, mikor adok egy normális tanácsot valakinek (aki kérte) esetleg megindoklom, hogy én mit miért és miért nem csinálok, az meg földhöz veri magát, hogy őt aztán nem érdekli, ha öreg lesz, én is öreg leszek, mindmeghalunk, ez hülyeség és én is hülye vagyok. Anyukám, leszarom, ha téged nem érdekel, attól, hogy te leszarod a tüdőrákot és van láncdohányos rokonod, aki megérte a nyugdíjas kort, nem lesz egészséges szívni azt a szart és okkal mondom azt, hogy nekem nem fér bele ez az életvitelembe.

2022. febr. 22. 10:55
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg genetika, kivéve, ha valaki az életmódjával (ital, cigi) és ócska, bőrre ártalmas vakolatokkal tönkreteszi.

A nagyanyám 86 évesen halt meg, világszép bőre volt. Az arcán nem volt egy szem ránc sem, szép fehér-rózsaszín bőre volt, mégis látszott rajta a kor, ahogy a csontszerkezete változott és öreggé vált az arca.

2022. febr. 22. 11:06
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

Az en arcom is sokkal szebb most 31 evesen mint huszoneves koromban volt. Eltuntek a pattanasok, es normalisabb a borapolasi rutinom. Rancos meg nem vagyok.

Akkor cseszi szet a smink a borodet maximum, ha folyamatosan abban alszol, nem mosod le normalisan. Egyebkent meg semmi baja nem lesz tole. Este micellas vizzel lemosom, aztan arclemoso, alkalmankent szerum es hidratalo. Ennyi. Plusz sok vizet kell inni es normalisan kajalni.

Ami leginkabb roncsolja a bort, az a dehidrataltsag, a napfeny es a szoli.

2022. febr. 22. 12:00
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

4: Teljesen egyben van. Azért nem 70 éves vagyok :D

Én is egyetértek azzal, hogy a szoli, a napozás, a cigi, stb. teszi inkább tönkre, nem a kor. Hasonló korú barátnőim közül azok, akik sokan napoztak fényvédő nélkül, sokat szoliztak, sokkal rosszabbul néznek ki, ráncosabbak, száraz, fakó a bőrük, és sok bőrhiba is van rajta, kis foltok, stb.

2022. febr. 22. 12:10
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

Ez tényleg nagyon régi urban legend, hogy a smink öregíti a bőrt. Ma már sokkal többet tudunk a bőrápolásról.

Ezt tetoválással gyakrabban hallom, és nekem nincs, de mindig nevetek ezen. Azt mondják, hogy fog kinézni 60-70 évesen az ember tetoválása. Hát a bőrünk hogy fog kinézni, teljesen mindegy, van-e rajta valami. Ez olyan, mintha amúgy mindenki a 60 évesekre izgulna, és csak a tetkó rontja el az összképet.

2022. febr. 22. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!