Azokban az európai emberekben vajon egyáltalán nincs félelemérzet akik elmennek zűrös Afrikai országokba önkénteskedni? Másik kérdés: miből finanszírozzák az ottélést?
Pl azok akik Kongóban elárvult csimpánzokat, bonobókat gondoznak vagy hasonló zűrös háború sújtotta országokban gyerekeket tanítanak
kétségtelen nagyon szép dolog amit csinálnak, de nem értem hogy van merszük az összkomfortból elmenni és sárkunyhóba lakni, kigyók elöl menekülni, meg ugye a rablókat, katonákat nagyon nem fogja érdekelni, hogy ő önkéntes
Általában ezt komoly lelki erővel megáldott, önzetlen emberek teszik. Akik általában hisznek Istenben.
Aki nem hisz, annak nehéz elmagyarázni az ebből fakadó bátorságot. Finanszírozni meg szerintem az önkéntes szervezet, vagy Egyház finanszírozza.
Én egyszer felvettem a kapcsolatot a Vörös kereszttel, h hogyan lehet kijutni Afrika valamelyik országába önkénteskedni. Azt mondták, h ők a szervezésben, kapcsolatokban segítenek, de minden költséget nekem kell állni a repülőjegytől a mindennapi kiadásaimig (szállás, kaja, ruha, stb). Akkoriban is milliós tétel volt akár csak egy hónap is, szóval letettem erről a tervről. Ez nagyjából 10 éve volt, de gondolom manapság is így működik a dolog. Nincs pénzük utaztatni senkit, meg hát nyilván milyen lenne, ha sokan hirtelen felindulásból kimennek a szervezet pénzén, aztán 2 nap múlva meggondolják magukat és haza akarnak jönni?
Ja és nem vagyok hívő. Simán szeretek segíteni. Ehhez nem kell isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!