Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én vettem ezt észre...

Csak én vettem ezt észre mostanság?

Figyelt kérdés

Szinte mindenki depresszios,idegroncs,pláne a 16-25 korosztálynak az életük telivan függősséggel,vagy drog vagy alkohol vagy internet,számítógép stb.

Ezekben menekülnek és csak jobban lecsúsznak és végül csak vegetálnak?

Miért van az mintha valami vírus lenne vagy nemtudom...

Hova fog így fajulni a világ,ha egy semmirekellő emberek nevelkednek?Végül ez lesz a világ veszte,hogy mindenki segghülye,senki semmihez nem ért,mindenki a kényelmet és a könnyebb utat válasza

2023. nov. 16. 23:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
#9 Ki mutogat? Csak te csináltad itt ezt eddig, a fiatalokat, a saját generációdat szidod alátámasztás nélkül, indoklás nélkül. "Nem,ez nem csak egy"életkép",ez jellemzi a legtöbb fiatalt,tisztelet a nagyon kevés kivételnek." Hol? Mutass egy helyet, csak mert ahol én lakom azt látom, mennek a fiatalok dolgozni, tanulni, reggel mennek iskolába/munkahelyre, délután pedig indulnak haza. 1-2 fiatalabb kéregető, vagy koldus az mindenhol van, de ebből felépíteni egy társadalomkritikát eléggé visszás dolog, nem? Egyáltalán nem érvelsz kontraproduktívan, csak azt veszed észre amit te akarsz. Vagy most Kelet-Magyarország egyes nyomorfalvaiból indultál ki? Csak mert ott tényleg ez jellemző. Családi kapcsolatok témában is folyton osztod magasröptű gondolataidat, hogy ez változtasson, az változtasson, ez így nem jó, de te tudod hogyan jó! Fotelből még senki nem váltotta meg a világot. Itt van pl a természetkárosítás! Fontos globális kérdés például. Te hány erdőben szedtél eddig szemetet mondjuk? Én egyet teljesen "kipucoltam" a nyáron. Akkor ott a hajléktalankérdés, hánynak mondtad, hogy veszel neki egy ebédet? Én elég soknak segítettem mikor keretem volt rá. Szeretném, ha felmutatnád azt a "legtöbb fiatalt" aki épp lezüllőben van véleményed szerint. Át kéne gondolnod, miért él egyre több magyar nyugtatókon, és akkor nem merülne fel ilyen lenézős, bizonyos sémákra épülő kérdés.
2023. nov. 17. 00:52
 12/33 anonim ***** válasza:
15%
late stage capitalism & it's consequences
2023. nov. 17. 02:58
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Valoban nem objektiv igazsag, amit a kerdezo ir, de az pl objektiv teny, hogy a rendszervaltas idejen es a COVID krizis ota is megnott az ongyilkosok szama. Ez statisztika, matematika, szamok, ennel objektivebb nincs! Most elev krizises idoszakot elunk az EU-ban rekord inflacioval es eros gazdasagi kilatastalansagokkal, szoval biztos van jopar ember, akinek az eletere ranyomja a belyeget... pl nekem is volt most egy frusztralt, szorongos idoszakom, nehez idoket elunk meg mi is a csaladi vallalkozassal, amibol fenntartjuk a mindennapi eletunket.
2023. nov. 17. 03:17
 14/33 anonim ***** válasza:
85%
#13 Igen, a COVID óta megnőtt a pszichiátriailag kezelt betegek, illetve az önbántalmazók száma, ezt nem vitatom. Csak azért az elég bosszantó, mikor egy kérdező a tézisét teljesen bizonytalan "mert ezt láttam" alapon skatulyázza be vagy a fiatalokat, vagy az időseket, holott erre semmi bizonyíték nincs, az ok annyi lehet, hogy A: sz@r környéken lakik. B: pár fiatal példája miatt ezt akarja látni, és ráhúzza mindenkire, hogy ő bizony jó, ő nem tenne ilyet. Amúgy kitartást a vállalkozáshoz.
2023. nov. 17. 03:30
 15/33 anonim ***** válasza:
46%
Nem, csak a 30. vagy a héten, aki erről kérdést ír ki...
2023. nov. 17. 06:32
 16/33 anonim ***** válasza:
84%

Tisztelt kérdező!

Felnőtt fiaim vannak, 18 21 és 23 évesek, dolgoznak, tanulnak, haladnak előre, nem nyavalyognak, de nagyon is éretten gondolkodnak. Nem, nincs baj velük, nem kivételek. A haverjaik, barátnőik és baráti társaságok is ilyenek . Nincsenek függőségeik, nem vegetálnak, terveik vannak. A nagyobbik munka mellett jár egyetemre, a középső érettségi után egy évig Hollandiában dolgozott, majd itthon felsőfokú nyelvizsgát tett és tolmács egy cégnél. A kicsi is tele van tervekkel.

Tudnék mondani közhelyeket, a világ olyan, amilyenné tesszük, meg amire fókuszálsz azt vonzod be stb. Ha te a negatív dolgokat emeled ki a környezetből, azokból általánosítasz, a te világod olyanná fog válni..

Ráadásul nem látod a társadalmi okokat. Ez a depressziós és függő korosztály olyan ingergazdag környezetben él, amely az idegrendszert túlbombázza, kifárasztja. Ebben a felgyorsult világunkban sokkal több a mentális probléma ami a túlstimulált idegrendszer következménye. És ahogy többen is írták a COVID erre még jobban ráerősített, az utána jövő gazdasági válság pedig mindenki létbiztonságát megingatja.

Szerencsére fejlődik a pszichológia tudomány is, mindenki hozzáférhet a neten is különböző tartalmakhoz, amellyel elkezdheti az önismereti munkáját, hogy magát fejlessze, jobbítsa és ha önmagával foglalkozik, akkor nem lesz ideje negatív dolgokat általánosítva címkézni másokat.

2023. nov. 17. 06:52
 17/33 A kérdező kommentje:

Először is elnézést kérek hogy ennyire félrement a kommunikáció,én egyáltalán nem piszkálásnak,"degradálásként" írtam ki a kérdést,csak egyszerűen egy tényt írtam le és kíváncsi voltam hogy másnak mi a véleménye a helyzetről.

Megprobálom nagyon röviden megfogalmazni hogy valóban alátudjam támasztani a helyzetet.

Leginkább mint ahogy írta #16 a túlzot ingergazdag környezet a probléma,ezen belül is maga a social média,internet.

Ott van pl a tiktok,borzalom hogy mi folyik ott mégis szinte mindenki fogyasztója.Nem is lenne gond ha ritkán egy kicsit felnéznek rá de hogy akár napi több órát ott töltenek, az valami borzasztó.

Sok népszerű,egyetem a nyiltnapokon nem az egyetemet mutassa be hogy mit is lehet tanulni vagy hogy mit foglal magában a szakma (max pàr szóban van róla szó)hanem hogy milyen bulik vannak,milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak stb.

Könyörgöm egyetemre ezért megyünk ?:((

Sok egyetemista azért megy egyetemre hogy kb ott melegitse a hátsóját,magát amit tanul azt rühelli,de hogy ne kelljen dolgozni inkább elszorakozik ott egy idejig.

Ezt sok egyetem is észrevette tehát ennek a bemutatására fektetik a hangsúlyt .

Mindenki azt gondolná hogy Budapesten milyen elit,jómódú gyerekek élnek közben ha elmész éjszaka egy szórakozóhely mellett az egyik füvezik ,a másik hányik, a többiek a bokorban feksznek vagy valamilyen üzletet bonyolítanak.

Itt gyakorin is mennyi sérült lelkü van aki az internet/játékokban menekülnek és inkább kiirják hogy milyen nyomi életük van minthogy elmenjenek felépiteni magukat vagy egy pszichológust felkeresni.

Annyira mélyen lehetne részletezni hogy reggelig itt ülnék hogy mi minek az oka,de a lényeg hogy nagyon rossz irányba tart a dolog.

Nyilván van egy nagyon kis kivétel.

Sokszor nem látunk bele mások helyzetében,így egy gyors ránézésre úgy tűnik semmi gond nincs,közben vagdossák magukat meg öngyilkossági gondolataik vannak.

Régen hallottam egy sikeres ismerősömtől hogy a mai fiatalok nem tudnak kudarcot vallalni(ez rám is vonatkozik)és mennyire igaza volt...

Ha régebben is ilyen szinten menekültek volna a kudarctól akkor seholse tartanánk,semmit se találtak volna fel.

Volt egy csávó aki régebben akinek nagyon ... élet jutott de ő találta fel a mitudomén mit és a feltalálása 1000+ kisérletből sikerült.

Szerintem ez mindent elmond...

2023. nov. 17. 12:39
 18/33 A kérdező kommentje:

#16 gratulálok hozzá,maradjanak mindig is ilyenek.

Sok szükség van az ilyen fiatalokra akik nem csak "kanapéhuszárok" és csak mondják a terveiket de közben csak a szájuk nagy és egy nyomik lesznek.

2023. nov. 17. 12:43
 19/33 anonim ***** válasza:

"csak egyszerűen egy tényt írtam le"

. Idáig olvastam. Mert eddig tudtam komolyan venni.

Nem, Te nem egy tényt írtál le. Értsd már meg.

2023. nov. 17. 12:47
 20/33 anonim ***** válasza:

Igen, ez a te velemenyed, nem pedig teny! Nagyon arrogans es egyodalu dolog kinyilatkoztatni a sajat velemenyedet tenynek... innentol fogva ne csodalkozz, hogy "felrement a kommunikacio".

Teny pl. az, amit en irtam, ongyilkos statisztikak, de meg ezek sem abszolutumok, mivel lehetnek hibas meresek, adatok stb...

2023. nov. 17. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!