Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megtaláltam egy férfi pénztárc...

Megtaláltam egy férfi pénztárcáját, és vissza adtam neki, megkeresett és felajánlotta az összes pénzt. Ez nem fura?

Figyelt kérdés
Megtaláltam a pénztárcát, nagyon sok pénz volt benne, éppen a kutyámmal voltam, sötét volt, esett az eső ugyhogy kerestem egy fedett helyet, ahol megnézhetem az igazolványait, amikor megálltam megláttam egy férfit hogy valamit nagyon keres, odamentem és megkérdeztem hogy segíthetek-e, mit hagyott el, mondta hogy egy pénztárcát, erre mondtam hogy ez a szerencsenapja és visszaadtam neki, nagyon hálás volt megköszönte, és bemutatkoztunk,aztan mindenki ment tovább, másnap megkeresett a facebookon, először nem is tudtam ki az, mert én nem jegyeztem meg a nevét és felajánlotta, hogy odaadja az összes pénzt ami a pénztárcájában volt, mert vele még senki nem volt ilyen rendes és hogy annyira hálás. Írtam neki hogy semmi szükség erre szerintem ez alap dolog, forditott helyzetben én is visszavárnám a pénztárcámat, de erősködik tovább folyamatosan, és őszintén kezd már ijesztő lenni, szokatlan dolog ez nem? Vagy csak nekem fura ha valaki jófej akar lenni?

2023. nov. 10. 19:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg fő az óvatosság, de azért vannak olyan gazdagok akiknek még jópár huszas sem nagy pénz.

Viszont a tárca, igazolványok meg ki tudja még mi volt benne, sokkal nagyobb értékkel bír a számára. És azért ilyen hálás.

2023. nov. 10. 19:51
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Az is lehet, hogy egy ilyen "tiktokteszt", aztán az is benne van, hogy tényleg egy nagyon kedves ember, és ezzel akarja meghálálni, illetve ami még lehet, hogy szexet szeretne. Most őszintén, ezeken kívül még mi más lehet? Mi a francért kéne letiltani? Szerintem beszélgessetek, és majd alakul.
2023. nov. 10. 19:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Mindkét oldallal egyetértek valahol, egyfelől bennem van a félsz, hogy mi van ha egy rossz ember, aki így “vadászik”, másfelől meg mi van ha valóban egy jó ember és tényleg csak hálás, és kiakarja ezt fejezni, én pedig még egy plusz 5000-est is nagyra tudnék értékelni, szóval bennem van ez a mi lenne ha..
2023. nov. 10. 20:01
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem semmi fura nincs benne. Mármint.. tök jó fej.

Igen, helyben az ember nem mindig tudja, hogy mit akar. Lehet nem volt pontosan tisztában azzal, hogy mennyi pénz van a tárcájában, ezért nem is akarta ott helyben felajánlani, az meg hülyén vette volna ki magát ha ott helybne lesázmolja és gondolkodik mennyit is adjon.

Szóval ennek simán beillik az, hogy megkeresett és fölajánlotta. Elvégre kva sokat ér, ha az embernek nem kell az összes létező iratát, bankkártáját stb újracsináltatnia.

Te elutasítottad, amit az illem is diktál, ez nagoyn helyes.

Ő erősködik, ezzel egyértelművé tée, hogy nem az illem kedvéért tette.

Szóval szerintem innentől kezdve nyugodtan elfogadhatod.

De ha tartasz tőle, akkor besézlj meg forgalmas helyre találkozót és annyi.

Amúgy mennyi pénről van szó? Mer mondjuk 50 ugóig szerintem tök okés, afölött azért tényleg kissé fura lenne.

2023. nov. 10. 20:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ááááááááá...., megvan!

Láttam ezt az amerikai filmet! Ott az öreglány egy táskát felejt direkt a metro-n, és rátelepszik a megtaláló csajra, ráadásul magyar. A végén meg akarja ölni a csajt.

Mellesleg én is adtam már a megtalálónak az elveszett tárcámban lévő összes pénzt, ami 10.000 volt, és ez akkor nagy pénz volt, mert ha nem kapom vissza, akkor kiesek a munkából hónapokra, mert benne volt a szolgálati igazolványom is.

2023. nov. 10. 20:06
 16/23 A kérdező kommentje:
Ő is ezt írta , hogy ott helyben nem kapcsolt, hogy valahogy meg kéne hálálni. Ez nem volt egyelőre téma, hogy mennyi pénzre gondolt, csak hogy a pénztárca tartalma, azt pedig én nem tudom mennyi volt, elég soknak tűnt, mikor belenéztem, de nyílván nem számolgattam.
2023. nov. 10. 20:09
 17/23 anonim ***** válasza:
az hogy nem jutott senkinek eszébe hogy lehet valaki a gazdagabb rétegből, és nincs jelentősége számára ha felajánlja azt az összeget ami épp nála volt ha ezzel érzi kifejezését a hálának? annyira elképzelhetetlen lenne itthon? nem hiszem :) viszont az utalásos dolog tényleg jó ötlet, bennem is lnne kis gyanakvás ha újra találkozni akarna, viszont egy számlaszámot adnék neki és szívesen fogadnám
2023. nov. 10. 21:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Mennyire reális, hogy azon a helyenveszítsen el valaki pénztárcat, ahol megtaláltad? Az vagy nsgyon kihalt terület, vagy nagyongyorsan visszament érte. Mert itt még egy zsák szemét a kuka mellől is eltünik fél óránbelül, nemhogy egy tömött pénztárca.

Szerintem vigyél magaddal valakit es talizz vele, csak ne mondd meg hol laksz. Vagy add meg neki a számla számod.

2023. nov. 10. 21:07
 19/23 anonim ***** válasza:
15.-hez: [link]
2023. nov. 10. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy úgy a kérdező nem tudná, honnan van a pénz?

Azért azt úgy elképzeltem.... megadja a csávónak a bankszámlaszámát, majd a csávó azt mondja, utalok rá x összeget, majd a kérdező meglepetten nézi a számlájára érkező összeget, hogy ez vajon honnan a fenéből került ide 🤔

Pf :D

2023. nov. 11. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!