Hölgyek, gyakran lájkoljátok unalomból a számotokra érdektelen ismerősök posztjait?
Figyelt kérdés
Egy volt gimis évfolyamtársnőm sorozatosan lájkolja a posztjaimat, amikor a karrieremmel, munkámmal kapcsolatos híreket osztom meg (pl. megjelent valamilyen írásom, nem celebekről szóló dolgokat vagy mémeket osztok meg, vagy ilyesmi), de ritkán szoktam ezt is megtenni. Az az érdekes az egészben, hogy gyakorlatilag teljesen ismeretlenek vagyunk egymásnak, gimiben párszor köszöntünk egymásnak, ha találkoztunk, de sosem beszélgettünk, és gimi után sosem találkoztunk (pedig az sem most volt), amióta a Fb-on ismerősök vagyunk, azóta sem beszéltünk. Próbálom megérteni a helyzet logikáját, hiszen ha lényegében véve semmilyen kapcsolat sincs közöttünk, akkor még azt sem mondhatom, hogy barátságból vagy "illemből" lájkol. Plusz van vagy ezer ismerőse, nyilván van miből válogatnia, ha akár csak unalomból is lájkolni akar. Nem igazán értem az illető motivációját, de konkrétan rákérdezni is szégyellek nála, hogy ha "nem" ismerjük egymást, akkor miért lájkol rendszeresen.2023. nov. 4. 21:05
11/25 A kérdező kommentje:
#8: Értem, viszont szerinted 10-ből hány embert érdekel komolyan az, hogy pl. x könyvről írtam egy ismertetést?
2023. nov. 4. 22:05
12/25 anonim válasza:
Ez nagyon nehezen mérhető és főleg nem like-ban. Többismeretlenes egyenlet, ismerni kellene, miről írsz, milyen érdeklődésűek-végzettségűek az ismerőseid, stb.
13/25 Metionin válasza:
Csak néhány számomra érdektelen ismerősöm van (akit jó, ha elérek messengeren de amúgy az élete nem izgat), őket nem is követem, nem látom a posztjaikat, így értelemszerűen lájkolni sem szoktam.
14/25 A kérdező kommentje:
#12: A lájkolók nagy része idősebb, főleg max. érettségizettek (vagy esetleg még az sem), részben rokonok, de az említett hölgy diplomás, rajta kívül egy-két szakmabeli fiatal szokott még lájkolni, szintén diplomásként. Szóval tényleg csak páran vannak, akik szerintem konkrétan értékelni tudják a tudományos tevékenységet.
2023. nov. 4. 22:18
15/25 anonim válasza:
12 vagyok. Máshonnan nem tudsz visszajelzést kapni, mint a Facebook?
16/25 A kérdező kommentje:
Milyen visszajelzésre gondolsz?
2023. nov. 4. 22:24
17/25 anonim válasza:
Azt mondod, tudni szeretnéd, kit érdekel tényleg a tevékenységed. Ezt neveztem visszajelzésnek.
18/25 A kérdező kommentje:
Ja. Hát van, hogy összefutok valakivel, és gratulál, de a nagy részüknek szerintem fogalmuk sincs, hogy mihez gratulálnak, mert nekik sosem kellett pl. szakdolgozatot készíteniük vagy tanulmányt írniuk. És ezzel nem lenézni akarom őket, egyszerűen csak nincsenek benne a tudomány világában. Szóval ez a tipikus "okos ember lehetsz, mert diplomád van" mentalitás jellemző rájuk, de nem hinném, hogy konkrétan az érdekelné őket, hogy mit írtam, vagy hogy miről szól az az adott könyv. A másik dolog pedig az, hogy akik lájkolnak/gratulálnak, azoknak a többsége olyan ember, akivel volt/van értelmezhető ismeretség, pl. falubeliek, kollégák, volt munkahelyeimről kollégák, egyetemi társak, de gyakorlatilag ő az egyetlen, akivel soha semmilyen élő kapcsolat sem volt azon kívül, hogy a négy gimis év alatt párszor láttuk egymást és köszöntünk egymásnak. A többi lájkolót még megértem, mert mondjuk rokonok, vagy olyan falubeliek, akiket érdekel a sorsom, a karrierem, és beszélgetünk is, ha találkozunk, de neki abszolút senkije sem vagyok, ezért sem értem az egészet.
2023. nov. 4. 22:35
19/25 anonim válasza:
Nagyon édes vagy, de ne pörögd túl.
20/25 A kérdező kommentje:
Oké, ha te mondod. Csak nekem furcsa ez az egész. Igaz, én rosszul vagyok összerakva, mert egyrészt nem vagyok nagy Fb-ozó, másrészt abszolút nem érdekelnek mások posztjai, max. egy-két embernél lájkolok elvétve valamit. Én csak saját magamból tudok kiindulni, engem még az általam jobban ismert emberek posztjai sem igazán érdekelnek, a többieké meg még úgy sem, számomra ezért értelmetlen és értelmezhetetlen az, hogy egy "ismeretlen" miért lájkol, de neki biztosan megvan a maga logikája.
2023. nov. 4. 22:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!