Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pénz vagy presztizs számítana...

Pénz vagy presztizs számítana jobban?

Figyelt kérdés

Nyomorogni egyetemistaként, vagy hagyni az egészet, és munkába állni? Mindegyiknek van előnye-hátránya, de mi lenne a fontosabb?

A mesterdiplomának csak eszmei értéke lenne, elismert a szakmában az egyetem, de nem kínál több elhelyezkedési lehetőséget, mint az alapdiplomával.

2023. nov. 2. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vettem észre, hogy manapság senkit nem érdekel a mesterdiploma. Ha mégis eljutsz olyan szintre, hogy ez bárkit is izgatna vagy akadályozna a munkádban (pl mérnököknél jogosultság), akkor megcsinálod levelezőn. De ezzel ráér az ember, a karrierje elején nem fogja ilyen "veszély" érni. Alapból úgy rakták össze a bolognai rendszert, hogy a lényeget összesűrítik az alapszakba. A szociális skilljeid fognak számítani és a szaktudásod, nem a mesterdiploma.
2023. nov. 2. 09:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
P.S. Nem tudom milyen presztízsről beszélsz, nekem mesterszakos diplomám van, de még soha senki nem kérdezte tőlem. Presztizsrol max ott beszélhetunk, ahol kapnak foglalkozasdoktori címet is mesterszakkal, azok viszont ugye osztatlan képzések.
2023. nov. 2. 09:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából csak arra gondolok, hogy ez az egyetem ahova bekerültem, nagyon fel van hipe-olva, és nincs is belőle több az országban. Én csak tanítani akarok vele, de úgy érzem komolyabban vennének, ha ez is megvan, viszont könnyebb lenne az életem egy levelező szakos tanári diplomával, amit egy év alatt le is tudnék. Fel is vettek oda, de akkor ez vonzott jobban, viszont ez ahol most vagyok abszolút nem családbarát, és nem tudni mikor térül meg a bele fektetett idő és pénz.
2023. nov. 2. 09:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretsz tanulni, az elég indok.
2023. nov. 2. 09:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan kollégám, aki munka mellett csinálta meg a mesterképzést. Ebből kiindulva nyugodtan beállhatsz alappal is dolgozni, aztán meglátod, kell-e továbblépni.
2023. nov. 2. 09:51
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Simán mennék dolgozni, ahelyett hogy egy értelmetlen és a gyakorlatban értéktelen papírral több legyen. Egyébként még az az általad emlegetett presztízse is erősen kérdéses. Ma már sokkal többet számít hogy mi az amit gyakorlatban tudsz, és kevéssé érdekes hogy miről van papírod.
2023. nov. 2. 10:00
 7/9 PMC Wagner ***** válasza:
84%
Ha szülőkkel élsz vagy pároddal akkor a kettőt is lehet egyszerre
2023. nov. 2. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az MSc nem az első munkahelynél fog jól jönni valószínűleg.

Szerintem többnyire az ideális: nappali BSc + szakmailag értékelhető munka mellett levelező MSc

2023. nov. 2. 14:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kevés olyan hely van, ahol az MSC számít, pláne akkor, ha mellette semmi élet és munka tapasztalatod nincs. Több diplomás pályakezdőként ugyanúgy tapasztalatlan vagy és semmi hasznos tudásod nincs, mint egy alap diplomával kezdve.

A munkáltatóknak pedig a szaktudás, szakmai tapasztalat számít igazán. A diploma csak annyiból fontos, hogy ne hiányozzanak a szakmai alapok, de a munka tapasztalat az igazán fontos, hogy minél több tudást hozz magaddal a céghez és minél kevesebb dolgot kelljen nekik megtanítaniuk.

Ha meg van a BSC, utána inkább menj el dolgozni, építsd a karriered és ha még mindig érdekelni fog, hasznát látod, akkor munka mellett, vagy akár két munka közt tartott szünetben csináld meg az MSC-t és aztán próbálj újabb helyre, magasabb szintre váltani.

2023. nov. 4. 19:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!