Csak én vagyok vele így?
Gyk függő lettem,olyan szinten betud szipantani hogy napi több órát is képes vagyok pörgetni?
Mi lenne rá a megoldás?
Ti milyen gyakran szoktatok gyakorizni és mennyit?(egy kort is irjatok)
Köszönöm:*)
Velem is volt már ilyen, de pl instagrammal is, nem csak gyakorin.
Elgondolkoztam miért eshettem bele (túl szomorú, vagy unott stb) és megpróbálok a következő napokban annak teljesen az ellentétét csinálni és megoldani a mögöttes problémát.
Én is így vagyok. Konkréttan függő vagyok.
Az egyetlen módi, ha teljesen leállsz vele.
Ha úgy tolod, hogy "na, csak a megválaszoltakban lévő updatere, meg a figyelt kulcsszavakra figyelek" akkor 1-2 napig menni fog, de aztán csak újra kérdéseket fogsz vadászni a kategóriáidban.
Épp ugyanolyan ingerfüggőség, mint a facebook vagy az insta görgetése. Mindig új és új ingert akarsz, györs dopaminkielégülés, aztán megint újat és újat.
Nagy eséllyel nincs mit kezdened azzal az idővel.
Szoktam gykzni ha nem
Is visszaterek
Hianyzik hogy nincs barati kozossegem
36f bp
Velem is volt ilyen, még regisztráció után nem sokkal, cserébe akkor viszont laza 2-3 évig, minimum, tarthatott ez az állapot. Képes voltam órákat (napi szinten min. 4-5 ó.) itt válaszolgatni, elnézelődni, főleg, amikor a szociális életem épp a béka popója alatt volt, és ide menekültem (gimi vége + egyetem közepe = Covid ideje).
Mostanra csak napi 2-3 alakalommal vagyok itt, átfutom ennek a főtémának a kérdéseit, válaszolok párra, amire van kedvem/ötletem, aztán megyek is tovább. Szerintem max. 1-1,5 órát tölthetek már csak itt. Lenne többre is időm, de kedvem aligha; ennyire nem vagyok kibékülve az itteni kérdések minőségével, és pár tag viselkedésével. Tisztelet a kivételnek.
23/L
Az azért durva hogy még mostis napi szinten 1,5 órát gyakorizol,és nem idegesít hogy erre pazarlod azt a sok időt.
Most úgy írom hogy nekem az hogy napi szinten 1,5 óra normális legyen egy kicsit kiakasztó😅
Nekem az optimális heti 1,5 óra max 2 de semennyivel nem több.
Mostmàr úgy döntöttem hogy csak a saját kérdéseimre válaszolok és amire eddig válaszoltam,ha ezt nem tudom betartani akkor törlöm az egész fiókom.
Brutális hogy mennyire nincs értelme az egésznek,és csak pillanatnyi addikciót okoz és 2 perc múlva kb semmire nem emlékszel belőle...
Mennyivel jobb lenne az életük az embereknek ha azt az időt,saját maguk épitésével vagy élményekkel töltenék.
Tehát igen,nekem szerencsére időben jött a felismerés és ha kell akkor inkább törlöm minthogy hosszútávon a saját életemet megkeseritem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!