Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyes emberek miért nem...

Egyes emberek miért nem értik, hogy a boltokban nem termékszakértők dolgoznak?

Figyelt kérdés
Egy nagy üzletben dolgozom, ahol van élelmiszer meg egyebek is, és a legtöbben szinte vérig sértődnek, ha nem tudok nekik segíteni abban, hogy X termék mire való. Van amiben tudok (nem tartozik a feladataim közé a vásárlókkal foglalkozás, de persze segítek, ha olyan a kérdés), de a termékek feléről fogalmam sincs, micsoda. Mintha a Tescóban arról faggatnám az árufeltöltőt, hogy mandula vagy zabtejjel lesz jobb a palacsintatészta. Nem baj, hogy kérdeznek, mert ki tudja, mire tudom a választ épp, de miért olyan meglepő, hogy nem úgy vesznek fel üzletekbe dolgozókat, hogy 10-20+ ezer termékből le kell előbb vizsgáznunk?😂
2023. okt. 28. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Talán, ha leírnád, milyen boltban dolgozol és milyen termékről mit kérdeztek.

Ha pl. bemegyek egy kertészeti szakboltba, igenis elvárom, hogy tudjanak válaszolni a kérdéseimre. Ha a Decathlonba bemegyek, a sportszerrel kapcsolatos kérdésemre tudjanak válaszolni. Egy általános jellegű élelmiszer-háztartási boltban viszont megértem, ha a pont ott forgalmazott vetőmagokhoz vagy ping-pong ütőkhöz nem értenek.

2023. okt. 28. 23:00
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Nyilván nem várható el, hogy mindenhez is érts egy ilyen áruházban mint pl a Tesco ahol árulnak még sütőket is, de biztos van olyan kollégád aki azon a részlegen van és ért hozzá.
2023. okt. 28. 23:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Általános élelmiszerüzlet, csak sok az alternatív meg bio termék. Egy Google keresés bárki kérdéseit megoldja, nincs semmi, amihez szakértelem kellene. Se szakértő kollégák külön részlegeken, árufeltöltők vannak, kasszások, meg 1-2 egyéb ember akik a bolt területén tevékenykednek néha, de a tematika ugyanaz, mint a Tescóban, bejössz, megveszed ami kell és kifizeted. Egy Decathlon vagy Media Markt vagy ilyesmi más, persze. :)
2023. okt. 29. 00:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú, hogy nincs termékismeret. Olvass utána pár dolognak. Tescoban is vannak részlegek, amik egyes emberekhez tartoznak.
2023. okt. 29. 08:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, nekem több rokonom is dolgozott élelmiszerüzletben, mindegyikük azt mondta, hogy a suliban a termékismeret is kötelező tantárgy volt. Ez megszűnt azóta?
2023. okt. 29. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Egy nagy üzletben dolgozom"

"nem tartozik a feladataim közé a vásárlókkal foglalkozás"

A kérdés akkor már csak az, hogy milyen munkakörben dolgozol. Egy takarítótól, árufeltöltőtől, pénztárostól vagy egy biztonsági őrtől nyilván nem várom el, hogy ismerje az összes terméket és mindenről pontos tájékoztatást adjon. Ezért nem is kérdezek tőlük a termékekről, mert nem az a szakterületük, nem az ő dolguk. De ha eladó vagy, akkor ismerned kell a forgalmazott termékeket, mert te képviseled a céget a szaktudásoddal. És igen, régen ezért volt kötelező tantárgy a kereskedelmi tanulóknak az áruismeret, hogy a vásárlóknak megfelelő, szakszerű tájékoztatást tudjanak adni a felmerülő kérdésekre, problémákra. Ma már gyakran bárkit odaállítanak a pult mögé eladónak nulla áruismerettel, örülnek, ha egyáltalán találnak valakit az adott állásra, pozícióra. Azt gondolják, hogy "eladni" bárki képes áruismeret nélkül is, csak jöjjön a bevétel. A vásárló meg érdeklődjön az adott termék iránt otthon az interneten, keresse meg ott a válaszokat a felmerülő kérdéseire. Ha eladói munkakörben dolgozol, elvárható, hogy szinte minden terméket ismerj és tudj információt adni róluk. Ha meg nem eladóként dolgozol és éppen nem tudsz segíteni a vásárlóknak a felmerülő kérdések megválaszolásában, akkor annyit mondasz, hogy "sajnos nem tudom, nekem más a feladatom, de az eladó kollégától kérhet segítséget, információt, ő készséggel válaszolni fog önnek".

2023. okt. 30. 10:07
 7/7 gungasam ***** válasza:
Szerintem se a mandula se a zabtej (sosem hallottam) nem teszi jobbá a palacsinta tésztát mint a tehéntej!! Tényleg ne adjál tanácsokat kajáról, ha nem vagy ÉLELMISZER KERESKEDŐ! Újdoságot árulok el Neked most : az élelmiszer kereskedés egy szakma amit iskolában tanítanak. Aki ezt nem tanulta az ne csinálja. Igenis vizsgázni kell termékismeretből. Te vagy a fényes bizonyíték a társadalom és az iskolások elhülyítésére, a tudás degradálására. Valamikor 3 évig tanítottak egy kerkeskedőt ma meg még OKJ-s tanfolyamot sem kell végeznie , hogy a boltban rohangáljon a matricázó géppel és a kütyüvel....halvány lila gőze sincs a kereskedésről.
2023. dec. 7. 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!