A fiatalok (20-30) rengeteg pénzt költenek élményekre, szórakozásra, akkor ezekszerint Magyarországon mégiscsak a jólét az általános?
Sok igazságot írtak előttem.
Ezen az oldalon is jár csak a szájuk az embereknek, hogy 600.000 nettó minimum kell havonta még egyedül is....ahhoz h megéljen.
Az átlag az a 300 nettó amit írnak. És amit írnak h a felső 10% húzza fel az átlagot ez is igaz.
Nálunk a cégnél 9-en keresnek 300.000 ft nettót és 1 ember 5 milliót....máris más az átlag...
A többség az átlagba esik...szóval igen vagy erre vagy arra költenek a 20-30 közöttiek.
Amennyit csak tud félretesz, de így nincs külföldi utazgatás vagy otthon lakik és nem tesz félre és nem is akar.
Sok női ismerősöm van, ők annyiban másabbak mint a férfiak, hogy otthon laknak szülőkkel és várják a megfelelő pasit akinek lakása vagy háza is van , és akkor nekik csak el kell menni a pasihoz, aki talán feleségül is veszi majd, és ezzel a gondok nagy része meg is van oldva, így szórakozásra utazásra annyit költenek amennyit csak akarnak.
-Nincs jòlét.
-Nekem úgy sikerült elmenni otthonról, hogy az ország másik végébe küldött a főnököm dolgozni, és itt egy kollégámmal közösen élünk egy albérletben, amit a főnök fizet. ,,Szolgálati" lakás. A kollégám már azóta a párom.
-Mivel bárhova kiküldhet a főnököm, így én több pénzt is kapok, mint a fixek. Ritkán járok haza, és felesleges idióta dolgokra nem költök. Nem cigizek, nem járok kocsmába, nem verem el haverokra a pénzt. A kaját nagyrészt én veszem az ebédhez/vacsihoz, de hála az égnek még így is jól kijövök.
-Részletes táblázatot vezetek a kiadásamròl, és ebben az évben pl 400-500 ezer Ft között volt az élelemre elköltött pénzem.
-Hátránya ennek a munkának, hogy saját autó kell hozzá, és ez viszi a legtöbb pénzt, pedig egy régi autóm van. Illetve időm sincs nagyon semmire.
Ha pár évig maradok ebben a melóban, akkor összejöhet egy saját házra vidéken. Nem, nem lakásra, mert azok már a legkisebb városokban is 10+ milliók, de egy tanya még kijöhet 4-5 millióból. Éjjel-nappal az ingatlanos oldalakat bújjuk a párommal.
-Amire egyedül költök az az, hogy eljárok havonta 1-2-szer múzeumba, vagy egyéb látnivalókat megnézni. Ezen kívül más szenvedélyem nincs. Régiségeket is gyűjtök, de azt inkább befektetésnek tekintem, mert azok értékállòak.
Tehát tipp: Tanulj valami értelmes szakmát, és keress jól. Lehet sokat fogsz dolgozni, én sem 160 òrát dolgozok, hanem valamikor a dupláját, de nem kell örökké csinálni. Hozz áldozatokat, és fogsz tudni előre menni. Én mindent magamnak intéztem. Nekem sem segített senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!