Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy van ez a WC-ülőke hajtoga...

Hogy van ez a WC-ülőke hajtogatás?

Figyelt kérdés

Nőknél kicsi, nagy, lehajtva.

Férfiaknál kicsi fent, nagy lent.

Általában.

A társas háztartásban elvárás, hogy lehajtva legyen az ülőke. Ezt a nők kivívták maguknak mára. Mondhatjuk igen.

Általában az emberek többször kisdolgoznak, mint nagy. A férfiaknak tehát természetesebb dolog lenne, ha felhajtva maradhatna az ülőke.

A nők viszont elvárják, hogy a férfi a kisdolgozása után egyből gondoljon a nőkre. Tehát, ha megfogja a férfi a micsodáját, akkor utána gondoljon egyből a nőre, nőkre.

Ha ez egy elvárás, hogy kisdolgozás után a férfi egyből gondoljon a nőkre, akkor a piszoárokon miért nincs valami hajtogatni való? Sokkal könnyebb dolog lenne rászoktatni a férfiakat a hajtogatásra, ha a piszoárokon is lenne valami ilyesmi, mert nem minden férfi gondol egyből a nőkre, miután elvégezte a kisdolgát, de ha már ott is hajtogatni kellene, akkor ez az elvárás lehet hogy könnyebben begyakoroltatható, rászoktatható lenne minden férfinél.

Szóval jó lenne, ha mondjuk pl a feministák erre a kérdéskörre is nagyobb hangsúllyal fókuszálnának és lobbiznának azért, hogy minél több piszoár kerüljön átalakításra ezen női elvárások betanítása, begyakoroltatása céljából.

Mit gondoltok erről? Át legyenek alakítva a piszoárok, vagy ne?

2023. okt. 20. 06:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk mindig le van hajtva minden fedél. Így esztétikusabb is. Aki megy, az felhajtja ami kell neki, utána fedelestül lecsukja. A 4 éves lányom is így csinálja, pedig ő külön felteszi a lépcsőjét és a szűkítőjét is, dolga után pedig lepakolja és lecsukja ügyesen a tetejét.
2023. okt. 20. 09:02
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki oda hajtja ahova akarja, nálunk ebből nincs vita csinálva.
2023. okt. 20. 09:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig, viszont ha helyesen öblítesz, akkor lezárod a WC fedelét, hogy ne csapjon ki a víz és a pisi/kaki baktériumok, beterítve ezzel az egész helyiséget. Én utána felnyitom a fedőt és lent hagyom az ülőkét, nő vagyok.
2023. okt. 20. 10:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincsenek ilyen problémák, mert a macska miatt mindig lehajtva hagyjuk.
2023. okt. 20. 10:37
 15/19 anonim ***** válasza:
86%

Kutúrált háztartásban le van hajtva a fedél(persze használatkor nem,mielőtt valaki belekötne XD).Egyébként meg mindenki úgy csinálja,ahogy akarja.

Köz WC-ben meg tök mindegy.

2023. okt. 20. 11:00
 16/19 anonim ***** válasza:
83%
Szerencsére férjem családjában a férfiak ülve pisiltek otthon, mert anyukája sem gondolta, hogy ez bármiféle traumát okozna nekik, ugyanakkor senki sem szereti a pisit takarítani a csempéről, wc-rő stb. Szóval nálunk fixen lent van. És egyébként amennyire tudom (nyilván nem sok család életébe látok bele ennyire) sok családnál hasonlóan van (öcséméknél és férjem tesóinál biztosan, egy-két barátról is tudom, ilyan ismerősöm is van, ahol kis vicces tábla is van kint, hogy kéretik a fiúknak ülve pisilni). Semmi nem indokolja, hogy otthon állva pisiljen a férfi.
2023. okt. 20. 11:46
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

[link]

Egészségesebb is ülve.

Sztem logikusan a férfinak kell hajtogatnia, mert megszokta.

Nőként ha egyedül élek, takarításnál emelgetem csak az ülőkét. Mindig lehajtva használom. Férfiként egyedül élve eldönti magának, hogy állva-ülve pisil, hogy hagyja, kaki előtt/után hajtogatja, vagy akármi. De ő megszokja, hogy ezt magának is hajtogatja, ha egyedül él.

2023. okt. 20. 13:17
 18/19 anonim ***** válasza:
61%

Nem olvasom végig az esszét.

Nálunk az a szokás hogy mindenki lecsukja maga után teljesen, a fedőt is. Így higiénikus, nem tátong a budi.

2023. okt. 20. 17:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Mégis miért hajtanám le magam után? Semmilyen észérv nem szól emellett.

Nem, a begyöpösödött antik magyar beidegződés nem számít észérvnek.

márc. 11. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!