Ignis Subdialis kérdése:
Ha összehajtasz egy A4-es lapot, akkor hosszában vagy széltében hajtod először?
Figyelt kérdés
Tehát a hosszabbik vagy a rövidebbik oldala mentén hajtod meg először?2020. aug. 8. 09:50
A kérdező szavazást indított:
Széltében hajtom össze először (A5 méret)
Hosszában hajtom össze először
Változó: hol így, hol úgy
80 szavazat
1/11 anonim válasza:
Attól függ, milyen forma a végleges cél
2/11 anonim válasza:
Levél? Először hosszában, aztán keresztben kell, az írás értelemszerűen belül legyen, a hajtás pedig a boríték alján, így késsel felbontáskor nem sérülhet a levél.
3/11 anonim válasza:
Színével befelé hosszában felhajt az alja, felében balról jobbra elérjük a negyedet. Borítékban címzés oldalát nézve, bal felső sarokhoz esen a négy sarka a levélnek. Hogy ha késsel nyítnák a borítékot, ne vágják szét a levelet.
4/11 A kérdező kommentje:
A végcél a negyedére hajtás, azaz kétszer félbehajtás. ;)
Van, aki nem rázza először a boríték aljára a levelet, mielőtt vág...? :D
2020. aug. 8. 11:14
5/11 anonim válasza:
Ha felül van a hajtás, a papírvágókéssel is simmán szétszeleteled a levelet. Hiába van leütögetve az élén.
6/11 Metionin válasza:
sima papírt először hosszában, aztán széltében. Levelet ha ebbe a hosszúkás borítékba kell tenni, akkor úgy hogy először az alsó részét felhajtom, utána a felső részét le és utána az egészet még ketté középen.
7/11 anonim válasza:
Így is, úgy is A6 lesz belőle, de attól függ, mi a cél. Levelet először hosszában, utána keresztben szoktam, így láttam a hivatalosaknál is.
8/11 anonim válasza:
Én úgy szoktam, ahogyan a 7. válaszoló, de a többiek válasza is helyes. Hangsúlyozom: én úgy, ahogyan a 7-es.
9/11 anonim válasza:
Általában dolgozatot hajtok félbe. Gimiben és egyetemen is hosszában félbehajtva kérik. De csak ebben az esetben teszek így. Ez a laphajtásaim 97%-át teszi ki.
10/11 anonim válasza:
Hivatalos levelet hosszában, magánt keresztbe ( bár ilyet már nagyon régen írtam) megírás előtt, és úgy is írom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!