Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha megkérdezik, hogy vagyok,...

Ha megkérdezik, hogy vagyok, mit szoktál válaszolni?

Figyelt kérdés
2023. okt. 18. 11:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

12 európai ország különböző analyst, product owner, stb. pozícióiból tartom napi szinten a kapcsolatot az emberekkel, az ég adta világon senki nem használja a "how do you do"-t. Gondolom a középiskolai angolórán nem ezt tanították, de nem pont az a mérvadó. :)

2023. okt. 18. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem anyanyelvű angolokról van szó abban a 12 országban. Én Angliában élek két évtizede, ez alapján írtam amit írtam.

2023. okt. 18. 12:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Ha olyan kérdezi, akiről tudom, hogy csak egy udvariassági formula, annak csak annyit mondok, hogy "köszönöm, megvagyok". Akivel bizalmasabb az ismeretségem, és tudom, hogy tényleg érdekli, mi van velem, annak az aktuális hogylétemet mondom.
2023. okt. 18. 12:48
 14/20 anonim ***** válasza:

Szokásos/Megvagyok

Nincs kedvem részletezni és értelme sincs. Nem lesz attól jobb, ha válaszolok.

2023. okt. 18. 13:13
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha nem magyar ember kerdez, es 15 eve nem, akkor semmikepp sem mondom el, hogy vagyok. Udvariassagi formula, es veletlenul sem a hogylet topik megnyitasa.
2023. okt. 18. 15:05
 16/20 anonim ***** válasza:
Sokan tudják, hogy nem csípem ezt a kérdést, és a small talk-os kérdéseket sem, így mellőzik a témát.
2023. okt. 18. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
harmincas elejik vagyunk, van egy régi iskolatárs akit ha bármikor felköszöntök, vagy ő engem régebben, folyton kérdezte hogy vagyok mi van velem. nem rosszból, csak ilyen természet. pár év után miután mindig letudtam egy köszönöm megvagyokkal, semmi érdekes stb. lezáró válasszal elkezdte nekem hogy nem igaz hogy valakivel semmi nem történik és hogy én évek óta csak ezt mondom. de 1, velem tényleg nagyon semmi változatos nem történik 2, nem is egy olyan ismertség hogy én kötetlenül beszéljek neki a személyes dolgaimról 3, nem is vagyok csevegős típus. pedig tudja mert ismert sok évvel előtte is. szerintem kicsit meg is sértődhetett nem kaptam már legutóbb szülinapi köszöntést, pedig én tényleg nem akartam negatívnak tűnni, csak nem is akartam meg nem is volt miről nagyon beszélnem. a fő kérdésre térve általában én is csak annyit mondok utcán is hogy köszönöm megvagyok, de sokan szinte kötelező jelleggel várnák a folytatást, na és mi a második legtöbbször megkapott kérdés? van munkád, dolgozol? én meg nem akarom mindenkinek ismételni amim nincs, hogy nincs munkám, nincs csajom, nincs jogsim, általában ezeket nézik kötelezően elvártnak
2023. okt. 18. 17:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha hozzám érzelmileg közelálló személy kérdezi, akkor őszintén válaszolok, hogy akkor éppen/abban az időszakban hogyan is vagyok. Ha más valaki, akkor ilyen "kösz, jól/megvagyok. és te?" szinten reagálom le, és nem megyek bele a részletekbe.
2023. okt. 18. 23:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Jol vagy, koszonom.

De en unom az ilyen kerdest

2023. okt. 19. 02:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Jol vagyok*
2023. okt. 19. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!