Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetne a jelent is...

Hogy lehetne a jelent is olyanná tenni mint a régi szép idők?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy a régi szép idők, régen minden sokkal jobb volt, sokan visszamennék bizonyos évekbe, a gyerekkor is gondolatalan volt....kérdésem, hogy a jelent lehetne e megszépíteni hogy hasonlóan jó legyen mint a régi szép idők vagy nem lehet, mert a múlt megszépíti a dolgokat, a jelen meg csak van? A jelenre miért nem emlékezünk úgy mint a régmúltra? Ki hogy tenné széppé a jelenét?

2023. okt. 18. 09:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

#10: de régen is volt háború meg infláció.

Tinédzserként meg sok minden miatt szívtunk.

Képtelenség a jelenre úgy tekinteni, mint a múltra, mert akkor sem érezted, hogy akkor minden milyen jó volt. De még egyszer: ha valami hiányzik onnan, azt bele lehet csempészni a mindennapokba.

2023. okt. 18. 10:54
 12/18 A kérdező kommentje:
11-igaz akkor mindegy is :D
2023. okt. 18. 10:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy szép a gyerekkor, mert (normális esetben) a szüleid megkíméltek azoktól a negatív dolgoktól, amikkel felnőttként neked kell szembesülni.
2023. okt. 18. 11:00
 14/18 A kérdező kommentje:
11-dde amúgy igazad van.
2023. okt. 18. 11:01
 15/18 A kérdező kommentje:

11-Képtelenség a jelenre úgy tekinteni, mint a múltra, mert akkor sem érezted, hogy akkor minden milyen jó volt. De még egyszer: ha valami hiányzik onnan, azt bele lehet csempészni a mindennapokba.

Ez a mondat az ami "megvilágostott". Tényleg csak az idő szépíti meg a múltat, amúgy a múltban is ugyan úgy éltünk mint a mostnai jelenben. Akor sem volt ez a milyen jó minden. inkább csak másabb volt. jobbként úgy értem pl. valaki most munkanélküli akkor szívesen emlékezik vissza a munkás időszakára de igazából ott se volt felhőtlen jó kedv mindig.

2023. okt. 18. 11:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Apropó munkanélküli: azért a 90-es években a munkanélküliség jóval nagyobb volt, mint most. Mégis jelenleg mindenki úgy emlegeti azt az évtizedet, mintha az maga lett volna a kánaán. Pusztán azért, mert a mostani 30-as 40-es korosztály akkor volt gyerek illetve tinédzser. Az meg az emberek többségének egy jó időszak szokott lenni.
2023. okt. 18. 11:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem szinte sehogyan sem, mert változunk, a környezet is változik.
2023. okt. 18. 17:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan azért mondják a régi időket jobbnak, mert többet találkoztak és beszélgettek az emberek személyesen és nem a telefont bámulták. Manapság rengetegszer előfordul, hogy elmennek pl. étterembe, majd ott mindenki a saját telefonjába ül belemerülve.

(Az alapján mondom ezt, amit sokan mondtak nekem a régi szép időkről és nem az alapján, hogy szeretem-e a telefont, internetet vagy sem.)

2023. okt. 19. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!