Hogy lehetne a jelent is olyanná tenni mint a régi szép idők?
#10: de régen is volt háború meg infláció.
Tinédzserként meg sok minden miatt szívtunk.
Képtelenség a jelenre úgy tekinteni, mint a múltra, mert akkor sem érezted, hogy akkor minden milyen jó volt. De még egyszer: ha valami hiányzik onnan, azt bele lehet csempészni a mindennapokba.
11-Képtelenség a jelenre úgy tekinteni, mint a múltra, mert akkor sem érezted, hogy akkor minden milyen jó volt. De még egyszer: ha valami hiányzik onnan, azt bele lehet csempészni a mindennapokba.
Ez a mondat az ami "megvilágostott". Tényleg csak az idő szépíti meg a múltat, amúgy a múltban is ugyan úgy éltünk mint a mostnai jelenben. Akor sem volt ez a milyen jó minden. inkább csak másabb volt. jobbként úgy értem pl. valaki most munkanélküli akkor szívesen emlékezik vissza a munkás időszakára de igazából ott se volt felhőtlen jó kedv mindig.
Szerintem sokan azért mondják a régi időket jobbnak, mert többet találkoztak és beszélgettek az emberek személyesen és nem a telefont bámulták. Manapság rengetegszer előfordul, hogy elmennek pl. étterembe, majd ott mindenki a saját telefonjába ül belemerülve.
(Az alapján mondom ezt, amit sokan mondtak nekem a régi szép időkről és nem az alapján, hogy szeretem-e a telefont, internetet vagy sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!