Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni szellemi...

Mit lehetne tenni szellemi fogyatékosok zaklatása ellen?

Figyelt kérdés
A buszon amin utazni szoktam, szellemi fogyatékkal élő emberek is utaznak valami alapítványi központba. Ezek ilyen 40 év körüli emberek akik egy 10 éves gyerek szintjén állnak értelmileg. Kezdenek egyre jobban kiakasztani, hogy folyamatosan köszöngetnek, mondják a hülyeségeiket, mutogatják a rajzaikat. Egy ideig türelmes voltam velük, viszont a századik alkalommal baromi unalmas, munka után semmi kedvem hozzájuk, de nem lehet lerázni őket, csak hajtják a magukét. Kinek lehetne szólni, hogy kezdjenek velük valamit, az alapítványt fel lehet jelenteni, hogy nem biztosítanak melléjük kísérőt, mert gondolom ilyen zakkantak mellé kellene? Ha pofán verném valamelyiket, akkor meg gondolom engem vennének elő.
2023. okt. 16. 18:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Hiába mondod neki, nem érti meg. Az egyikük például ha kell 100szor megkérdezi ugyanazt amíg nem válaszolsz rá. Hiába mondod neki, hogy nem érdekel, hagyjon békén, akkor is csak hajtja a magáét.
2023. okt. 17. 14:13
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Lol, elvileg normális, értelmes emberek se képesek sokszor felfogni, hogy k.ára nincs kedvem a baromságaikat hallgatni a vonaton, amíg csak szépen szólok nekik. Van, hogy el kell mondani valakinek háromszor, hogy nem szeretnék beszélgetni, fáradt vagyok és zenét akarok hallgatni, és csak akkor érti meg, ha kifejezetten bunkó vagyok vele. Vagyis nem, akkor sem érti meg, csak "megsértődik", ami nekem jó, mert legalább kussol.

Kérdező, én vennék a helyedben egy autót. Mert most mondanám, hogy írj a busztársaságnak, vagy az intézménynek, de kb. sejtem, hogy ennek mennyi eredménye lenne. Fogyatékosokat verni meg, háááát... még úgy sem tudom semmilyen módon elfogadni, ha közben értem és átérzem a frusztrációdat. Büntetés, és társadalmi megvetés lenne az eredménye. Utána már nem csak a fogyik zaklatnának a buszon, mások is.

2023. okt. 17. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!