Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fel lehet jelenteni valakit...

Fel lehet jelenteni valakit azért, mert nem hajlandó visszaadni a kölcsönkért pénzem?

Figyelt kérdés

Viszonylag nem nagy összegről van szó,(10.000ft) viszont nekem ez az összeg is sokat számít több ok miatt is.

Van, aki járt már így, és intézkedett is ezügyben?

2023. okt. 12. 18:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
24%
9-es: ez így nem megy. Ha én odamegyek bárkihez, hogy X tartozik nekem pénzzel, minden tényleges bizonyíték nélkül, akkor elküldenek valamerre, de nem kezdenek semmiféle eljárást!
2023. okt. 12. 18:52
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
Fizetési meghagyást küldhetsz, nem lesz olcsó.
2023. okt. 12. 18:52
 13/26 anonim ***** válasza:
85%
11, pedig de, csak bizonyítani kell tudni. Bárkit, bármiért lehet perelni, bárkinek küldhetsz fizetési meghagyást, sőt, bármilyen szerződést is megtámadhatsz, csak ha nem tudod az igazad bizonyítani, bukta. Mivel vannak szóbeli szerződések, megállapodások is, és azok bizonyíthatók tanúkkal,egy kölcsön esetében akkor is van helye a követelésnek, ha nem foglalták írásba. Úgy látszik a válaszomból nem jött le, hogy ezért az összegért nem érdemes a kisujját sem mozdítani a kérdezőnek, de ami a jogi részét érinti, nincs igazad, kvázi fogalmad sincs a jogról (szövegértéseddel is vannak problémák). Mit gondolsz, miből él az a sok vérszívó ügyvéd? Az ilyen perekből, csak nagyobb összegéről van szó nyilván.
2023. okt. 12. 19:01
 14/26 anonim ***** válasza:
40%
De mivel a kérdezö NEM TUDJA bizonyítani, ezért értelmetlen! A kérdezönek nincs tanuja, nincs semmi a kezében, csak annyi, hogy elutalt valakinek X összeget! Ez NEM BIZONYÍTÉK semmire!
2023. okt. 12. 19:03
 15/26 A kérdező kommentje:

Elszomorító:(

Iszonyatosan csalódott és dühös vagyok, hogy egy “férfi” nem képes megadnia egy nőnek az ígért pénzt, ráadásul le is pattint, kamuzik és szándékosan ignorál. Szerintem ez nagyon szánalmas és elkeserítő.

Ő egyébként egy olyan ismerősöm, akit online ismertem meg és megbíztam benne. Küldeni pedig a végén már azért kuldtem, mert hogyha például én szorult helyzetbe kerülnék és kérnék kölcsön(de ez nem történne meg) akkor nekem is jól esne, ha valaki segítene rajtam.:/

Ezek szerint el kell engedjem ezt a pénzt:(

2023. okt. 12. 19:04
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A pénzügyi alapismeretek első óráján, (ahol úgy beszélnek az emberrel mint egy csecsemővel) mindig elhangzik, hogy ha el akarsz veszíteni egy barátot vagy rokont, akkor adj neki kölcsön pénzt.

Pénzt nem adunk kölcsön. Pénzt azt legfeljebb adományozunk.

Ha tőled kérnek 10 ezer forintot, akkor add oda azt a 10 ezret úgy, hogy elfelejted és onnantól neked az a pénz nem létezik. Ha ez nem megy, akkor jó mérce arra vonatkozólag, hogy nem állsz úgy anyagilag, hogy bárkinek is "kölcsön" adj.

Ha pedig mindenképpen szeretnél kölcsönadni, akkor a kölcsönvevő terhére készüljön róla hiteles papír. Ez valójában téged véd.

Ha neked 10.000 forint sokat számít, akkor elég buta voltál, hogy bárkinek is kölcsönadtál.

Ha valakin segíteni akarsz, akkor adj neki tanácsot, hogy mit tehetne azért, hogy ne kelljen 10.000 forintot kölcsönkérnie, vagy pedig adj neki 10.000 forintot örökre, segítség gyanánt.

De az hogy adsz neki 10.000 forintot kölcsön gyanánt, az számára nem segítség, ugyanúgy adósságba tolod, ráadásul a kapcsolatotok is rámegy.

2023. okt. 12. 19:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy férfi vagy nő. Megbíztál egy idegenben minden alap nélkül. Gyakorold az emberismeretet és a kritikai szemléletet.
2023. okt. 12. 19:32
 18/26 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező szerint az adós írásban elismerte a tartozást és ígérte, hogy visszafizeti.
2023. okt. 12. 19:35
 19/26 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenki válaszát!

Igen, chates beszélgetések bizonyítanak mindent ezzel kapcsolatban. Az is siman lejön belőle, hogy én nem akartam volna küldeni neki és erőltette az egészet és manipulált. Nyilván ekkor sem kellett volna belemennem, de tanultam belőle! Ezekkel szerintem egyébként sem tudnának mit kezdeni a rendőrségen, és tovább vinni sem tudnám az ügyet, max ha jobban belenyúlnék a zsebembe.

Viszont azt nem szeretném, hogy ennyiben maradjon, de már csak azért is, mert ekkora gerinctelen.

De lehet, hogy kénytelen leszek már ezt elengedni.

2023. okt. 12. 19:50
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Engedd el. Sokszor megtörténik az életben, hogy valamit tudomásul kell venni. Továbblépünk.
2023. okt. 12. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!