Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Saját lakással rendelkezők!...

Saját lakással rendelkezők! Mivel, hány órában és mennyit kerestek havonta? Elégnek érzitek?

Figyelt kérdés
Éjjel-nappal keresek munkát. Kicsi, de saját lakásom van, és őszintén szólva kissé ijesztő ez, hogy már nemsokára én fogom fizetni a számlákat. Néhánynak érződő éve még az általánosban ültem a műfüvön, most meg már nagybetűs élet... Nem tudom, mire lesz ez jó, de szeretném megkérdezni tőletek, akiknek saját lakásotok van, hogy ti hogyan vagytok, mennyiből, milyen munkával és hány órában teremtitek elő az életet...
2023. okt. 12. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Egyetem alatt kollégista voltam, de nem tudtam dolgozni egyetem mellett (olyan típusú szakot végeztem, ami mellett ez kivitelezhetetlen lett volna). 24 évesen végeztem, akkor még rokonoknál laktam, 135 ezres fizetéssel, hát semmire nem volt elég, a rezsit fizettem, de kb. ennyire futotta (heti 40 óra munka). Aztán 25 évesen megismerkedtem a (most már) férjemmel, és akkor emelkedett a fizetésem, plusz juttatásokkal, plusz munkával ösztöndíjjal kaptam 300-350 körül (heti 50 óra kb). Ekkor albérletbe költöztünk közösen, ez 2016-ban volt, 50 ezer volt az albérlet plusz még a rezsi, de a párom is ennyit keresett, ketten simán kifizettük, elkeztünk spórolni. 2018-ban vettük meg a közös lakásunkat hitelre, közben a párom fizetése emelkedett, az enyém nem, ő már olyan havi 500 körül kapott. Aztán nálam is, nála is fizetésemelés lett, már havi 800-at keresünk mindketten (heti 40 óra), kifizettük a lakáshitelt, és belevágtunk egy házvásárlásba, szintén hitellel. Most itt tartunk, én 32 vagyok, (közben lett egy gyerekünk, az nyilván plusz kiadás).
2023. okt. 12. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Panel lakásom van, de sok pénz kéne mert el szeretnék költözni innen, az alattam és a felettem lakó egy igazi patkány.
2023. okt. 12. 13:59
 3/6 anonim ***** válasza:
50 négyzetméteres téglalakásunk van (liftes). A nejem és az én béren együtt nettó 800 ezer Ft.
2023. okt. 12. 16:24
 4/6 anonim ***** válasza:

100nm-es új építésű házunk van. Én csoportvezető vagyok főállásban (1 műszak heti 40 óra, nappali) nettó átlag 400e + van egy vállalkozásom, ami éves átlagot nézve 400e-et hoz adózottan (napi átlag 2,5 órám van vele), párom szintén vezetői pozícióban dolgozik ő is 400e-et kap (ugyanannál a cégnél vagyunk 2 külön telephelyen.)

Nem érzem elégnek se a főállást (bár itt nem fognak többet adni), se a vállalkozásomból befolyó összeget (itt meg több időt kellene foglalkozni vele, hogy többet keressek, piac lenne hozzá).

2023. okt. 12. 17:44
 5/6 anonim ***** válasza:
3 szoba + nappali ház, 2 millió nettó kettőnknek.
2023. okt. 12. 19:13
 6/6 anonim ***** válasza:

500 ezer plusz SZÉP-kártya plusz Medicover.

Nem elég.

Egyfelől kellene normális egészségügy. Igen, a Medicover jó, de az se mindenre.

Nekem pl mellette gyógytorna havi kettő és klinikai szakpszichológus havi kettő 60 ezer forintot vitt el és egyikből se volt elegendő ennyi alkalom, ezért néha több is volt... Meg a többi orvos, ami a mediben is fizetős vagy máshova kell menni. Plusz fogászatok.

Ebben az országban ilyen árak mellett a legalja kellene, hogy legyen az 500.

Szó szerint fogalmam sincs, hogy albérletben miből esznek az emberek.

Elvileg sajátban, szoftverfejlesztőként, gyerek nélkül elég jó helyzetben vagyok, ehhez képest semmi extrább nem fér bele. Barátokkal utazáskor a legolcsóbb járat, a legolcsóbb szállás (nyilván sohasem hotel), reggeli általában az előző nap vett péksüti banánnal. Komoly céljaim vannak a sporttal, de most futóedzőre már nem tellik, sportruhát módjával, kajarendelés módjával (heti előrerendelőst használok, az jó, de ha kimarad vagy hétvégére hatszor meggondolom a sokszor nevet váltós rózsaszínt, hogy tényleg-e).

Más drága hobbi nem férne bele, autóm nincs.

Ja és akkor mákom van az előrefizetős házkp fűtéssel (közös költségben van) és azzal, hogy gáz és villany is van, így beleférek a rezsicsökkentésbe.

Gyerekes munkatársaim mind igen komolyan spórolnak, szintén szingli, vagy épp ketten élő munkatársaim se élnek nagy lábon.

Pedig - legalábbis remélem - 6-800 ezret is keresnek a nagyobb tapasztalattal rendelkezők.

2023. okt. 12. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!