Mondhatni hogy az élet önmagában depresszív?
Akárhogy is, a 4-es választ felejtsd el: ha valaki bekezdéseken át szapulja az ateizmust és materializmust, annak nagyon képmutatónak kell lennie, ha utána meg a nyitottság és gondolatok megismerése mellett szólal fel.
Mindenesetre tanulmányozd magadtól a filozófiát, és magadtól rájössz, hol bukik el a mondandója.
Az élet akkor depresszív, ha irreális dolgokat vársz el tőle.
Jah, régen egyszerű volt az élet, a papok, szülők ... rákondicionáltak gyermek korban hogy szolga vagy és ne is akarj több lenni.
Egyszerű volt, mert mindenki úgy élt mint egy robot. A csikós gyereke csikós lett, a földmunkásé földmunkás. Az 5% nemességet kivéve persze. Akikből aki melegnek született az papnak ment, ha heterónak akkor katonának.
Manapság már nincs programozott élet a világ ezen felén. Nem robotként működünk, eltervezett életúttal, szabad választásunk van. Ez persze felelősséggel jár. Amit nehéz feldolgozni, helyén kezelni.
El kell fogadnod, hogy a világ ezen az oldalán minden dologért ami az életedben történik veled, te és csakis te vagy a felelős. Minden, ami történik veled a te döntéseid következménye. Az is, ami elsőre nem annak tűnik.
Ez szerintem szuper dolog.
De ha nem tudod feldolgozni, több út is nyitva áll előtted.
- Vallásossá leszel. Akkor majd megmondják mások hogy hogyan élj, mit egyél és mikor, miről mit gondolj... Egyszerű út. Leveszi a válladról a döntések terhét. Mondjuk én szívesen elbeszélgetnék a szüleiddel ha ezt választod, mennyire kell pocsékul felnevelni valakit hogy az életen át tartó szolgaságot válassza a szabadság helyett.
- Elköltözöl a világ másik részébe. Igazából kevés olyan hely van ahol depisek lehetnek az emberek. Mert a világ nagyobb részén nincs választási lehetőség, az emberek a létfenntartásra áldozzák minden idejüket, energiájukat. Nincs agyalás, nincsenek súlyos döntések. Teszed amit lehet, amit megengednek vagy amit muszáj.
Nyilván a boldogság nem egy állandó dolog. A normális az, ha hullámzik az érzelmi skálánk, ha mindig egy vonalban állna az azt jelentené hogy nincs életünk. Fiatalon most szerzel tapasztalatokat, ami azzal is jár hogy sokszor fel kell adnod az eddigi ideáljaidat, a nem létező, gyermekként elképzelt tökéletes világ illúzióját. Amit a szülők szoktak kivetíteni, hogy védjék a gyermeket a világtól, hogy biztonságban érezze magát. Ami amúgy rendben is van.
"Egy dolog hiányzik a kamaszkoromból és az a felelősségmentes kockulás hosszú órákig, a többi nem."
Igen, sajnos ez is olyan amit csakakkor tehetnél meg, ha abba az 1%ba születsz akiknek a szülei el tudják az ükunokákat is tartani mert annyi zsé van. Ez most nem jött össze. Sajnos neked kell megalapoznod a jövőd. Lehetsz olyan aki minden nap örömmel megy be dolgozni (már ha be kell járni) és élvezi minden percét az élete egy harmadának.
És választhatsz olyat is, ahol kínszenvedés az életed egy harmada, mert utálod a munkádat, a pénzért és kötelességből csinálod.
A te döntésed, nem másé.
Sajnos, mivel nem abba az egy százalékba születtél, ezért áldozatot kell hoznod, idő, energia, pénz...
És igen, a pillanatnyi örömök vs boldog, teljes élet, ez mindig nagy dilema. De ne légy depis tőle, inkább örülj, ha nem is az egy százalékba születtél, sikerült abba az egy harmadba (Európába) ahol ez rajtad múlik és a te döntésed lesz. Igazából szerencsés vagy.
Igen, de szerencsére vagytok ti, akik lebeszéltek róla mindenkit akit csak tudtok.
Így nekünk, akik mégis belevágunk nem igazán van konkurencia, bőven marad még lehetőség :)
- Köszönjük.
13/15öst vŵletlenül lepontoztam pedig upot akartam adni neki.
De szar, hogy nem lehet megváltoztatni...
No problem, nem versenyzek itt, csak őszinte vagyok és magamat adom. Azért is járok fel, mert érdekel hogy mit gondolnak az emberek, szélesítem a látóköröm.
Ezért (is) én pl. soha senkinek nem adtam még itt pirosat, ha hülyeségeket írkál, akkor se. Ha ő ezt gondolja, az az ő gondja, nekem nem árt vele.
- És alapelvem, hogy ne mások lehúzásával, hanem saját magam "felemelésével" érezzem magam többnek, nagyobbnak, szebbnek, okosabbnak, mindent tudóbbnak... Ezért nem pirosozok, mert rosszul érezném magam tőle, kicsit olyan lenne mintha én is beállnék azok közé akik másokat húznak le hogy feljebb kerülhessenek.
Persze, ez csak nálam játszik, szabad vélemény nyilvánítás van, akik élnek vele azokkal sincs bajom, jól teszik. Néha nekem is rettenetesen nehéz megállnom hogy ne nyomjak oda nem evilági hülyeségeket olvasva :)
15#
Nem akarok lebeszélni senkit, csupán megállapítottam egy alapvető problémát.
És én nem írtam hogy ne lenne igazad. Én is érzékelem, de egyelőre "bátraké a szerencse", aki inkább hibáztat másokat a helyett hogy tenne érte, az meg lemarad. És utóbbiak brutálisan többségben vannak, ezért akikről írtál, abban a csoportban ők lesznek.
Amúgy tényleg nem normális a növekedés, szerintem kellene egy világ kormány lassan.
Sok minden más miatt is (klíma katasztrófa, elmebeteg atomhatalomhoz jutó emberkék, a forráshiányos, "semmire való" népesség növekedés amiről beszéltél, a nemzetközi cégek akikkel lassan senki, egyetlen kormány sem bír el).
Vagy rájönnek, vagy kihalunk, vagy legalábbis visszasüllyed pár millió életben maradt a középkorba. Mondjuk azt sem értem miért nem látják ezt, de mindegy. Nekem még van időm, annyira nem gyorsak ezek a folyamatok, akiknek írok azoknak is van még bőven lehetősége egy jó életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!