Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régen, mondjuk a 90-es években...

Régen, mondjuk a 90-es években (belőlem indulva ki), miért volt megengedett, hogy az óvónő mindig 1-1 embert elvigyen a lakására játszani, majd értesítse a szülőket, mentek értük a megbeszélt időben és helyre?

Figyelt kérdés
2023. okt. 3. 11:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

Soha nem hallottam mèg ilyenrôl

(29 èves vagyok)

2023. okt. 3. 12:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Engem is elkért egyszer az egyik óvónéni egy egész napra magának. Akkoriban egyáltalán nem értettem, hogy ez mi. De nem kérdeztem rá gyerekként felnőttként szintén ha visszagondolok nem értem, hogy miért csinálta. De akkor úgy látszik nem voltam egyedi eset másoknak is van ilyen tapasztalata.
2023. okt. 3. 12:36
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Én 40 vagyok, a '80-as években voltam óvodás, anyukám pedig óvónőként dolgozik, de ezzel a jelenséggel soha nem találkoztam. Mindössze olyannal, hogy már rég bezárt az óvoda, a gyerekért nem jöttek, így a vezetőóvónő megkérte anyut, hogy addig haza tudná-e vinni a gyereket, ameddig nem jönnek érte. De az, hogy véletlenszerűen hazahozzon gyerekeket játszani, vagy hogy engem csak úgy valamelyik óvónéni elhívjon magához, akkor sem volt sem megszokott, sem reális. Megengedett is csak akkor volt, ha a szülők beleegyeztek, vagy ha valamilyen rendkívüli helyzet állt elő, mint a fentebb vázolt.

A kedvességnek, meg aranyosságnak ehhez semmi köze. Az óvónő is ugyanolyan ember, mint bárki más, neki is lehet családja, lehetnek gyerekei, meg persze saját élete. Ha minden nap másnak a gyerekére kell vigyázni, az a családi élet rovására megy.

2023. okt. 3. 13:36
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Hihetetlennek tűnik de a mainál is korruptabb világ volt, némi apróért bárki megvásárolható volt. Nyílván az ovőnöd is kapott 1-2 papírszázast aztán tette amit a kedves szülő kért tőle.
2023. okt. 3. 13:46
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Látom itt sokak tényleg nem értik a témát... mondjuk a beleszólásban ez sem gátolja meg őket.

Ez konkrétan jogszabály. Mivel az óvónőnek hivatalosan lejárt a munkaideje, a gyerek pedig még ott van, magával viszi, vagy hívja a rendőrséget felelőtlen magatartás miatt.

Vajon melyik az emberibb?

2023. okt. 3. 13:51
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
#15: Szerintem meg te nem érted a kérdést. Itt nem arról van szó, amikor "ottfelejtik" a gyereket, és az óvónéni meg elviszi magával, ameddig érte nem mennek.
2023. okt. 3. 14:50
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Erről beszélek én is. Jogszabály szerint rendőrség, józan logika szerint némi túlóra, a baksis törvénye szerint pedig illegális gyerekmegőrzés ;)

Annyi menti a helyzetet, hogy nem voltak még mobilok, nem lehetett csak úgy rácsörögni a szülőkre.

Én 1-2 alkalommal 'maradtam ott', nagy ovi révén szinte minden nap lehetett több ilyen gyerek is, nem csináltak belőle problémát, benn maradt valaki velük.

2023. okt. 3. 14:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Némi túlóra ugye? :D Látom te se dolgoztál még sose pedagógusként. Az a némi túlóra napi szinten 1,5. Te is bevállalnád ingyen igaz?
2023. okt. 3. 14:56
 19/19 anonim ***** válasza:

Nálunk például soha nem volt ilyen. Ellenben emlékszem nagymamámék mellett lakott egy fiatalabb lány albérletben és ő sokszor átjött vigyázni rám mint a filmekben.

Óvoda eleve nem tartott olyan sokáig, ott jöttek a szüleim, iskolában meg maradtak ameddig kell.

2023. okt. 3. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!