Hogyan éljem túl a napokat nyárig?
Nap nap után. Mindig csak egy napot kell kibírni.
A legfontosabb személy az életemben meghalt 2020 őszén. Nagyon hirtelen történt, látogatóba sem mehettem a lezárás miatt, mert nem számított haldoklónak, gyomorproblémával került be. A halálhíre letaglózott. Munkában voltam, mikor megtudtam. Muszáj volt visszamenni dolgozni. Műszak végéig nem voltam hajlandó tudomásul venni, mi történt, vagy egyáltalán foglalkozni vele. Szerintem a legproduktívabb műszakom volt.
Tisztán emlékszem rá, hogy hazaértem, bezártam magam mögött az ajtót, leültem a bejárati ajtó előtt a földre, és elkezdtem zokogni, hogy nem hiszem el, hogy nincs többé, és hogy én ezt nem fogom tudni elviselni. Eltelt egy pár óra, mire jött a gondolat, hogy oké, sokat gondoltam rá, de egy éve nem találkoztunk személyesen. Hetente egyszer beszéltünk telefonon. Megy tovább az élet, és ugyanúgy túl fogom élni a mai napot, a holnapi napot, meg az összes többit az életemben nélküle, ahogy túléltem azokat a napokat is, amiken nem beszéltünk.
Csak gondolj erre. A tegnap elmúlt. Megoldottad. Túlélted. Ma a mait kell túlélni, holnap a holnapit. Ha már közel vagy a dátumhoz, akkor vághatsz centit, vagy ilyesmi, de amíg nagyon sok idő van hátra, addig érdemesebb az adott napra koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!